5 érdekesség A Vadász és a Jégkirálynőről
2016. szeptember 10. írta: redbandita

5 érdekesség A Vadász és a Jégkirálynőről

A Bontonfilm Magyarország forgalmazásában DVD-n és BD-n is megjelent a 2012-es Hófehér és a VAdász folytatása, ami egyben előzményfilm is. Érdekesség, hogy Hófehér azaz Kristen Stewart nem kapott szerepet a filmben, rossz nyelvek szerint azért, mert annak idején összeszűrte a levet a film rendezőjével. Összegyűjtöttünk öt érdekességet a Vadász és a Jégkirálynő című filmről. Ti mindet ismertétek?

09_huntsmanswinterwar_steelbook_kicsi.jpg

Freya neve mitológiai eredetű

A mitológiák szerelmeseinek ismerős lehet a Jégkirálynő neve, ami nem véletlen. A skandináv mondavilágban Freyjának hívják a szerelem, a mágia és a halál istennőjét. Freya hatalmasat csalódott: a legenda szerint miután férjének, Ódr istennek nyoma veszett, égre-földre kereste, de sehol sem találta. Az összetört szívű istennő könnyei pedig arannyá változtak.

vadasz4.jpg

Emily Blunt megdolgoztatta a sminkeseket

A Freyát alakító színésznőt nem volt egyszerű kisminkelni úgy, hogy valóban jéghideg hatást keltsen a karaktere. A stáb elmondása szerint több órájába került a sminkeseknek, mire Jégkirálynőt varázsoltak Emily Bluntból.

gamestar_filmajanlo_2016_04_21_screenshot_20160421180406_4_original.jpg

Chris Hemsworth félt a színésznőktől

Hiába alakít rettenthetetlen vadászt, Chris Hemsworth számára a forgatás mégis félelmetes élmény volt, ráadásul pont a kolléganőitől tartott. Elmondása szerint végig zavarban volt a felvételek során, mert a színésznők túlzottan élethűen alakították a karaktereiket.

2460_d018_00507rv2.JPG

Sara sebhelye Jessica Chastain ötlete volt

A fiatal vadászlány, Sara homlokán látható seb nem a sminkesek javaslata volt - az őt alakító Jessica Chastain kérlelte a rendezőt, hogy a karaktere sebhelyes legyen. A színésznő azért találta szükségesnek, hogy sérülés legyen Sarán, mert szerinte a filmekben a szerelmespárok hölgytagjai túlzottan „tökéletesek”, ám ő úgy gondolja, hogy egy vadászlány márpedig sebhellyel igazán gyönyörű.

2460_d073_00042r.JPG

Mel Gibson akcentusa inspirálta a színészeket

Aki felirattal nézi a filmet, észreveheti, furcsa angolsággal beszélnek a színészek. A két vadászt alakító Chris Hemsworth és Jessica Chastain is bevallotta, hogy az egyedi akcentusukat nem más ihlette, mint Mel Gibson skót tájnyelve a Rettenthetetlen című klasszikusból.

 A Vadász és a Jégkirálynő szeptember végén jelenik meg DVD-n és BD-n a Bontonfilm Magyarország forgalmazásában!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr9611690805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása