Megint 17 (17 Again) 2009
2010. november 17. írta: redbandita

Megint 17 (17 Again) 2009

Nem egy mai film, de én most jutottam oda, hogy megnézzem. Nem igazán tudom, hogy eddig miért nem vettem a fáradtságot, hogy megnézzem: kár lett volna kihagyni. A sztori végülis nem újdonság, láttunk már olyat más filmekben is, hogy a főszereplő egyszercsak valaki másnak a bőrében ébred pl. Nem férek a bőrödbe, Cserebere szerencse stb. De ebben a filmben az a különlegesség, hogy Mike saját bőrében ébred, csak évekkel fiatalabban.

 
A film egy érdekes képsorral kezdődik a 80-as években vagyunk. És a kissé elmaszkírozott tinisztár, Zac Efron-nal találkozunk. Természetesen kosarazik. Itt is. Kezdem azt hinni, hogy másban nem is tudna bizonyítani. Egy tétmeccs fináléjában vagyunk, amikor is barátnője közli vele, hogy terhes. A fiú először visszamegy a pályára, majd az utolsó dobás előtt kiszalad, hogy utolérje a lányt.
A harmincas éveiben járó Mike (Matthew Perry) élete éppen kisiklani látszik. Válásban van, mert feleségét, Scarletet (Leslie Mann) hibáztatja az elrontott tini koráért, és az azóta tartó sikertelenségért. Gyerekei sem szívlelik, semmit nem osztanak meg vele, ráadásul a munkahelyéről is kirúgják.
 
Ekkor találkozik a „varázslóval”, vagy „védőangyallal”. meglepő módon a védőangyal szerepében ezúttal nem Morgan Freeman látható, mint a Minden6ó-ban, vagy az Ewan a mindenhatóban stb.
 
Szóval Mike egy napon 17 éves énjének bőrében ébred, barátjának lakásában. Itt tenném hozzá, hogy a barátja igazi őrült. Egy számítógépes guru, Star Trek és mindenféle sci-fi rajongója vagy inkább megszállottja.Érdekes figura, de nagyon humoros. Végig szórja a poénokat, bár ez annak is köszönhető, hogy komikusan néz ki, és a viselkedése már önmagában is vicces. Ezt a barátot, Ned Goldot, Thomas Lennon alakítja a filmben. Akit korábban is láthattunk hasonló karakterek bőrében pl. Éjszaka a múzeumban, Kicsi kocsi-Tele a tank, Spancserek stb.
 
Mike azt gondolja, azért történt ez vele, hogy most kosaras sztárrá váljon a középiskolában. Érdekesség, hogy ugyanabba a gimibe iratkozik be, ahová ő is járt, és ahol gyerekei most is tanulnak. Itt szembesül azzal, hogy mennyire nem ismeri saját kölykeit. A fiáról, Alexről (Sterling Knight) kiderül, hogy igazi lúzer, a lánya pedig a gimi legnagyobb bunkójával jár. Azt gondolja az a feladata, hogy megjavítsa kapcsolatát velük: fiával összebarátkozik, kosarazni tanítja, végül együtt kerülnek be a csapatba is, sőt még randiguruként is bizonyít. Lánya, Maggie már nehezebb eset, nem hiszi el, hogy a fiú, akivel jár nem élete nagy szerelme, hanem egy suttyó. De végül megszelídíti a lányt is, olyannyira, hogy az bele is szeret! Hogy ebből mi lesz? Meg kell jegyeznem, hogy a lány valószínűleg sokak számára ismerős lesz. Ilyenkor jön a gondolkodás, hogy vajon hol láttam én már ezt a színésznőt? Segítek. Ő Michelle Trachtenberg, aki főszerepet játszott a Mercy angyalai című sorozatban, de szerepelt a Gossip girl-ben is.
 
Eközben Mike bejár egykori otthonába, hogy saját fiával lógjon. De találkozik a feleségével is, aki rögtön felismeri benne egykori szerelmét, de kiveri a fejéből. Hiszen ez nem lehetséges! Vagy mégis? De a vonzódás megmarad, még egy csók is elcsattan.
 
A végén a történelem ismétli önmagát! Kérdés, hogy Mike most jól dönt-e!? Vajon visszakapja Mike korábbi életét?  
 
 
Nézzétek meg, ha másfél óra nevetésre, jókedvre vágytok!
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr362454637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása