Bemutatkozott a Jégkorszak 5
2016. június 19. írta: redbandita

Bemutatkozott a Jégkorszak 5

Akit érdekelnek az animációs filmek, az a nyarat Annencyben kezdi. A francia kisvárosban a hatvanas évek közepe óta szerveznek animáiós fesztivált, és mára az esemény a műfaj legnagyobb ünnepévé vált: a szervezők idén 230 filmet válogattak be a különféle versenykategóriákba, de összesen 83 országból érkezett vagy 800 filmet vetítenek 9 moziban és 4 szabadtéri helyszínen, és a szakma összes fontos alkotója összegyűlik itt.

jegkorszak_anagybumm_jelenetfoto.jpg

Szinte természetes, hogy a világ egyik legnépszerűbb animációs filmje a világ legnagyobb animációs fesztiválján mutatkozzon be. Azok, akik befértek a zsúfolásig megtelt vetítőterembe kedden a világon elsőként 20 percet (kilenc részt) láthattak a Jégkorszak – A nagy bumm-ból (Ice Age – Collision Course,hazai bemutató: július 14.).

A teljes film premierjére vasárnap, a Sidney Film Fesztiválon kerül sor – ami azért tökéletes választás, mert a film főhősét, az őslajhárt (magyarul Geszti Péter hangjával) éppen Sidneynek hívják.

A nézőközönség nyíltsziní tapssal fogadta Motkány újabb epizódjait, a legsikeresebbnek az tűnt, amikor a makkját üldöző mókuspatkány (akinek a hangját egyébként a film alkotója, Chris Wedge adja) egy űrhajón véletlenül ide-oda csavargatja a gravitáció-szabályozót, és néha pihekönnyűvé, néha ólomsúlyúvá válik.

Amikor a vetítés és a hosszú taps után a közönségből valaki megkérdezte, lesz egy még egy rész, a producer, Lori Forte ezt válaszolta:– Ha úgy tapasztaljuk, hogy a közönség igényli, készen állunk. Van még egy pár ötletünk hozzá…

IC Press

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr728847508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása