Ég velünk! - Keeping the Faith [2000]
2015. február 13. írta: redbandita

Ég velünk! - Keeping the Faith [2000]

Jöjjön egy film a kedvenceim közül, részben ABC projektünk miatt, részben, mert ha tetszik, ha nem közeledik az a drágalátos Valentin nap és ilyenkor azért (nekem legalábbis) jól esik egy két ilyen romkom-ot megnézni. Ebben az elég régi moziban, Ben Stiller és Edward Norton küzd(?) meg egy gyönyörű, magabiztos, okos, vicces lány kegyeiért. Ebben még nincs is semmi meglepő, csakhogy mindhárom gyerekkori barátok, ráadásul a fiúk nem mindennapi állást választottak maguknak. Az egyikőjük pap, a másik pedig rabbi!

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

film_be.jpg

Van két jó barát, akiket egy icipcit elnyomnak a nagyobb gyerekek a suliban, de jön a felmentősereg: egy vagány kiscsaj személyében. Ők hárman elválaszthatatlanok, mindaddig míg Anna szüleivel másik városba nem költözik.

194534_full.jpg

Ez megviseli a fiúkat, de még jobban össze is kovácsolja őket, mindketten érdeklődnek saját illetve a másik vallása iránt is, amikor egyikőjük katolikus pap lesz, a másik pedig rabbi akkor is barátok maradnak.

194535_full.jpg

Sőt! Jake (Ben Stiller) és Brian (Edward Norton) együtt ötletelnek azon, hogyan tudnák nyájukat bővíteni, hogyan tudnák picit(?) modernizálni a gyülekezetet. Hogyan tudnák bevonzani a modernkori embereket a templomba/zsinagógába? Ettől mindketten népszerűek, de azért a gyülekezetek idősebb tagjai, és vezetői ferde szemmel néznek a fiúk egy két tervére. Például, hogy szeretnének létrehozni egy olyan idősek otthonát/klubját (karaeokival), ahol a két vallás tagjai együtt tölthetik az idejüket.

Kettőjük barátságának legnagyobb próbája, mikor váratlanul betoppan az életükbe a gyerekkori barát, Anna Riley (Jenna Elfman).

qqbapaetndmsqle0qenobec0g6q.jpg

Az időközben szépséges, magabiztos, okos, vicces üzletasszonnyá változott Anna teljesen összezavarja a fiúkat. Már az első pillanatokban megkezdődik a fiúk rivalizálása: ki vigye a bőröndöt, miért éppen téged hívott stbstb. 

Pedig a lány mindkettőjüknek tiltott gyümölcs, és nem csak a házinyúlra nem lövünk szabály miatt. Brian-nek ugye cölibátusban kell élnie, Jake randizgathat, és szexuális életet is élhet, de csak zsidó vallású lányokkal. Anna pedig nem az. Jake anyja (Anna Banchroft) folyamatosan randigat szervezget a fiának, de egyik csaj bolondabb, mint a másik. Itt jegyezném meg, hogy Jake egyik randipartnere Lisa Edelstein. Tudjátok: dr. Cuddy a Doktor House-ból. Jake egy hírességgel is randizik, akit pedig Rena Sofer alakít. Számos sorozatból ismerős lehet pl. Melrose Place, Páran párban, 24, Hősök, NCIS vagy a Gazdagok és szépek.

Anna tökéletes nő, leszámítva, hogy munkamániás. Így természetesen minkét fiú szívébe belopja magát, és mindketten többet szeretnének barátságnál. Úgy bizony, még Brian is, akinek ezzel le kellene mondania a papi hivatásról. Jake állása is veszélybe kerülhet, plusz anyja is teljesen kiakadna. A szerelemnek azonban nem lehet parancsolni, Anna és Jake összejönnek, de persze csak titokban és elhatározzák, hogy érzelmeket nem visznek a dologba. Na persze ez nem jön össze...

17815_34327-eg-velunk-03-d0000bdb0d99029bdc2bc.jpg

Múlt héten írtam olyan színészekről, akik rendezőként is bemutatkoztak már. Nos arra a listára Edward Norton is felkerülhetett volna, ezt a filmet is ő készítette. Remek kis mozi lett, elég szerelmes, de nem nyálas és nagyoooon vicces. Ajánlom bárkinek, aki egy jó filmet akar látni, továbbá Norton és Stiller rajongóinak!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr367164309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása