Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya
2010. szeptember 14. írta: .loretta

Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

 A lányoknak általában elég annyit mondani, hogy Johnny Depp, és nem is kételkednek tovább abban, hogy egy jó filmről van szó. Akiknek ez nem elég, annyit mondok Tim Burton. Na de lépjünk most túl ezen, és azoknak, akik nem elégednek meg a két említett névvel, mint bizonyítékkal, leírom pontosabban…

 Sweeney Todd. Először is próbáljuk meg besorolni, hogy milyen film ez: kicsit horror, kicsit thriller, fekete komédia is, és ne feledjük el, hogy musical. Igazából egy adaptáció a Nyakfelmetsző című musicalből. Tim Burton-t talán nem kell bemutatni, hiszen olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, hogy csak néhányat említsek, mint a Batman trilógia, Ollókezű Edward, Az álmosvölgy legendája, A majmok bolygója, Charlie és a csokigyár, A halott menyasszony, és még nagyon sok remekmű. Most sem egy hétköznapi történetről van tehát szó:
  
Benjamin Barker egy londoni borbély, feleségével és lányával éldegél boldogan, amíg a város bírája szemet nem vet a feleségére. Igazságtalanul börtönbe veteti és elűzi Benjamint, aki évekkel később azonban megszökik a rabságból, és bosszúszomjasan tér vissza Londonba. Sweeney Todd néven megnyitja borbélyüzletét Mrs. Lovett piteboltja fölött. Sweeney Todd és Mrs. Lovett szövetséget kötnek, minek következtében a város népessége fogyni kezd, Mrs. Lovett eddig húshiány miatt csőd-közelben lévő piteboltja pedig hirtelen fellendül.
 
A recept tehát: vegyünk egy vérszomjas borbélyt, adjunk hozzá egy pitesütő bűntársat, fűszerezzük meg némi feketehumorral, romantikával, baljós képvilággal, és végül ne felejtsük el a titkos összetevőket: Tim Burton és Johnny Depp. Az eredmény: Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr82295798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AkinekSemmiSemTetszik 2010.09.16. 13:45:47

Sokak szerint a Burton-Depp párosítás jó... hát maradjunk annyiban, hogy ha meghallom ezt a két nevet már félek.. az Alice Csodaországban és a Charlie és a csokigyár szerintem borzasztóan rossz volt.. és itt Depp botrányosan sz... rossz játékára gondolok. De hát nem tehetünk róla, hogy Burton mester szerelmes Johnnyba XD

Az említett két filmmel ellentétben a Sweeney Todd egy jó kis musical.. ebben igazad van. :)

redbandita 2010.09.18. 15:23:58

@neminge: szerintem Johnnyt nem feltétlenül azért szeretik a női rajongók, mert annyira jó színész :D
süti beállítások módosítása