Banshee - Pilot
2013. október 08. írta: Szilvásgombóc

Banshee - Pilot

Tetszik. Lehet ez egy kicsit talán túl tömör, de ez volt az első érzésem a Bansheevel kapcsolatban. Aztán eszembe jutott, hogy egy hetet kell várni a folytatásra. Ezúttal megpróbálok türelmes lenni és kivárni a jövő hétfő estét. Van egy olyan érzésem, hogy bőven megéri. A pilot alapján nagy valószínűséggel jócskán kiérdemli a tizennyolcas karikát, vér és szex. Nem csak sejteti, meg is mutatja. A karakterek nagyon jól kidolgozottnak tűnnek, speciel kimondottan kíváncsi vagyok Kai Proctorra, az egyik fő gonoszra. Na de csak szépen sorban. Spoiler következik! Aki kihagyná a hatodik kép után folyt. köv.

banshee.jpg

Főszereplőnk 15 év után kiszabadul a börtönből, majd rögtön egy autólopással folytatja. Felkeresi régi ismerősét Jobot, aki hát valljuk be nem éppen szabványos figura. Már most bírom. Némi törés, zúzás után főhősünk megkapja, amit akart. Egy címet. Autós üldözős, lövöldözős jelenet után a szabadlábra került férfi megindulhat célja felé. Bansheebe.

553210_326145250828116_1856147548_n.jpg@facebook/Banshee

Megismerkedik a helyi csapossal Sugar Batessel (Frankie Faison) és az eredeti Lucas Hooddal. Az igazi seriff igyekszik segíteni a csaposnak, amikor ki akarják rabolni. A volt fegyenc is beszáll a buliba, aminek eredménye a 3 halott. Köztük a seriff is. Kis hezitálás után felveszi személyazonosságát.

banshee-cinemax-screen-capture1x018.jpg@bansheetvshow.com

Ekkorra persze az is kiderül, hogy miért is jött ide. Persze, hogy egy nő miatt. Carrie, akit egykor Ananak hívtak férjhez ment és két gyerek anyukája. És egy cseppet sem örül, a viszontlátásnak. Hazudik neki idősebb gyereke koráról (vajon mi oka lenne rá?). Carrie mintha meg lenne rémülve. Fél, hogy egy bizonyos Mr. Rabbit követte Lucast. (Mr. Rabbit, az akit 15 évvel ezelőtt meg akartak szabadítani gyémántjától.) Így máris tudomást szerzünk az egyik gonoszról.

banshee-cinemax-screen-capture1x011.jpg@bansheetvshow.com

A második pedig az, akinek zsebében van egész Banshee. A már említett Kai Proctor (Ulrich Thomsen). Ahogy kiderült amis családból származik, de maga nem az. Ugyanakkor szexuális fantáziájában szerepet kap, amis sapkát ad ágyasának, mielőtt az orálisan kielégítené őt. Megdöbbentő, de mintha nem is érezné/élvezné, hogy a nő dolgozik rajta, ő egy verekedésből származó sebbel van elfoglalva a kezén. Proctor gyakorlatilag a város ura, mindent és mindenkit a kezében tart, minden ami illegális hozzá köthető. Hivatalosan húsban utazik, vágóhíd tulajdonos. Kegyetlennek, hidegnek és szadistának tűnik. Hátborzongató.

banshee-cinemax-screen-capture1x0113.jpg@bansheetvshow.com

Carrie férje, a helyi ügyész. le akarja csukatni Proctort. Közben természetesen a kötelező köröket le kell futnia a város uránál. Így például megjelennek azon az ünnepségen, melyet Proctor rendezett az új seriff tiszteletére.

543926_326145304161444_1394025353_n.jpg@facebook/Banshee
A képen Carrie és ügyész férje

Jól megágyaznak a sorozatnak talán egy két rész még kell, hogy úgy igazán belendüljön. De azt kell, hogy mondjam így is lekötött. A karakterek nagyon jól megformáltak. Proctor nagyon felkeltette az érdeklődésemet szerintem nagyon durva lesz. Ugyanakkor Job is nagyon érdekes karakter lesz, a sajátos stílusával.

A főszereplő Antony Starr kimondottan szimpatikus. Nem az a tipikus szép fiú, de szerintem sármos és karakteres az arca. Jól áll neki, az önfejű, lobbanékony, jól bunyózó szerep. Érdekes seriff lesz az, aki ilyen lobbanékony, mint ő. Viselkedése nem éppen seriffhez méltó, a törvénnyel való viszonya pedig pláne. Komikus egy volt fegyencet rendfenntartó bőrébe bújva látni.

banshee1x02-promo.jpg@bansheetvshow.com

Már a pilotban meglibegtetik a további szálakat. Kiváló. Nagyon úgy fest, nem csak a Lucas Hood körül forognak majd az események. Benjamin Hosszúárnyék a hely indinán törzsfőnök, mert erre felé az amisok mellet még indiánok is vannak. Ha abból indulunk ki, hogy Proctor az amisokkal sincs jóban, biztos az indiánokkal se ápol jó kapcsolatot. A pilot végére az is kiderül, hogy az elején látott üldözés póktetkós rossz fiú Mr. Rabbit embere. Lucas nyomában vannak már szabadulása óta, seriffként pedig hamar magára haragítja Proctort. Szóval nem fog unatkozni, főleg ha azt vesszük, hogy a szerelmi szállal nem is számoltunk. Látható szikrák vannak Lucas és Carrie között.

Az opening pedig egyszerűen zseniális!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr505556347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.09. 12:54:10

hogy hogy nem láttad még netről? Már kinn van hónapok óta?!

Felirattal nézed vagy szinkronnal?

Szilvásgombóc 2013.10.10. 07:42:48

@doggfather: Nem is tudom, valahogy elkerülte a figyelmem. Szinkronnal néztem, de a heti egy rész nagyon karcsúnak tűnik, szóval lehet feliratosra váltok...
süti beállítások módosítása