Banshee - 1. évad
2014. január 19. írta: Szilvásgombóc

Banshee - 1. évad

Brutális. Minden értelemben. Sajnos picit elmaradtam vele, de most bepótoltam az elmaradást. Egészen pontosan ott ragadtam a TV előtt és mint egy jó sorozatfüggő, sorra indítottam el az újabb epizódot. Majd egyszer csak nem volt több. Érdekes, izgalmas, minden perce leköt, nem sablonos. És imádom a főcímet.

18.pngTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott!

Az első három epizódról írtam már korábban és most lássuk mi is történt az első évadban. Látványos és szövevényes a történet, igyekszem nem minden csattanót lelőni, de aki még nem látta annak remélem kedvet adok hozzá. Minden perce megéri. Nagyon régen láttam ilyen jó sorozatot. Külön tetszik, hogy itt semmi és senki sem fekete vagy fehér. Itt a jókban is van egy adag rossz, hiszen titkuk megőrzésének érdekében mindent megtesznek. Sőt nem csak a titkukat őrzik, hanem életüket és szeretteiket is.

543926_326145304161444_1394025353_n.jpg@facebook.com/banshee

A fő szál Lucas és Carrie kapcsolata, ők ugyebár a múltban nagyon szerették egymást és együtt követtek el egy nagy bűntényt is. Nevezetesen Mr. Rabbit gyémántjait megfújták. Mr. Rabbit pedig nagyon pipa lesz és nem pusztán a gyémántok miatt, hanem azért is mert a tulajdon lánya rabolja ki. De a rablás nem ment simán és ezzel el is indul a történet. Lucas feláldozza magát, hogy Ana (Carrie) megmeneküljön és elbújhasson. 15 év után szabadult a börtönből, ahol nem volt éppen egyszerű az élete, rendeget bunyó, magánzárka és Rabbit folyamatos "figyelmességei" emlékeztették arra, hogy várják odakint. Rabbit egyik ilyen figyelmessége egy albínó hegyoldal volt, durva, brutális börtön harc jelenet. A videó szigorúan 18 éves kortól!

Ana 15 évig bujkált Rabbit és a múltja elől, új életet kezdett férje és családja van. De most hogy a múltja felbukkant Banshee városában seriffként minden megváltozik. Felizzik a régi szenvedély, ami ellen egy ideig lehet küzdeni.

Lucasnak nem pusztán Mr. Rabbit miatt kell aggódnia, hanem seriffként Mr Proctor is komoly fejtörést okoz neki. Proctor a város tejhatalmú ura, aki mindent képes megtenni, hogy érdekeit érvényesítse, ez sokaknak az életébe kerül. Ám elérkezik az idő, amikor Hood seriffnek segítséget kell kérnie tőle, hogy megvédhesse szerelmét és családját. Kitartó küzdelme ellenére a  múlt árnyéka elérni Anát.

550027_353957894713518_992825970_n.jpg@facebook.com/banshee

Mr. Rabbit elrabolja Carrie beteg kisfiát, Hood seriff nem lát más megoldást, megadja Rabbitnek amit akar. Feladja magát, a fiúért cserébe. Csakhogy Carrie visszavedlik Anavá, nem hagyhatja szerelmét apja markában, így összeáll a régi csapat. Sőt új tagokkal bővül, a helyi seriff helyettesek is csatlakoznak a mentőcsapathoz. Aminek mellesleg még egy célja van, likvidálni Mr. Rabbitet.

@cinemax.com/banshee

A végjáték kimondottan izgalmas és persze rögtön be is vezeti a második évadot. Hiszen Proctor még mindig szabadon garázdálkodik, sőt Hood seriff tartozik neki. És úgy tűnik a múlt sem tűnik el nyomtalanul, sőt a közelmúltban felföldelt holttestek is a felszínre bukkannak és nem kisebb szervezet indít nyomozást ügyükben, mint az FBI.

A második évadot a HBO feliratosan már játsza! Hamarosan jelentkezem a második évad első epizódjainak összefoglalójával, addig is itt a trailer.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr995769619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.20. 09:10:32

Nekem is nagyon bejött, meglepetés volt tavaly, és az első rész alapján a 2ik évad is jó lesz.

Ami tök érdekes, hogy a régi bajtársak, barátok se hívják lucast az igazi nevén egyszer se. A mai napig nem tudjuk, hogy hívják.

Szilvásgombóc 2014.01.20. 09:16:08

@doggfather: Ma estére tervezem az első részt. Kíváncsi vagyok :)
Nagyon fura, hogy nem tudjuk az igazi nevét, és hogy egyáltalán utalás sincs rá a visszaemlékezésekben. Szeretem, hogy mindig csak annyit tudsz meg a múltról, mint amennyi feltétlen kell, hogy képben maradj.
Ez végre nem egy fekete-fehér karaktereket felvonultató tucatsorozat. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.20. 15:57:36

@Szilvásgombóc: az tuti, vagy ha mégis akkor mindenki fekete. :)

A 2x2 legalábbis nagyon erre erősít rá. :)

Szilvásgombóc 2014.01.20. 15:59:32

@doggfather: Na most nagyon kíváncsi lettem :P
süti beállítások módosítása