Kamuzsaruk - Let's Be Cops [2014]
2015. február 24. írta: redbandita

Kamuzsaruk - Let's Be Cops [2014]

Egy próbát megér ez a majdnem két órás vígjáték: az alapsztori végtelenül egyszerű, a karakterek sem igazán összetettek, de legalább a poénok között vannak olyanok, amik kevésbé erőltetettek, mint a hasonló alkotásokban szoktak lenni. A film érdekessége, hogy szinte minden főszereplőt sorozatokból ismertünk eddig pl. Jake Johnson (New Girl), Damon Wayans Jr. (New Girl, Happy Endings, Életem értelmei) és persze Nina Dobrev (Vámpírnaplók).

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

kamuzsaruk_online_poster_16.jpg@intercom

Luke Greenfield úgy gondolta ideje egy kis akciót is belecsempészni a munkáiba, és a Szüzet szüntess, a Tök állat vagy a Szerelem kölcsönbe után zsarus filmet készített. Már ha nevezhetünk rendőrnek két lakótársat, barátot, akik buliból öltenek fel kamuegyenruhát és indulnak "járőrözni".

kamuzsaruk_jelenetfoto_2.JPGintercom

A Kamuzsaruk alapötlete akkor született, amikor a társíró és rendező, Luke Greenfield egy Halloween-éjszakát töltött rendőrtiszti uniformisban – és ez a választás váratlan következményekkel járt.

„A jelmeztervezőm szerzett nekem egy igazi egyenruhát, és a barátommal együtt így flangáltunk Los Angelesben – emlékszik Greenfield. – Hihetetlen volt a hatalom és az erő érzete, ami eltöltött minket. Szingli voltam abban az időben, és az uniformis nagyon könnyűvé tette, hogy szóba elegyedjek a nőkkel az utcán.”

Az egyikük, igazi lúzer, a másik tehetséges lenne, ha nem félne a sarkára állni. Ryan (Jake Johnson) egy évekkel korábban forgatott reklám bevételéből él, semmilyen célja nincs, igazából egész nap csak teng-leng. A helyi parkban tanítgatja a gyerkőcöket, bár azok ennek egyáltalán nem örülnek. Sőt! A másik srác, Justin (Damon Wayans Jr.) egy számítógépes játékokat cégénél dolgozik, és maga is elkészített egy egészen jó kis szoftvert, de azt nem tudja jól menedzselni még saját főnöke előtt sem.

kamuzsaruk_jelenetfoto_1.JPGintercom

„A két főszereplőnek se pénze, se önbecsülése – meséli Greenfield. – Aztán, mintegy varázsütésre, utcai hősökké válnak. Szórakoztató álöltözetük azonban egy ponton igazi veszélyforrás lesz, és úgymond korpa, vagyis rosszfiúk közé keverednek.”

„Damon és Jake már majd meghaltak azért, hogy közösen forgassanak egy filmet – mondja Greenfield. – Hihetetlen szerencse, hogy megnyertük őket a filmhez, egész idő alatt ugyanúgy röhögcséltek és hülyéskedtek a sarki büfében, mint filmbeli karaktereik. Fantasztikus összjáték volt.”

„Jake és én nagyon közel állunk egymáshoz, a barátságunk számos eleme benne van a filmben – mondja Damon Wayans Jr. – Justin és Ryan olyanok, mint a testvérek, vagy egy házaspár, akik marakodnak és kibékülnek. Jake és én azért is dolgozunk olyan jól együtt, mert a kamerán kívül is jól megvagyunk. A humorunk is hasonló. Az is sokat segített, hogy szabadon ötletelhettünk, improvizálhattunk.”

Egy álarcosbálra igyekeznek éppen, Ryan tanácsára rendőruniformisban, ahol jól felsülnek mivel mindig öltönyben/estélyiben feszeng egy-egy álarccal takarva magukat. A kis félreértés nagyon ciki helyzetbe hozza őket, de amikor már éppen orrukat lógatva sétálnak hazafelé, észreveszik, hogy a nők megfordulnak utánuk, lánybúcsús csajoktól puszit kapnak. Nem kell sokkal több hozzá, hogy hamarosan már az igazihoz nagyon hasonló uniformisban járjanak esténként.

Hamarosan rájönnek mennyi előnye van a dolognak: a nőket beindítja az egyenruha, mindenhova sorban állás nélkül bejutnak, a rosszfiúk nem kekeckednek velük, sőt Justin-ra végre felfigyel a régóta kiszemelt pincérnő, Josie, akit Nina Dobrev alakít.

kamuzsaruk_jelenetfoto_37.JPGintercom

„Az a legjobb a komikus szerepekben, hogy a szövegedet kedved szerint formálhatod – mondja Dobrev. – Jake és Damon folyamatosan lejátsszák egymást a vászonról, és a legjobb, amit tehetsz, hogy te is felveszed a ritmust, és pörögsz velük. Nagyon felszabadító volt velük dolgozni.”

„Nina fantasztikus színésznő, de azt senki sem sejthette, hogy teljesen lökött is tud lenni – mondja Jake Johnson. – Gyakran meglepett minket azzal, ahogy hirtelen elgáncsolt valakit, levert valamit, vagy a földre huppant; ez mindig adott egyfajta gyors, váratlan gellert a jelenetnek.”

kamuzsaruk_jelenetfoto_36.JPGintercom

Ez még akár jó buli is lehetne, ha Ryan-el nem szaladna el a ló teljesen, és hamarosan már az e-bayről rendelt, kicsit feltunningolt járőrkocsival várják a bejelentéseket. Ryan egyébként kiképzi magát, millió videót megnéz a Youtube-on, állítom, hogy több kódot tud, mint némelyik zsaru. Elfajulnak a dolgok mikor a fiúk elkezdenek bűnügyi helyszínekre kiszállni, felfigyelnek rájuk a helyi maffiózok is.

kamuzsaruk_jelenetfoto_11.JPGintercom

A srácok belebotlanak az Európa-szerte körözött gengszterbe, Mossi Devicbe (James D’Arcy) és hírhedt embereibe, ami oda vezet, hogy Devic parancsot ad a két „rendőrtiszt” likvidálására. A valódi rendőrállomány ugyancsak felfigyel Justin és Ryan jelenlétére. A megbízható és nyílegyenes Segars rendőrtiszt (Rob Riggle) szalutál Ryan hamis őrmesteri vállapjának, miközben a kemény módszereiről ismert Brolin nyomozó (Andy Garcia) megfigyelés alatt tartja a két jó barátot.

kamuzsaruk_jelenetfoto_15.JPGintercom

Justin és Ryan másik váratlan szövetségese Pupa, a dominikai rasztás gengszter. Pupa, akit Keegan-Michael Key játszik, egy komoly bűnöző ítéletvégrehajtója, akit elkapnak, vallatnak és „vízbe mártogatnak” a filmbéli rendőröket utánzó „álzsaruk”.

kamuzsaruk_jelenetfoto_38.JPGintercom

„Na, igen, rákötik Pupát a vasalódeszkára, és vízzel locsolgatják a mosogatóban – mondja Key, aki Jordan Peele-lel együtt a híres Comedy Central sorozat, a Key & Peele sztárja. – De Pupának meg se kottyan ez az egész, legfeljebb felfrissül. Szó mi szó: nem vallatunk valami jól.”

A Kamuzsarukat Atlantában forgatták, a város szolgált a sztoriban szereplő Los Angeles „dublőreként”.

„Kihívást jelentett, hogy olyan építészeti elemeket találjunk Atlantában, melyek megfelelnek a Los Angeles-i környezetnek” – mondja Jeremiah Samuels, executive producer.

William Arnold díszlettervező tudatában volt annak, hogy a kis dolgok fogják a georgiai metropolist az angyalok városává változtatni.

„Atlanta valójában buja hangulatú város, míg Los Angeles alapvetően szárazabb, viszont mindenütt pálmafákat látunk – magyarázza. – Ki akartam küszöbölni minden jellegzetesen atlantai elemet, mint például a vörös téglás házak és a virágzó fák. Szerencsére találtam egy olyan üzleti negyedet a belvárosban, mely a régebbi építészeti stílus és a nagy parkolóházak keveredésével tökéletes modellül szolgált Hollywood olyan legendás utcáihoz, mint pl. a Sunset Boulevard, a Selma Avenue vagy a Cahuenga Boulevard.

Arnold az alapkőtől kezdve felépíttette Georgie éttermét, valamint két másik fontos helyszínt is: a metróalagutat a Georgie’s és Devic búvóhelye, a Tirana Club között, valamint Justin és Ryan elhanyagolt, ütött-kopott lakását.

Merem ajánlani a Kamuzsarukat, ha egy kis röhögésre vágysz, egy laza mozira két komikussal, kis kikapcsolódásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr467183675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása