Arthur Newman világa [2012]
2014. január 21. írta: lámadémon

Arthur Newman világa [2012]


Arthur_Newman_B1.jpgMég mindig a tavalyi listámból szemezgetvén Colin Firth filmje került szemeim elé, amiben most ismét és szerencsére a drámai oldala kerül előtérbe. 

 

big bang media

Történet:
Wallace (Colin Firth ) úgy dönt, hogy kiszáll az életéből. Nem nagy drámával, hangos égzengéssel, hanem úgy ahogy azt tőle el is lehet várni, unalmasan. Nem hagy maga után semmit, a véletlen baleset látszatát keltve szívódik fel. És jöhet is az új élet! Amit akar egy határozott, jó humorú, magabiztos golfjátékos képét mutatni, akinek nincs gondja csak a hobbijának él. De jön az örök problémaforrás, aki változtat a terveken a NŐ (Emily Blunt). Mert hiába az új élet immáron Arthur kötelességének érzi megmenteni a lányt. Emily Blunt-tal karöltve tökéletes romlott kis párocskát alkotnak, aki gyönyörű de az önpusztítás a lételeme. Jönnek az izgalmak, amik nem is annyira abba az irányba viszik a férfit, amit eltervezett és közben kiderül, hogy talán nem is ő mentette meg a lányt, hanem kölcsönösen húzzák ki a másikat a bajból.

 AN-05415.jpg
big bang media

Nem egy vígjáték az biztos, hanem dráma, így nem is értem a besorolását, ugyan vannak benne megmosolyogtató részek, de nem röhög az ember 90 percig.

042613-blunt-firth-movie-623.jpg

A két színész közti kémia határozottan működik és ez az egyik nagy erőssége a filmnek. Szerintem ezt még azoknak is el kell ismerniük, akiknek a sztory annyira nem jött be.

AN-02908.jpgbig bang media
 

És valóban megkeringeti a gondolatot a fejünkben, hogy ahhoz hogy a saját életünket éljük mássá kell válnunk.

Ajánlom azoknak, akik fejében többször vetődik fel a gondolat, hogy jó lenne most már kiszállni és újrakezdeni. Mert számomra a filmnek ez a tanulsága, hogy elkezdeni könnyű egy új életet, de hogy ne váljon ugyanolyanná, mint amit magunk mögött hagytunk az a nagy kihívás. És kibújhatunk e örökre a magunk  bőréből?

hazai premier: 2013.szept. 26.

16.pngTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

trailer:

big bang media

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr625772714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása