Keith [2008]
2011. február 06. írta: enbee

Keith [2008]

A középiskola a legtöbb gyerek életében elég nehéz időszak. Vannak azonban szerencsés kivételek, olyanok mint Natalie (Elisabeth Harnois), akik ezt a négy év olyan könnyedén veszik, mint egy délutáni bambi-partit. Ők az okosak, a népszerűek, vagy a jó sportolók - Natalie esetében mind a három egy személyben. A lány élete mondhatni tökéletes, amíg meg nem kapja laborpartnernek Keith-t.

 

Natalie álma, hogy bekerüljön a Duke-ra, és hogy biztosra menjen, nem csak a sport ösztöndíjra pályázik, de e mellett dolgozik az iskola lapnál, és még a tanulmányi átlaga is jó. Hogy ezt fenn tudja tartani, ahhoz valahogyan rá kellene bírnia a munkára Keith-t (Jesse McCartney), ami egyáltalán nem könnyű feladat. A fiú ugyanis meglehetősen különc, és a dolgokhoz való fura hozzáállása zavarja Natalie-t, legalábbis kezdetben. A lány, hogy rávegye Keith-t a munkára, belemegy a fiú különös játékaiba.

Magának is alig meri bevallani Natalie, hogy mennyire élvezi a labparnere társaságát. Egyre több időt tölt a fiúval, ami rányomja a bélyegét a pasijával, Raffal (Ignacio Serricchio) való kapcsolatára. Hogy ez nem zavajra őt annyira, mint illene, bizonyítja a legjobban, hogy Natalie kezd beleszeretni Keith-be. A fiún azonban a hülye dolgai miatt elég nehéz kiigazodni. Nem mesélem tovább a történetet, de a trailer utáni rész eléggé árulkodó lesz. 

Ez a film olyan, mint a Séta a múltba tükörképe. Akiknek tetszett Jamie és Landon története, az szerintem szánjon rá másfél órát, hogy megismerkedjen Natalie-val és Keith-szel is, mert nem nagyon fogja megbánni. A fő karakterek mindkét filmben hasonlóak, ami különbség van közöttük, az többnyire a hátterükből adódik. Jamie-t a tiszteletes apja egyedül neveli, és a lány a halála előtt az álmait szeretné megvalósítani. Keith-nek, akit szintén az apja nevel, ezzel szemben csak egyetlen vágya van, hogy közelebb kerüljön Natalie-hez. Az ő spontán kalandjaikat "miért ne?" alapon találja ki Keith, és célja csak annyi van, hogy Natalie-val lehessen. Jamie és Keith között talán pont ez a legnagyobb különbség. Jamie útjába "véletlenül" került Landon, Keith-nek viszont az egyetlen igazi célja az életben az volt, hogy Natalie közelébe kerülhessen. Na jó, nem az egyetlen. Hiszen ott volt neki még London is.

Jamie Landonja a A menő srác a suliban. Okos, de tanulás helyett inkább a lázadásra koncentrál. Mondhatnánk, hogy Landon a rosszfiú, de ez nem lenne igaz, mert a film alatt kiderül, hogy jó gyerek ő, csak éppen még keresi az útját. Natalie ezzel szemben nagyon is jól tudja, hogy mit akar. Ahogyan kibontakozik a történet, úgy Landonhoz hasonlóan Natalie is megváltozik, és kezdi felismerni, mi is az, ami igazán fontos a számára. A válasz pedig mindkettőjük esetében a szerelem. A Séta a múltba talán kicsit meseszerűbb, főleg a vége miatt, de ha láthatnánk, hogy mi lett Natalie-val öt év múlva, akkor talán az ő pálfordulása is nagyobbnak tűnne.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr322642888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása