Márciusi Manó Könyvek
2016. március 04. írta: redbandita

Márciusi Manó Könyvek

A tavasz első hónapjában sem maradnak olvasnivaló nélkül a kicsik, és a nagyobbak sem! Bemutatjuk a legújabb Manó Könyveket!

Christian Tielmann: Berci és a kalandos osztálykirándulás – Berci regények 2.

A Barátom, Berci-sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében egy kalandokkal teli, izgalmas osztálykirándulás eseményeit követhetjük nyomon. Berci és barátai alig várják az osztálykirándulást. A kővári ifjúsági szállás izgalmas focimeccsekkel, akadályversennyel és kísértetjárással csábítja őket. A legnagyobb kaland azonban Bob, az eltűnt kutya keresése közben vár rájuk. Berci – no meg Rozi és Lackó – persze most is tudja, mi a teendő! A Barátom, Berci-sorozat kisiskolásoknak szóló kötetében egy kalandokkal teli, izgalmas osztálykirándulás eseményeit követhetjük nyomon.

1176318_2.jpg

Frauke Scheumann: Winston 2. – Szimatol a macskabanda

A nevem Winston. Winston Churchill. Kira pedig a legjobb barátom. Együtt élünk az Árnyas fasorban egy szép nagy házban. Egy nap szokásunkhoz híven elégedetten heverésztünk a nappaliban: hagytam, hadd simogassa Kira a bundámat, én pedig cserébe doromboltam neki egy kicsit. Felőlem akár örökké így maradhatott volna minden. De nem így történt! Ugyanis valaki elrabolta Kira osztálytársnőjét, Emíliát, váltságdíjat követelt a szülőktől, a rendőrség pedig sötétben tapogatózott. Így aztán Szuper-Winston sem heverészhetett ölbe tett manccsal, hanem félelmet nem ismerve kénytelen volt a bűnöző nyomába eredni. A csalhatatlan szimatú kandúr segítségére siettek a hátsó udvar macskái, Kira váratlanul betoppanó nagymamája és a két jó barát, Tom és Pauli. A nyomozás pedig elindult puha mancson!

3039178_3.jpg

Johanna Basford - Bűvös erdő képeslapkönyv

Képeslapgyűjtemény a BŰVÖS ERDŐ csodás rajzaival – 20 kivehető képeslappal. Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A BŰVÖS ERDŐ szerelmeseinek kínál válogatást ez a könyv, hogy mindenki saját egyedi képeslappal ajándékozhassa meg szeretteit és barátait.

1178369_2.jpg

Julia Boehme: Bori és az olasz fagyi – Bori regények 8.

Bori Annával és Zizivel Olaszországba utazik. Meglátogatják Zizi nagymamáját, aki egy Nápoly melletti kisvárosban lakik. Bori megnézi Rómát, fürdik a Földközi-tengerben. felmászik a Vezúvra, és közben rengeteg kalandba keveredik Zizi unokafivére és annak barátai jóvoltából. És ami a legfontosabb: végre megkóstolhatja a világ legfinomabb fagyiját!

1176305_2.jpg

Mariá Frisa: 75 tuti tipp kezdő és haladó túlélőknek 3. – A szülinap

Az előző kötetekben (75 tuti tipp – A suli és a 75 tuti tipp – A nyári tábor) megismert Sara Berlanga kifogyhatatlan a remek tanácsokból. Legújabb kézikönyvét a akkor írta, amikor közeledett a szülinapja, illetve még volt vissza addig pár hónap, de hát 12 évesen az élet ugyebár meglehetősen bonyolult bír lenni... Az előkészületek közben egy kézikönyv készült, és 75 vadonatúj, tuti tippet tartalmaz. Íme, Sara ajánlója:

"Gondolom, tisztában vagy vele, hogy a születésnapod megünneplését nem veheted félvállról, ha szeretnéd kihozni belőle a maximumot! Én már igen tapasztalt vagyok ezen a téren, ezért írtam meg ezt az újabb kézikönyvet. Arról szól, hogyan kerüld el a szülinapod körül ólálkodó veszélyeket és kapj meg mindent ezen a fontos napon, amit csak szeretnél! 75 jó tanácsból áll... Kicsit soknak találod? Nem csodálom, pedig korántsem az, ha az ember felkészült akar lenni!"

tn6_b1434073.JPG

Pippa Funnell: Tilly lovas történetei 5. – Kiscsillag – Rég várt táborozás

Csikó születik az Ezüstpatkó tanyán. Az Ezüstpatkó tanya és Cavandish Hall lovasai táborba készülnek, ahová mindenki magával viheti a lovát. Tilly Szellőrózsát választja, a tábori feladatok mint például a díjlovaglás azonban komoly kihívások elé állítják mindkettőjüket. Ráadásul Tilly gondolatai néha messze járnak, hiszen az Ezüstpatkó tanyán tavasszal új kiscsikó született, és elutazása előtt anyukája egy különös, régi fényképet mutatott Tillynek, mely vér szerinti édesanyját ábrázolja, aki a kép tanúsága szerint egykor maga is szenvedélyes lovas volt... Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb versenyzője írja, így az igazi lovas kalandok mellett, sok érdekesség és hasznos tanács is vár rád ebben a könyvben, hogy jobban megismerhesd és megérthesd négylábú barátaidat.

3039180_5.jpg

Tilly eddigi kalandjai:

Táltos Váratlan barátság
Admirális Születésnapi ajándék
Szellőrózsa A tökéletes társ
Sámson Ünnepi lovasbemutató

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr948443996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása