Jégkorszak (2002)
2011. január 29. írta: Szilvásgombóc

Jégkorszak (2002)

Elég régen láttam a kedvenc animációs filmemet, úgyhogy most külön örültem ennek a kedvencek hétvégének. Így vígan cseppentem bele a nagy menetelésbe. A jégkorszak közeledtével minden (ős)állat délnek veszi az irányt, kivéve Manfred, a mamut. A vándorlók tömegét kettészelve az ellenkező irányba tart. Hozzá csatlakozik Sid, a kelekótya szőrös szájhős őslajhár. Tudom, hogy a csatlakozás finom kifejezés, ráakaszkodik, menedéket remélvén az orrszarvúak elől, akik a "pitypangos dolog" miatt szeretnék hát, hogy is mondjam… agyontaposni.

 

Many nem kedveli azokat, akik a gyengébbeket bántják, így megvédi a kis állatot. De nem sejti, hogy a csetlő-botló dumagép a nyakán marad. Many azt hiszi, ennél rosszabb nem lehet, de téved. Hamarosan egy embercsemetébe botlanak, Sid hamar lyukat beszél a mamut hasába, így elindulnak, hogy visszajuttassák a kicsit a családjához.

Ekkor csatlakozik hozzájuk Diego a kardfogú tigris, akinek egyetlen célja, hogy a kicsit élve felszolgálja hordája vezetőjének, Soto-nak. Mindent elkövet, hogy megszerezze a gyereket, de kezd kifutni az időből. Hogy időt nyerjen, elmondja Soto-nak, nem csak a babát adja át neki, hanem egy mamutot.

Diego vezetőnek ajánlkozik, azt állítja tudja, merre vannak az emberek. Diego vezetésével számtalan kalandban lesz részük, mindeközben a baba megszereti őket, ők is a babát. Sőt még egymást is kezdik megkedvelni. Pedig a kalandok nem jelentenek akkora kihívást a furcsa kis társaság számára, mint az hogy kibírják egymást. És hát valljuk be Sid nem épp könnyű eset. Mégis ő a kedvencem a történetben. Be nem áll a szája, össze-vissza fecseg. Amikor először láttam szinte sírtam a nevetéstől. Nem tudom, hogy lehet valaki ennyire esetlen, és jól is áll neki. Geszti Péter, szinkronjával már csak a habot tette a tortára.
 


A három főszereplő mellet van még egy állat, aki már-már védjegyévé vált a Jégkorszak sorozatnak. Ő Motkány, aki az egész film alatt egy makkal szerencsétlenkedik. Minden erejével azon van, hogy megtarthassa. Rengeteg mindent kiáll kincséért. Olyan, mint egy csótány mindent túlél.

Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr392621161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása