Karácsony a Bookline toplistáján
2015. december 14. írta: redbandita

Karácsony a Bookline toplistáján

Frei Tamás az első helyen, könyve második hónapja vezet a Bookline Top50-ben. Megjelenését követően azonnal a második helyre került A szürke 50 árnyalatának folytatása, ami a főhős, Christian szemszögéből meséli el a pajzán szerelmi történetet, és harmadik helyre robbant be a minden gyereket elaltató Bendegúz meséje.

sikerlista_top50_bg.png

Frei Tamás negyedik akcióregénye, az Agrárbárók már az előjegyzés során sikeres lett, és egészen kivételes módon októberben, és novemberben is az első helyen szerepel a legkelendőbb könyveket összesítő Bookline listán. A regény szövevényes nemzetközi játszmákról szól, országokat átívelő züllöttségről és gátlástalanságról. 

479303.jpg

E. L. James nagy port kavart és több mint 125 millió olvasót lázba hozó regénye, a Grey – A szürke ötven árnyalata Christian szerint, ezúttal a főhős Christian Grey szemszögéből mutatja be a szerelmi történetet. Most tehát a Szürke rajongói az ő szavain, gondolatain keresztül tudhatják meg, mit gondolt a férfi az Anastasiával folytatott szenvedélyes kapcsolatáról.

e-l-james-grey-konyv-magyar-libri-cosmopolitan.jpg

Harmadik helyre került a mindenkit elaltató Bendegúz története. A Kolibri Kiadó gondozásában megjelent Aludj el szépen, Bendegúz! az év gyerekkönyv-szenzációja. A svéd viselkedéskutató, Carl-Johan Forssén Ehrlin meséje az altatással járó, fárasztó küzdelmeket szeretetteljes, családi szertartásokká változtatja. Ez a világszerte gyermekek millióin kipróbált újszerű módszer minden gyereket segít békésen álomba ringatni. Azt beszélik, Vilmos herceg és Katalin hercegnő kisfia, György herceg is erre a mesére alszik el. A magyar kiadást a méltán népszerű Agócs Írisz bájos rajzai illusztrálják.

Negyedik helyre került fel gyakorlatilag a megjelenés pillanatában Nyáry Krisztián új könyve, ami ezúttal a bátor magyarok világába kalauzolja olvasóit. A Merész magyarok – 30 emberi történet azt mutatja be, hogy hogyan lehet embernek maradni a legnehezebb helyzetekben is. Rendíthetetlen emberekről szól, példamutató, erős magyarokról.

nyary-krisztian-meresz-magyarok-head.jpg

A színezés az idei év slágere, a tavaszi megjelenés óta toplistánk élén minden hónapban ott vannak a felnőttszínezők, amik közül is kiemelkedik Johanna Basford Titkos kert című alkotása, ami most az ötödik a Bookline sikerlistáján. A szerző másik műve a 19. helyen szereplő Bűvös erdő, a természet és a színezés szerelmeseinek nyújt felhőtlen szórakozást.

89172.jpg

A magyar sikerkönyvek között továbbra is az élmezőnyben van az örök szerelmet hirdető regény, Gárdos Péter Hajnali láz című alkotása, ami jelenleg a tizenharmadik. Új szereplő Dragomán György Oroszlánkórusa, ami a 18. helyen szerepel, és ami a szerző 8 éves hallgatása és műhelymunkája után jelent meg. A novellákra némiképp játszótérként gondol a szerző, olyan helyre, ahol bármilyen hangot, stílust magára tud ölteni.

hajnalix220.jpg

Huszonkettedik helyen találjuk Váncsa István Lakoma című művét, ami Fűszeres Eszter szavaival fogalmazva „nem szakácskönyv, hanem a gasztronómia nagyregénye”. A Lakoma most megjelent, második grandiózus kötetében az itáliai konyhák titkaiba vezet be – az élményszámba menő recepteket a szerző remekbeszabott esszéi kötik össze. Étel és irodalom egy kötetben, Váncsa ínycsiklandozó humorával fűszerezve. Az év végére felsorakozó gasztronómiai könyvek sorába illeszkedik Fűszeres Eszter legújabb könyve, ami a leveseket állítja fókuszba. A Leves minden napra valódi kulináris élvezet, az egyik legfontosabb ételünket mutatja be egyszerű, könnyen megvalósítható, de nagyszerű receptekkel. Összesen 40 leves elkészítését ismerteti a Fűszer és lélek blog szerzője.

A negyvenegyedik helyen szerepel a Halász Judit életét bemutató könyv. Halász Juditot mindannyian szeretjük, sőt ismerni véljük, de valójában keveset tudunk róla. A Nem születtem varázslónak című Orosz Ildikóval közösen írt könyvében számos film -és színpadi szerep, 50 év vígszínházi tagság után generációk Halász Jutkája most egy kicsit magáról is mesél.

orosz-halasz_nemszulettemvarazslonak_300dpi-648x960.jpg

A nemzetközi vérkeringésből kiemelkedik Murakami Haruki Férfiak nő nélkül című új regénye. A könyv, hasonlóan Murakami korábbi alkotásaihoz, elhagyott férfiak üres magányát tárja elénk, és az ily módon élt élet értelmetlenségét mutatja be.

Az e-könyves lista első helyére is befutott a Grey, E. L. James bestsellere. Második helyre került Fábián Janka A királynő című alkotása, a harmadik és negyedik helyen Lakatos Levente regényeit találjuk. A Feltörő ösztönök – Szigor 2. és a Megrepedt álarc – Szigor 1. a Szigor-sorozat két része, erotikus regények, amelyek kizárólag e-könyvben jelennek meg. Gárdos Péter sikerkönyve az e-könyves listán is előkelő helyen szerepel. A könyvből készült filmet decemberben mutatják be a mozikban.

TOP 50 teljes llista

  1. Frey Tamás - Agrárbárók
  2. E. L. James - Grey
  3. Carl-Johan Forssén Ehrlin - Aludj el szépen, Bendegúz!
  4. Nyári Krisztián - Merész magyarok
  5. Johanna Basford - Titkos kert
  6. Borbás Marcsi - A sűrűje 2
  7. Fábián Janka - Búzavirág
  8. Leiner Laura - Illúzió
  9. A Street Kitchen bemutatja Fördős Zé a konyhában
  10. Bernáth József - Így főz Bernáth József
  11. Bartos Erika - Együtt lenni jó!
  12. Vavyan Fable - Szamurájszív
  13. Gárdos Péter - Hajnali láz
  14. A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás
  15. Beck Andrea - A titoktündér
  16. Borbás Marcsi - A sűrűje
  17. Szvetlana Alekszijevics - Elhordott múltjaink
  18. Dragomán György - Oroszlánkórus
  19. Johanna Basford - Bűvös erdő
  20. Dr. Csernus Imre - A nő Csajsziknak
  21. Nógrádi György - 40 év alatt a Föld körül
  22. Váncsa István - Lakoma 2
  23. Jo Nesbo - Fehér éjszaka
  24. Leslie L. Lawrence - Múmiavadászok 1-2
  25. David Lagercrantz - Ami nem öl meg
  26. Sarah Lotz - A Hármak
  27. Star Wars - Minden, ami Star Wars
  28. Paula Hawkins - Lány a vonaton
  29. Almási Kitti - Bátran élni
  30. Bartis Attila - A vége
  31. Jeli Viktória, Tasnádi István, Vészíts Andrea - Időfutár 6
  32. Bartos Erika - Bogyó és Babóca karácsonya
  33. Fejős Éva - Száz Éjjel Ügynökség
  34. Andy Weir - A marsi
  35. Borsa Brown - Az Arab
  36. Katie Fforde - Karácsonyi lakoma és más történetek
  37. Váncsa István - Lakoma 1
  38. Nyáry Krisztián - Igazi hősök
  39. John Grisham - Szürkehegy
  40. Henry Kissinger - Világ rend
  41. Orosz Ildikó, Halász Judit - Nem születtem varázslónak
  42. Jonas Jonasson - Gyilkos Anders és barátai (meg akik nem azok)
  43. Murakami Haruki - Férfiak nő nélkül
  44. Karácsonyi nagy Bori-könyv
  45. Fűszeres Eszter - Leves minden napra
  46. A napok iszkolása - Magvető könyvnotesz, 2016-ra
  47. Réz Pál - Tények és Tanúk - Bokáig pezsgőben
  48. Alföldi Róbert, Csáki Judit - Magánügy
  49. Vincent & Vincent - Nincs új a nap alatt
  50. Horthy Miklósné - Napló 1944-45

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr748172740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása