Karácsonyi jótettek: OGYL + PopKult
2013. december 10. írta: .loretta

Karácsonyi jótettek: OGYL + PopKult

Közeleg a karácsony, már egyre több helyre felkerülnek a közterületi hópehely lámpák, a plázák már lázban égnek, nő a forgalom, néha már nekünk is eszünkbe jut mit vegyünk ajándékba szeretteinknek... Egy pillanatra álljunk meg és gondolkodjunk el azon, hogy kinek mit jelent a karácsony. Fahéj illatot, családi vacsorát, ajándékozást, szeretetet? És azon is gondolkodjunk el, hogy kinek, mi jut.

ogyl-popkult nagyobb.jpg

Most ne arra a kapitalista vásárlásösztönzésre gondoljatok, ne az üzletre, ne a vele járó stresszre, ne azrra a belső elutasításra, hogy "én már csak azért sem csinálok ekkora hisztit a karácsonyból".

Hanem arra, amit gyerekkorban tapasztaltatok. Arra a tudatlan, naív gyönyörre. Az adventi naptár izgalma, a levélírás a jézuskának, a készülődés, a Coca Cola kamion reklámok a tévében, a karácsonyi dalok az oviban, Betlehem játékok, Reszkessetek betörők, adventi koszorú és gyertyák, az első hóesés, anyu sütit süt, a meglepetés, a csoda, amikor már az ablakból láttuk, hogy világít a karácsonyfa, és megdobbanó szívvel rohantunk a házba, hogy "jött a jézuska". Vajon mindenkinek van/lesz ilyen emléke?

A PopKult blog idén szeretne segíteni a rászoruló gyerekeknek, hogy ők is izgalommal számolhassák vissza a napokat, és nekik is lehessen legalább valami apró ajándék a fa alatt, és amikor felnőtté válnak, ők is boldogan emlékezhessenek vissza a gyerekkori karácsonyvárásra.

Ezért szeretnénk, ha rendrakások közben egy picit mélyebbre nyúlnátok a szekrényben, és megnéznétek, hátha van ott egy felesleges könyv vagy játék, ami tovább élhetne valaki másnál, ahelyett, hogy a padláson porosodik. Ha van ilyenetek, kérjük juttassátok el nekünk, mi pedig továbbítjuk az Országos Gyermekvédő Liga számára.

Új kép (7).bmp

December 16.-ig várunk: jó állapotú mesekönyveket, vagy játékokat, amelyek Budapesten több helyszínen is leadhatóak: az 5., a 6., a 14., 19. és a 21. kerületben is. Részleteket email-ben tudunk adni: popkultblog@gmail.com címen jelezzétek, ha tudnátok támogatni.

Köszönjük a támogatást, a megosztást, és az együttérzéseteket!

Akinek még nem jött el a karácsony a szívébe, annak javasoljuk John Lewis 2011-es karácsonyi reklámját: ez biztosan segíteni fog emlékezni!

És ezzel a karácsonyi jótett-et is kipipálhatjátok ;)

Üdv.:

A PopKult blog csapata!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr435649021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AniMano 2013.12.02. 11:20:21

Sziasztok!

Az e-mail címetek rosszul szerepel a szövegben. A gmail.hu végződésre írt levelet visszadobja a rendszer, gyanítom, hogy .com-ra kellene végződnie :)

.loretta · http://popkult.blog.hu/ 2013.12.02. 11:26:50

@AniMano: Szia! Nagyon köszönjük az észrevételt, igen .com a vége, már javítottam is a cikkben! :)))
süti beállítások módosítása