A vihar magja - Into the Storm (2014)
2014. augusztus 15. írta: Szilvásgombóc

A vihar magja - Into the Storm (2014)

Megvolt. Láttuk. Vége lett. A lapos történet mellett a látvány egészen jó volt, de sokat segített volna, ha mondjuk 3D-ben készül a film. Katasztrófafilm. Beszippantani nem szippantott be, épp annyira kötött le, hogy végigüljem.  

Vihar_magja_online_16.jpg

Adott egy apa, aki a neje halála után egyedül neveli két kamasz fiát, viszonyuk nem mondható épp felhőtlennek. Azon a napon is, amikor az események beindulnak (érkezik a vihar) épp veszekednek egymással. Gary (az apa) épp annak a giminek az igazgató helyettese, ahova a fiúk is járnak. A biziosztás napján a fiainak kellene kamerázni, csak hogy nagyobbik fia, öccse unszolására más programot választ. Igen, csaj van a dologban! :) 

ViharMagja_jelenetfoto (21).jpg

Ezzel párhuzamosan vihar vadászok/kutatók érkeznek a környékre. Allison a viharkutató meteorológus és hát az utóbbi időben nem jönnek be az észlelései. A csapatfőnök, Pete eléggé zabos, de ad a nőnek még egy lehetőséget. Na és persze pont akkor, nyúlnak bele a tutiba. Sőt. Rövid időn belül már nem a vihart üldözik, hanem menekülnek előle... 

ViharMagja_jelenetfoto (31) (1).jpg

A viharkutatók és az idősebb fiát kereső Gary összeakadnak és együtt indulnak tovább. A film során megvannak a kötelező elemek, így van kötelező veszteség és a kötelező megkönnyebbülés a végső nagy csata előtt. A vihar kutató csapat elveszíti egyik tagját, míg Gary Allisonnal együtt fia megmentésre siet. A fiatalok végső elkeseredésükben videó üzenetben búcsúznak a kilátástalannak tűnő helyzetben.

ViharMagja_jelenetfoto (54) (1).jpg

De mint az sejthető a hős apa épp az utolsó percben érkezik és persze az események egyre inkább összekovácsolják apát a fiaival. Rendeződni látszik a viszony.

ViharMagja_jelenetfoto (27) (1).jpg

A film vége előtt megérkezik a szuper vihar, ami egyenesen a gimi felé tart. Garynek két választása van vagy gyorsan biztonságba vonulnak, vagy megmentenek egy egész iskolát. Igen, megkísérlik a lehetetlent. Kijuttatni több száz embert a gimnáziumból és túlélni a vihart. Sejthető a választás...

ViharMagja_jelenetfoto (67) (1).jpg

A kötelező konfliktusok, megoldások és veszteségek mellett, persze itt a kötelező önfeláldozás is. Pete, akit nem érdekel semmi és senki, csak a vihar, látszólag, azt is rendületlenül viseli, hogy egyik társuk a vihar áldozata lesz, mert folyamatosan hajszolta a tökéletes felvételekért. Egyetlen célja, hogy bejusson a vihar magjába. Tankjával eltorlaszolja a kis csapat búvóhelyének megrongálódott kijáratát, de ezzel önmagát sodorja veszélybe.

ViharMagja_jelenetfoto (53) (1).jpg

Minden kötelező elem meg van benne. Kiszámítható az események sora. Semmi csavar. Sablonos, lapos. A látvány javít rajta, de annyit nem, hogy érdemes legyen moziba megnézni, szerintem otthon nézős... 



szereplő(k):
Richard Armitage (Gary Morris)
Sarah Wayne Callies (Allison Stone)
Jeremy Sumpter (Jacob)
Nathan Kress (Trey)
Matt Walsh (Pete)
Kyle Davis (Donk)
Scott Lawrence (Principal)

120px-16_icon_A_(Hungary).svg.png- Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott!

A képek forrása: Intercom

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr916602479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása