Charlaine Harris - Por és hamu (True Blood 8.)
2013. szeptember 30. írta: redbandita

Charlaine Harris - Por és hamu (True Blood 8.)

Egészen kezdem élvezni ezt a sorozatot, pedig az első néhány kötettel igencsak voltak problémáim. Aztán valahogy úgy csapongott a dolog, értem ezalatt, hogy némelyik rész jobban, némelyik sokkal kevésbé tetszett. Sookie személyiségét már egészen kezdem megszokni, úgyhogy már nem bosszant annyira, de talán mintha ő maga is kevésbé volna idegsítő. Ami ebben a részben jó volt, hogy picit több dolgot tudhattunk meg az alakváltókról, illetve a tündérekről is. A vámpírhierarchiának is egy újabb szegmensét ismerhetjük meg, hiszen új királyt kell választani, aki bár ebben a kötetben még nem sokat szerepel, mégis már most szemet vet Sookiera.

822376_5.jpg

Az előző részben sok mindenkit vagy elvesztettünk, vagy annyira megsebesült a robbanásban, hogy sejtettük, hogy elfogjuk veszíteni. A vámpírkirálynő, Sophie Anne is súlyosan megsérül, mindkét lábát elveszíti, továbbá több személyt is, akik eddig sokat segítettek neki. Vajon hogyan boldogul ezután...

Sookie nagyon aggódik Quinn miatt, akivel nem találkozott a robbanás óta, amikor ugye a vértigris nem volt túl jó állapotban. Ám most sem marad teljesen egyedül, hiszen Eric miután visszaemlékezett arra milyen is volt a Sookieval töltött idő, megpróbál egyre közelebb kerülni a lányhoz.

A boszorkányok körül is pezseg az élet, hiszen Bob még mindig macska alakban várja a visszaváltozást, Amelia pedig továbbra sem tudja mit kezdjen vele. Én egyébként egyre jobban bírom a kis boszi lányt, aki Sookieval is egyre jobb barátságban van, amíg fel nem tűnik a színen egy bizonyos Octavia, Amelia egykori mentora.

Sookie nem annyira meglepő módon folyton bajba, sőt életveszélybe is kerül pl. egy sima könyvtári látogatást is csak nagy nehezen él túl. Persze mindig van aki megmenti, ám kissé szorul a hurok, amikor egy csapat idegen vámpír támad rá méghozzá saját házában és nem igazán van ki megmentse, hiszen Eric és Bill is a házban van. Kénytelenek megadni magukat, de vajon mi lesz ezután... Az új király majd milyen döntésre jut velük kapcsolatban???

Ha mindez nem volna elég Sookienak feltúnik az életében egy új rokon, Niall az idős tündér, aki azt állítja ő Sookie dédnagyapja, de hogy lehet ez??? Ki fog derülni. Emellé jön még Jason "kis" problémája, ami miatt ismét Sookie kerül kínos helyzetbe, amit talán sosem bocsájt meg a fiúnak.

A könyv végére sem laposodnak el a dolgok, feltűnik a színen Quinn, de nem úgy ahogy várnánk. Én nagyot csalódtam benne és nagyjából megértettem Sookie döntését az esettel kapcsolatban.

Nagyon tetszett ez a rész, különösen, hogy új dolgokat, hagyományokat, rituálékat ismerhettünk meg a vérfarkasok, illetve a vámpírok életéből és végre a tündérek is több teret kaptak, ahogy én már régóta vártam.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr375534958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása