Dexter 7X03-7X05
2015. február 26. írta: redbandita

Dexter 7X03-7X05

Jó régen volt már, hogy Dexterrel foglalkoztam volna itt a Popkulton, pedig megérdemli, hogy méltóan emlékezzek meg az egyik kedvenc sorozatomról. Dexter nyaka körül egyre inkább szorul a hurok (ahogy az előző részben írtam), Debra rájön bátyja sötét titkára. De vajon képes lenne feladni testvérét? 

dexter-season7-banner.jpg

7X03 Buck The System

Debra (Jennifer Carpenter) még mindig szemmel tartja Dextert, éjjel nappal a nyomában van. Persze a mi Dexünket se kell félteni talál azért kis utcákat, hogy végezhesse ügyes bajos dolgait. Ölni nem öl, de igyekszik visszavágni Louis-nak (Josh Cooke). Kirúgatja, sőt Jamie-vel (Aimee Garcia) is összeugrasztja. Majdnem meg is öli, de az utolsó pillanatban segítséget hív. Ölni kell, ezt egyre jobban érzi, nyomába szegődik egy gyilkosnak, Speltzernek (Matt Gerard). A hadnagyot is értesíti róla, de az ragaszkodik az igazságszolgáltatás rögös útjához, persze azzal nem jut semeddig, így saját kezébe veszi az ügyet, amivel jó nagy bajba is sodorja magát.

Debra azonban nem kerül akkora bajba, mint Louis, aki összefut Isaak Sirko-val (Ray Stevenson) és bandájával, akik Viktor haláláról kérdezik. A férfinak fogalma nincs miről beszélnek a fickók, de elköpi Dexter Morgan nevét. Isaac és Dex egyébként összefutnak a sztriptízbárban csak akkor még nem is sejtik kivel állnak szemben...

Joey (Desmond Harrington) egyre közelebb kerül az egyik táncoshoz (Katia Winter), de az bevallja igazi szándékait. Egy másik lány is fontos szereplő az epizódban: Hannah (Yvonne Strahovski), aki tinikorában kerül a rendőrség látókörében, amikor társával gyilkosságokban vett részt.

7X04 Run 

Debra nem tud dűlőre jutni Dexterrel kapcsolatban, egyre több dolgot összerakosgat a múltról. Mindennel próbálkozik: érzelmi zsarolással, felemlegeti Rita halálát, sőt azt is javasolja, hogy Harrison felügyeletének jogát adja át Rita szüleinek. 

A rendőrök elkapják Speltzert, és megkezdődik a kihallgatása, ahol Debra nem kegyelmez a fickónak. Azonban a bürokrácia ebbe is beleszól és a férfit szabadon engedik. Persze Dex a nyomában van, és így egy elképesztő helyre keveredik. Mivel elég nagy a veszély, Dexter elküldi kisfiát a nagyszülők egy látogatás erejéig. A lány temetése után Debra is nekiesik Speltzernek, és elmondja Dexternek akár megölni is képes lett volna a férfit.

Isaak lenyomoztatja Dextert és igyekszik megszüntetni a rendőrség razziáját a klubban. Persze ehhez törvénytelen dolgokra is hajlandó, akár zsarolásra, gyilkosságra is. Öngyilkosságra kényszerítik a bár egy dolgozóját és elismertetik vele a táncoslány megölését, de Batistának (David Zayas) valami nem tiszta.

Hannah és Dexter újra találkoznak... Joey pedig elmeséli kapcsolatát Angelnek.

7X05 Swim Deep

Isaak nagyon elszánt Viktor ügyében, mindenképp bosszúra szomjazik. Felveszi hát a kapcsolatot Dexterrel, sőt meg is fenyegeti szerettei halálával is. Így Debrával egy panzióba költöznek. Mivel a férfi "nagyágyú", így kinyírni elég macerás lenne, ám tőrbe csalható. Vagy mégse?

LaGuerta (Lauren Vélez) elárulja Debrának, hogy újra elővette a mészáros ügyét, tisztáznia akarja egykori barátját a gyilkosságok alól. Debra felajánlja segítségét, persze leginkább azért, hogy megvédje a bátyját, ami szerencse is, mert ráakadnak egy bizonyítékra, amit Dex igen nehezen magyarázna ki. Angel pedig a pultos öngyilkossága felett nem tud napi rendre térni, össze is rakja a dolgokat, és Deb elé áll.

Hannah-t újra kihallgatják, ezúttal a megtalál ereklyékkel kapcsolatban, abban reménykednek, hogy a lány segít rátalálni az egykori áldozatok holt testére. A lány igyekszik Dexter közelébe férkőzni, de a "hüllőagya" megszólal, és érzékeli, hogy a  nővel valami nem stimmel.

Quinn egy pénzzel teli borítékot talál a kocsijában. Isaac pedig börtönben. Dexter megint hazudik, Debra a lelkiismeretével küzd...

Valószínűleg a folytatás rengeteg izgalmat tartogat még nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr227220027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása