15 perc hírnév - 15 Minutes [2001]
2018. június 27. írta: redbandita

15 perc hírnév - 15 Minutes [2001]

A film főszereplője Robert de Niro, de mégsem neki, hanem egy magyar színésznőnek, Dobó Katának jutott „15 perc hírnév” ebben a 2001-es moziban.

10616.jpg

Igazából nem szerepelt még 15 percet sem, egy snitt erejéig tűnik csak fel, mikor útba igazítja Robert de Nirot, aki a nagy rutinnal bíró Eddie Flemming nyomozót alakítja.

A film közel két órás, de egy pillanatig sem unatkozik, aki megnézi, ugyanis egy nagyon izgalmas és fordulatokban, kiszámíthatatlan eseményekben gazdag thriller. Flemming nyomozó a rendőrség „arca”, általában ő tartja a kapcsolatot a rendőrség és a média között, jól bánik a kíváncsi sajtómunkásokkal, és tisztában van azzal is, hogy tulajdonképpen mekkora hatalma van a médiának.

15-perc-hirnev--1315.jpg

New Yorkban kettősgyilkosság történik, Flemming kapja az ügyet, fiatal társával, akit Edward Burns alakít. Alig tudják végezni a munkájukat, mert a sajtó munkatársai állandóan a nyomukban vannak, kérdésekkel bombázzák őket, minden részletet tudni akarnak. A nyomozás számtalanszor vesz fordulatot, de végül a szálak elvezetnek két kelet-európai alakhoz. Már csak el kellene kapni őket, csakhogy az sem megy könnyen. Ráadásul a bűnözők is felhasználják a média erejét, véres tetteikről videókat készítenek, amit pénzért akarnak eladni a csatornáknak.

15min1.jpg

Dobó Katán kívül két gyönyörű, amerikai színésznő is fontos szerepet kapott a filmben. Az egyik Charlize Theron, a másik pedig a Szex és New York című sorozat egyik sztárja, Kim Cattrall. A film címét Andy Warhol elhíresült mondása ihlette, mely szerint a jövőben 15 percig akárki híres lehet, de amilyen gyorsan híres lesz, olyan gyorsan el is felejtjük őket. Azoknak jó választás a 15 perc hírnév, akik szeretik a nyomozós filmeket, és nem riadnak vissza a lövöldözős jelentektől, na meg persze Robert de Niro rajongóknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1614077147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása