Bookline TOP 50 augusztus - megkezdődött a suli
2015. szeptember 08. írta: redbandita

Bookline TOP 50 augusztus - megkezdődött a suli

A Bookline 50 legsikeresebb könyvét bemutató augusztusi lista majdnem fele lecserélődött, a listára 24 új könyv került. Az első helyre robbant be Schobert Norbi A nagy kalóriahazugság című könyve, második helyet a nyár slágere, a Titkos Kert című színező foglalta el, harmadik helyet pedig A magyar helyesírás szabályai új kiadása szerezte meg.

tn6_b1393349.JPG

Schobert Norbi újra és újra tud újat mondani, és a sikerlista első helyének megszerzése azt mutatja, hogy sokakat érint a kilók elleni harc. A fitneszguru új könyvében, A nagy kalóriahazugságban, amit 2015 legbátrabb könyveként aposztrofálnak, senkit és semmit nem kímélve szól a kalóriaszámítás feleslegességéről, és a szénhidrátfogyasztás okozta súlyos problémákról.

A felnőttek körében továbbra is tarol a színező, ami nem csak itthon népszerű, hiszen idén nyáron 35 országban, több millió ember töltötte az idejét színezéssel. Így nem meglepő, hogy Johanna Basford: Titkos Kert – Színezőkönyve 117 napja a legnépszerűbb könyvek között szerepel, és jelenleg is a második a listán. Nem csak külföldi szerzők alkotnak sikereset a témában: Parádi Orsolya felnőtteket szórakoztató Pandala-szigetek című színezője is felkerült a Bookline listájára.

89172.jpg
Teljesen új a TOP50-ben, és azonnal a harmadik helyen szerepel, A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása. A nem csak pozitív visszhangot kiváltó, számos szabályt megváltoztató kiadvány sikerét minden bizonnyal az iskolakezdés is befolyásolta. A szeptember a kötelező olvasmányok sikerét is meghozta, 29. helyen találjuk Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című klasszikusát, és 43. helyen szerepel az augusztusi toplistán Fekete István megunhatatlan regénye, a Vuk.

684299_5.jpg
Negyedik helyre került fel David Lagercrantz: Ami nem öl meg című műve, ami A tetovált lány folytatása. Kérdés, hogy mindaz a rejtély, izgalom és különlegesség szerepel-e az új könyvben, mint amit a világ tapasztalt a nemrég elhunyt Stieg Larsson műveiben, melyek a skandináv krimit egy csapásra világhírre emelték.

tn6_b1392704.JPG
Az augusztus elején elhunyt Czeizel Endre életét bemutató, M. Kiss Csaba tollából született könyv, a Czeizel Endre – Két életem, egy halálom címmel a 13. helyet szerezte meg a Bookline listáján. A könyv azt állítja, hogy a Kenedy-díjas orvos, a genetikus, epidemiológus, akit a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével is kitüntettek, nem olyan volt, mint akinek sokan hitték. A könyv őszinte, olykor kegyetlen írás életről, halálról, orvoslásról, ami jócskán lerombolja a genetikusról alkotott idealizált képet.

785454_2.jpg
A nyári sikerlisták egyik stabil szereplője Anna Erelle: A dzsihád jegyese című könyve, amely az Európát lázban tartó problémák egyik legsúlyosabbikába enged bepillantást. A könyv nyári megjelenése óta rendőri védelem alatt álló francia újságírónő annak próbál utánajárni, hogyan zajlik a toborzás a virtuális térben, vagyis a közösségi portálokon. Így ismerkedik meg az Iszlám Állam egyik vezető terroristájával, aki minden eszközzel megpróbálja a Közel-Keletre csábítani, és engedelmes bábbá, öngyilkos terroristává tenni. A könyv jelenleg a 16. helyen áll a toplistán.

2457467_5.jpg
Az e-könyvek listáján 10-ből 4 magyar író könyve, ami remélhetőleg a hazai e-könyvkiadás erősödését jelenti. A listán hónapok óta tartja magát Paula Hawkins: A lány a vonaton című műve és Spiró György Diavolinája. Új szereplő, de egyből a kedvencek közé került Kondor Vilmos új novellája, Az otthontalanság otthona, ami a szerző első kortárs témát feldolgozó alkotása, és aminek a bevételét a kereskedőkkel karöltve az Artemisszió Alapítványnak ajánlott fel.

A teljes lista:

  1. Schobert Norbert - A nagy kalóriahazugság
  2. Johanna Basford - Titkos kert
  3. A magyar helyesírás szabályai 12. kiadás
  4. David Lagercrantz - Ami nem öl meg
  5. Eleni Kounalakis - Nagykövet asszony
  6. Paula Hawkins - A lány a vonaton
  7. Giulia Enders - Bélügyek
  8. Nora Roberts - Árnyékvarázslat
  9. M. C. Beaton - Agatha Raisin és a karácsonyi búcsúcsók
  10. Lawrence J. Cohen - Játékos nevelés
  11. Jeff Kinney - Egy ropi naplója 9.
  12. Beck Andrea - A titoktündér
  13. M. Kiss Csaba - Két életem, egy halálom
  14. Nora Roberts - Sötét boszorkány
  15. Spiró György - Diavolina
  16. Anna Erelle - A dzsihád jegyese
  17. Fejős Éva - Úton hozzád
  18. Julia Quinn - Hogyan fogjunk örökösnőt
  19. Parádi Orsolya - Pandala szigetek
  20. Tersánszky Józsi Jenő - Misi mókus kalandjai
  21. Julia Quinn - Hogyan fogjunk márkit
  22. Claire Cater - Szép álmokat
  23. Nora Roberts - Vérmágia
  24. Bartos Erika - Bogyó és Babóca buborékot fúj
  25. Robert Lawson - A lélek útja
  26. Berg Judit - Rumini
  27. William Davis - Búza nélkül
  28. Johanna Lindsey - A szerelem nyomában
  29. Molnár Ferenc - A Pál utcai fiúk
  30. Borhi László - Nagyhatalmi érdekek hálójában
  31. Nicholas Sparks - Eltékozolt évek
  32. John Green - Papírvárosok
  33. Gilles Diederichs - Játékos koncentráció
  34. Tatai Sándor - Kinizsi Pál
  35. Oravecz Nóra - Élet másképp
  36. Jodi Picoult - Csodalány
  37. Rainer Hermann - Az iszlám állam
  38. Jennifer Probst - Keresd az alkalmat
  39. Philippa Gregory - A király átka
  40. Jörg Baberowski - Felperzselt föld
  41. Andy Weir - A marsi
  42. Szun Ce - A háború művészete
  43. Fekete István - Vuk
  44. Vintage minták
  45. James Dashner - Halálkúra
  46. Tone Finnanger - Tilda az otthon melege
  47. Dr. Szabó Péter - Állj fel a saját utadból
  48. Star Wars Szereplők nagykönyve
  49. Susanne Schaadt - Zen firkák
  50. Veronica Roth - A beavatott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr657769646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása