Harry Potter és a Titkok kamrája (2002)
2011. január 05. írta: Szilvásgombóc

Harry Potter és a Titkok kamrája (2002)

Harry második történetét hazánkban 2002 decemberében mutatták be a mozikban, ebben az epizódban láthatjuk a jóságos Dumbledore szerepében az amerikai bemutató előtt három héttel elhunyt Richard Harrist.  Az iskolaigazgató szerepében a harmadik filmben Michael Gambon láthatjuk. Személy szerint a Harris féle Dumbledoret jobban szerettem, de elöljáróban annyit azt hiszem elmondhatok, hogy Gambon méltó elődjéhez. 
 
 

Harry az iskolai szünetet a muglik világában tölti. Igyekszik Vernon bácsi szabályai szerint élni, gyakorlatilag észrevétlennek lenni, csakhogy visszamehessen oda, amit az otthonának nevez. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába ahol otthon érzi magát igaz barátai között. De ezen a nyáron nem kap levelet barátaitól, az elkeseredett Harryt már csak pár nap választja el az ígéret földjétől, amikor felbukkan Dobby, a gülüszemű és nagy fülű házimanó. Jóindulatával mindent fenekestül felforgat.

Láttál már valaha olyan otthont ahol magától mosogat a kefe, az óra nem az időt mutatja, hanem azt hogy a család tagjai éppen hol vannak, és egy csomó fura dolog történik? Hát ez az Odú, vagyis a Weasleyk otthona, ahol a kissé hóbortos Mr. Weasley és felesége nevelik gyermekeiket.

Az Abszol úton a nagy tankönyv vásárlás során megismerkedik Lucius Malfoyjal, Draco apjával. Lucius nem rejti véka alá Weasleykkel kapcsolatos véleményét illetve azt, hogy a mugli származásúaknak nincs helyük a varázsvilágban.
Harry és Ron számára a tanév enyhén szólva is problémásan indul. Lekésik a Roxfort expresszt és kis híján kicsinálja őket egy fúriafűz.

Az előző éve sötétvarázslatok kivédése tanár, Mógus professzor úgymond nem igazán vált be. Ezúttal a híres és piperkőc Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh ) tesz kísérletet a tárgy oktatására, aki nem mellesleg a Fektemágia-ellenes Liga professzora. Harry pedig hamar az érdeklődése középpontjába kerül.

Még mielőtt Harry (vagy akár mi) azt hinné, ez az év végre normálisan fog telni egy furcsaságra lesz figyelmes. Hangokra melyeket csak ő hall és mi szerint a hang gazdája ölni készül. Harry és barátai felfedeznek egy vérrel írt fenyegetést a falon. „Feltárult a Titkok kamrája az utód ellenségei reszkessetek”
Hermione, Ron és persze Harry nyomozásba kezdenek. De nem sejtik mibe botlottak. Megbabonázott gurkó, egy rejtélyes napló, százfűléfőzet, bazilliskus, kővé dermedt áldozatok. Az iskola párbajszakkört indít, hogy a varázsló és boszorkány tanoncok megvédhessék magukat a Roxfort falain belül. Harry ezen a párbajon a Mardekár és a Griffendél házak tanulói füle hallatára olyan nyelven beszél, amiről még nem is hallott.
Ezúttal nem számíthatnak Hermionéra, ő is a rejtélyes veszedelem kővé dermedt áldozata lett.
 
Hagridot az Azkabanba viszik, a varázsvilág börtönébe, Mielőtt elviszik Hagridot ezt mondja „Kövessék a pókokat”. És itt elérkeztünk a kedvenc jelenetemhez, én csak „PánikRonnak” hívom. (kerestem jelenetet, hogy megmutassam, de nem találtam)
 

A veszedelmes szörnyeteg elragadja magával Ginny Weasleyt a Titkok kamrájába. Harry, Ron és a „bátor” Lockhart tanár úr a lánymegmentésére indul, ami egy cseppet sem veszélytelen.  

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr342562417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása