Júniusi mozipremierek
2014. június 07. írta: redbandita

Júniusi mozipremierek

Kicsit megkésve, de itt egy kis összeállítás arról milyen premierekre várhatunk a nyár első hónapjában. Ti melyiket várjátok?

junius.jpg

Június 5.

  • A 100 éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (2013) - svéd vígjáték
    Eredeti cím: Hundraaringen som klev ut genom fönstret och försvann
    Rendező: Felix Herngren
    Főszereplők: Robert Gustaffson, Iwar Wiklander
    Történet:Allan Karlsson (Robert Gustafsson) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjas otthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éles eszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.

  • A Szépség és a Szörnyeteg (2014) francia-német romantikus kalandfilm
    Eredeti cím: La belle et la bete / Beauty and the Beast / Die Schöne und das Biest
    Rendező: Christophe Gans
    Főszereplők: Vincent Cassel, Léa Seydoux
    Történet: Valamikor a XIX. század elején járunk. Egy jómódú tengeri kereskedő vállalkozása hirtelen csődbe jut, így a fényüző palotából kénytelen egy vidéki majorba visszavonulni. A hat gyermekét egyedül nevelő apa mindent megpróbál sorsuk jobbra fordítása érdekében megtenni, de hiába. Egy, a városban tett fárasztó, és sikertelen útja során az erdőben hazafelé menet véletlenül egy rejtélyes kertbe téved, ahol egy szál rózsát tép le legkedvesebb gyermeke, a legkisebb lánya számára. Ártatlannak tűnő cselekedetével azonban magára haragítja a kert, és a hozzá tartozó romos kastély titokzatos urát. 

  • Csillagainkban a hiba (2014) amerikai romantikus film
    Eredeti cím: The Fault In Our Stars
    Rendező: Josh Boone
    Főszereplők: Shailene Woodley, Ansel Elgort
    Történet: Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) kamaszok, és sok mindenben hasonlítanak egymásra: a furcsát jobban szeretik az átlagosnál, ötletesen, szellemesen, felelőtlenül akarnak élni, és vonakodva, de beletörődnek, hogy az egymás iránt érzett szerelmük egészen új, különös utakra sodorja őket. Kapcsolatuk rendkívüli. Többek között azért, mert a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg; a lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát.

  • Demóna (2014) - amerikai fantasy
    Eredeti cím: Maleficent
    Rendező: Robert Stromberg
    Főszereplők: Angelina Jolie, Elle Fanning
    Történet: A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

  • Fekete leves (2014) magyar akcióvígjáték
    Eredeti cím: Black Soup
    Rendező: Novák Erik
    Főszereplők: Herczeg Zoltán, Feaky D, Tóth Orsolya
    Történet:A sokmilliós póker adósságba keveredett DJ tippet kap, hogy mászhat ki a zűrből: egy páncélautót kell megszerezni. Az akcióhoz az éppen diliházban pihenő haverját és annak ápolt barátait szervezi be. A bolondkommandó meglepő profizmussal csinálja meg a nagy balhét. A 300 milliós zsákmány örömére óriási bulit rendeznek. Csajok, drog, rock and roll, mostantól övék a világ! De jön a fekete leves, kiderül, komoly gondban vannak. A maffia rettegett főnökét rabolták ki, aki nem a rendőrségre szokott rohangálni, ha bántják. 

  • Készen állsz Helenre? (2013) német vígjáték
    Eredeti cím: Feuchtgebite
    Rendező: David Wnendt
    Főszereplők: Carla Juri, Cristoph Letkowski
    Történet: Helen különleges lány, akinek élete a higiénia fontosságának meghazudtolása és a szex körül forog. A két téma nála szorosan összefügg: Helen szerint, aki a testnedveket undorítónak tartja, jobb, ha azonnal felhagy a szexszel. Olyannyira különleges a kapcsolata saját és mások testével, hogy egy nyilvános vécé számára igazi kaland, ahol új tapasztalatokra tehet szert. Egyébként általában mindenre és mindenkire őszinte nyitottsággal és kíváncsisággal tekint, de leginkább azokra a dolgokra, amelyek szexuális szempontból is új lehetőségeket tartogatnak számára.

  • Volt egyszer egy erdő (2013) francia dokumentumfilm
    Eredeti cím: Il était une foret
    Rendező: Luc Jacquet
    Főszereplők: Francis Hallé
    Történet: Luc Jacquet filmje egy csodálatos utazásra invitálja nézőit, mely során olyan perspektívából ismerhetjük meg környezetünket, melyre korábban nem volt lehetőség. Láthatjuk, hogyan alakultak és formálódtak Földünk legnagyobb esőerdői, azok a lélegzetelállító, az ember számára ez idáig zárt világok, melyeket napjainkban a kipusztulás veszélye fenyeget.

Június 12.

  • Hogyan rohanj a veszTedbe? (2014) amerikai vígjáték
    Eredeti cím: A Million Ways to Die in the West
    Rendező: Seth MacFarlane
    Főszereplők: Seth MacFarlane, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Patrick Harris
    Történet: Seth MacFarlane (Ted) a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

  • Fehér Isten (2013) magyar thriller
    Rendező: Mundruczó Kornél
    Főszereplők: Potta Zsófia, Monori Lili, Zsótér Sándor
    Történet: Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit.

  • Mesterséges mennyországok (2012) - brazil dráma
    Eredeti cím: Paraísos Artificiais
    Rendező: Marcos Prado
    Főszereplők: Nathalia Dill, Luca Bianchi
    Történet: Erika a fiatal és karizmatikus DJ és Nando egy kultikus rave partin találkoznak a brazil tengerparton. Szenvedélyesen egymásba szeretnek, de a történet végzetes fordulatot vesz. Vajon elveszhet ez a szerelmi paradicsom is? Drogcsempészet, családi dráma és szerelem egy mai brazil elektronikus zenei fesztivál díszletei között - az utolsó esély a szereteté.

  • Vivian Maier nyomában (2013) amerikai dokumentumfilm
    Eredeti cím: Finding Vivian Maier
    Rendező: John Maloof, Charlie Siskel
    Főszereplők: John Maloof, Tim Roth
    Történet: Élt egyszer Amerikában egy dada, aki a XX. század egyik legnagyobb fotósa volt, ám ezt nem gyanította magáról. Vivian Maier úgy halt meg, hogy hátrahagyott többezernyi remekművéből soha egy sem került nyomtatásba. Egy nap egy John Maloof nevű fiatal történész Chicago régi épületeinek történetét kutatva egy bolhapiaci aukción megvett egy doboznyi negatívot, és ez a nap nemcsak megváltoztatta életét, de csakhamar milliomossá is tette.

Június 19.

  • Így neveld a sárkányodat 2. (2014) amerikai animációs film
    Eredeti cím: How To Train Your Dragon 2
    Rendező: Dean DeBlois
    Főszereplők: Gerard Butler, Kristen Wiig
    Történet: Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking. Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. 

  • Mi vagyunk a legjobbak! (2013) svéd dráma
    Eredeti cím: Vi är bäst!
    Rendező: Lukas Moodysson
    Főszereplők: Mira Barkhammar, Mira Grosin
    Történet: A '80-as években három stockholmi tinédzser, Bobo, Klara és Hedvig elhatározza, hogy punk zenekart alapít, dacára annak, hogy nincsenek hangszereik és mindenki azt mondogatja nekik, a punk halott. Előbb a rövid hajú és fiús kinézetű Bobo és Klara elindítják a bandát, majd ráveszik a keresztény Hedviget, hogy csatlakozzon hozzájuk. A teljes értékű bandatagságához Hedvig még a haját is leborotválja, hogy passzoljon a punk életérzéshez.

  • Szél támad (2013) japán animációs film
    Eredeti cím: Kaze tachinu/ The Wind Rises
    Rendező: Hayao Miyazaki
    Főszereplők: Hideaki Anno, Hidetoshi Nishijima
    Történet: Hayao Miyazaki a japán animációs műfaj legismertebb művésze, akinek egész életművét rendkívüli rajongással követi a közönség. Utolsóként beharangozott filmje, a Szél támad a repülés motívumát járja körbe. Jiro arról álmodik, hogy repülőgépeket tervez. Mivel gyerekkorától erős szemüveget hord, és emiatt reménytelen, hogy pilóta legyen belőle, 1927-ben csatlakozik a legnagyobb japán repülőgéptervező mérnökcsapathoz. Tehetségét korán felfedezik, és a világ legelismertebb tervezői között tartják számon, majd egész életében óriási lendülettel dolgozik a repülés technológiai fejlesztésén. A film élete krónikája, és mindazon eseményeké, amelyek komoly hatással voltak rá: az 1923-as nagy földrengés, a gazdasági válság, a tuberkolózis-járvány, vagy Japán bekapcsolódása a világháborúba. Megismerjük Jiro szerelmét is, Naokót, illetve kollégáját, Honjót, akivel mély barátságot szőnek.

Június 26.

  • Araf (2012) török-francia-német dráma
    Eredeti cím: Araf
    Rendező: Yesim Ustaoglu
    Főszereplők: Neslihan Atagül, Baraz Hacihan
    Történet: Zehra és Olgun élete szürke, monoton és üres. Úgy érzik, hogy a világ, amelyben élnek és dolgoznak, könnyen eldobható és folyamatos változást kíván. Mindketten egy jobb jövőre vágynak és abban bíznak, hogy valami megváltoztatja majd az életüket.

  • Transformers - A kihalás kora (2014) amerikai-kínai akciófilm
    Eredeti cím: Transformers: Age of Extinction
    Rendező: Michael Bay
    Főszereplők: Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack reynor, Stanley Tucci
    Történet: Négy évvel az Autobotok és az Álcák közti chicagoi csata után a kormány megpróbál saját Transformereket létrehozni. Időközben Cade Yeager rábukkan egy kibertoni eszközre, aminek az aktiválásával ismét elszabadul a pokol.

  • Yves Saint Laurent (2014) francia életrajzi dráma
    Rendező: Jalil Lespert
    Főszereplők: Pierre Niney, Guillaume Gallienne
    Történet: 1957. január, Párizs. A 21 éves Yves Saint Laurent váratlan lehetőséghez jut, a nagynevű divatház alapítója, Christian Dior asszisztense lesz. Amikor pedig a cég már a fiatal tehetség saját tervezésű úgynevezett haute couture-kollekcióját is bemutatja, érthetően azonnal a divatszakma figyelemének középpontjába kerül. A bemutató óriási siker, Yves Saint Laurentet az addig alkalmazott merev formák felszabadítójaként, szinte forradalmárként ünneplik. Nem csak a hírnév, de a szerelem is hamar utoléri: megismerkedik Pierre Bergével, s egy életre szóló kapcsolat szövődik köztük.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr926288281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása