Tooth Fairy - Fogtündér (2010)
2011. február 03. írta: Szilvásgombóc

Tooth Fairy - Fogtündér (2010)

A tündérmese szerint, ha kiesik egy gyerek foga és azt éjszaka a párnája alá rejti, reggelre pénzt talál a helyén. De ez valóban csak tündérmese? Hát erről szól a Fogtündér című film.

 
Anyukám hozta a filmet a munkahelyéről, egy kolléganőjétől kapta kölcsön. Nem tudom miért, (talán a címe miatt) meg voltam győződve arról, hogy ez egy Kirstie Alley film lesz. Hát tévedtem, ezt már az első két perc után tudtam. Régen láttam ennyire pihent vígjátékot. Olyannyira nevettünk anyuval, hogy a család többi tagja be-bejött megnézni mit is nézünk…
 
A történet nem egy agyon bonyolított valami. Mondhatnám sablonosnak is, de akkor eszembe jut a hegyoldal szárnyakkal… ilyet nem látsz minden filmben. Úgyhogy mindenki döntse el, a szájízéhez mérten, hogy sablonos vagy sem.
 
A főszerepet Derek Thompsont a nagymenő kissé már kiégett hoki játékost, Dwayne "The Rock" Johnson alakítja és igen mókásan hat a szárnyaival. Szárnyait és új, fogtündéri „hivatását” büntetésként kapja, mert nem hisz a tündérmesékben, ezt pedig nem rejti véka alá. Olyannyira, hogy barátnője (Ashley Judd) kislányának Tessnek is kis híján darabokra zúzza álmait. Derek barátnőjének Tess mellett van egy fia is, akihez a hokis nem igazán tud közel kerülni.

Tehát adva van egy hegyomlás méretű férfi, aki nem hisz a mesékben és az álmokban. De azt hiszem, egy életre megtanulja a leckét, amikor szárnyai nőnek és rózsaszín tütüben Tündérországban találja magát. Koordinátora Tracy, akinek a törzsfejlődés miatt soha nem lehet szárnya, pedig olyan nagyon szeretne fogtündér lenni. Tündérország és a fogtündérek vezetője Lily (Julie Andrews), aki Tracyre bízza a hitetlenkedő Dereket.

Ahogy lenni szokott kezdetben Derek nagyon bénázik fogtündérként, hoki játékosként, illetve a pótapa és barát szerepe sem igazán megy neki. De amint tündéri dolgai rendbe jönnek, úgy megtalálja a helyét a „való” világban is.

 

 

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr202635170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása