Ezeket a könyveket vásárolták májusban
2015. június 08. írta: redbandita

Ezeket a könyveket vásárolták májusban

A Bookline májusi sikerlistájának több mint fele új könyvekből áll, ami a legjobb bizonyíték arra, hogy a jó könyvekre mindig van igény. A vonaton ingázó lány, Franciaország muzulmán miniszterelnöke és a közgazdasági kérdések témája foglalkoztatták májusban az olvasókat. 

bookline_sug_5_1_20110120_1985524669.jpg

Ritkaság, hogy egy könyv szinte az összes fontos sikerlistát vezesse. A lány a vonaton, Paula Hawkins debütáló írása a legkeresettebb könyv a Bookline májusi eladási listáján. Ez a krimi berobbant a piacra és egyértelműen kikövetelte magának az első helyet. 

tn6_b1318695.JPG

A megjelenés óta öt helyet lépett előre a francia Michel Houellebecq provokatív jövőképe, a Behódolás második a Bookline TOP50 listáján. A könyv aktualitása miatt már megjelenése előtt nemzetközi visszhangot váltott ki és vitákat generált. Könnyen követhető szöveg és mindenkit érintő téma a fiatal közgazdász, Thomas Piketty gazdasági értekezése, ami a vagyonok egyenlőtlen elosztását és a kapitalizmust bírálja. A nagy port kavart New York Times bestseller, A tőke a 21. században, 9. helyen a Bookline sikerlistáján.

Kádár Annamária szerint a meséket az érzelmi intelligencia legfontosabb fejlesztő eszközeként kell kezelni. A Mesepszichológia két kötete a Bookline TOP50 állandó résztvevőjévé vált: az első rész a 40., a második kötet a 42. és már 254 napja szerepel a sikerlistán. Újdonság a listán Peer Krisztina könyve, ami a gyerekkorban jelentkező pszichés eredetű gondok megoldásával foglalkozik. A Mi bántja a gyerek lelkét? című könyv magatartási, érzelmi, gondolkodásbeli eltérésekre keres és ad választ. A könyv a 15. helyet szerezte meg májusban.

Papp Diána új története is a toplistás könyvek között szerepel. A Jóságszalon kapcsolati válságról, önmegvalósításról, sorsfordító döntésekről szól. Problémamegoldásról és boldogságkeresésről olvashatunk Salinger Richárd újdonságában is. Az élet megoldóképlete egyedi hangvételben, kalandregény formájában közelít misztikus témákhoz. A könyv a 38. helyen szerepel a TOP50-ben.

Gázos kérdések és ciki válaszok? A Bélügyek olyan témákat vet fel, amiről nem igazán szeretünk társalogni, mégis fontos, hogy beszéljünk róla. Az év eddigi legnagyobb tudományos sikerkönyvének szerzőjét, Giulia Enderst nem érdeklik a tabuk: emésztésünk és beleink állapotáról ír könnyed humorral és orvosi hitelességgel.

Sokat megélt és elért hírességek vallomásait olvastuk májusban, Stumpf András 21. helyen álló könyvében Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes vall zenéről, nőkről és pályatársakról. Az évek iszkolása egyféle Esterházy-kalauz, ahol Mariann D. Birnbaum beszélget az íróval, hogy mi fért bele az elmúlt 65 évbe. M. Kiss Csaba pedig Czeizel Endre életébe segít bepillantani, A Két életem, egy halálom nem szépít, és azoknak szól, akik nem félnek az illúzióvesztéstől és egy hús-vér ember történetétől.

Mitől ilyen jó, miért működik generációk fiataljainál, hogyan vált kultikus könyvvé J. D. Salinger regénye? A zabhegyező már a múlté, a Rozsban a fogó címmel újrafordított regény sikere vitathatatlan, 13. a toplistán. A friss Aegon-díjas Péterfy Gergely állítása szerint soha nem olvassa vissza írásait. A Könyves Magazin legfrissebb számában megjelent interjújában fejti ki, hogy nem változtatna sikerkönyvén sem, hiszen már tisztes távolságból szemléli tíz éven át készült regényét, a Kitömött barbárt, ami 33. a listán.

Talán nem meglepetés, hogy az e-könyves listát is a Lány a vonaton vezeti, és Péterfy sikerkönyve is feltűnik a TOP10-ben, a 9. helyen. Dragomán György könyve, A fehér király pedig már 160 napja tartja magát a legkeresettebb e-könyvek között.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr87532400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása