Coupling-Páran párban
2013. szeptember 17. írta: lámadémon

Coupling-Páran párban


Coupling-Series-2.jpgHárom lány és három fiú próbál kiigazodni az ellenkező nemen, és hogy mi, mit is jelent? Mit gondol a férfi, és mit gondol a nő, ha igent mond valamire? Egészen biztos, hogy nem egy dologra gondolnak, de akkor hogyan is lehet együtt élni egyáltalán, és kapcsolatban lenni? Ezt járja körbe a sorozat fergeteges angol abszurd humorral.

 

Egy kis szárazanyag tartalom a sorozatról. Magyar címe Páran párban és jelenleg a Comedy Centrál-on látható. 2000 és 2004 között futott, sajnos csak 4 évadot élt meg és összesen 28 részt. Műfaját tekintve sit com. (Tudjuk az az aláröhögős fajta vígjátéksorozat). A történet rövidsége miatt, nincsenek állandó mellékszereplők, csak a 6 ill. 7 főszereplő. (Azért 7, mert a negyedik évadban Richard Coyle kiszállt a sorozatból és helyette egy új karakter kerül be, Richard Mylan.)

A sorozat rögtön Susan–nel és Steve-el kezdődik (in medias res) a közepében is vagyunk a storinak, akik az első randijukra készülnek. Ehhez jön még Susan legjobb barátja Sally és volt pasija Patrick, meg Steve legjobb barátja Jeff és volt barátnője Jane. A kör bezárult összeismerkednek kész a csapat. Természetesen itt is mint minden ilyen sorozatban van egy törzshely, ahol az élet nagy kérdéseit pontosabban a nagy félreértéseket megvitathatják. Szereplőink nem laknak együtt, mint ahogy az amerikai sorozatokban lenni szokott, csak sokat vannak együtt, de külön vacka van mindenkinek. Érdekesen játszanak az idővel múlt, jelen, jövő, és a képzelgések jelenetei keveredek sokszor.

A karakterek és megformálóik:

starempusa1.jpgSusan Walker (Sarah Alexander) nagyon okos, magabiztos és hihetetlen nagy az önbizalma. Mindent ő tud a legjobban, ám ahol problémába ütközik az szerelme Steve, akinek viselkedését nem tudja hova tenni. Sarah Alexander színésznő, amúgy leginkább televíziós sorozatokban és mellékszerepekben tűnik fel én legutóbb meglepődve tapasztaltam, hogy Anyád lehetnék című amerikai filmben ő a nagyszájú bajkeverő titkárnő Jeannie.

MV5BMTM1NjIxNjA1Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNzEwMzExOA@@._V1_SX214_CR0,0,214,317_.jpgSally Harper (Kate Isitt) Susan legjobb barátnője és egy szépségszalonban dolgozik. Állandó problémája, hogy küzd az öregedés ellen és folyton önértékelési gondjai vannak. Különösen vicces, hogy legjobb barátnője szöges ellentéte és maga a nyugalom szigete hozzá képest. Kate Issit, kolléganőjéhez hasonlóan televíziós sorozatokban tűnt fel. Mozifilmben legutóbb a Félhomályban lehetett látni Demi Moore oldalán ő volt Sharon Winton megformálója.


gina-bellman-1126.jpgJane Christie (Gina Bellman) Steve ex-barátnője. Ha még lehet, nagyobb önbizalma van mint Susan-nek, és ezt hangoztatja is. Kicsit együgyü és bárgyú, és mintha nem minden lenne jól bekötve az agyában. Semmit nem fog fel egyszerűen, ami a végletekig idegesítő és persze a néző számára ez nagyon humoros. Gina Bellman szintén a televíziós munkáiról ismert leginkább, én még nem láttam filmben.

 

 

 

Jack-Davenport.jpgJack Davenport, aki Steve Taylort alakítja. Steve egy kedves, helyes fiú, aki beleszeret Susan-be, de saját elméletei és gátlásai zökkenőket adnak rendesen a kapcsolatnak. Legjellemzőbb tulajdonsága, hogy szeret nagy ügyet csinálni a dolgokból és hosszas, hangzatos és hangos szónoklattal kifakadni, lehetőleg nagy közönség előtt. Jack 1996 óta játszik tévéfilmben és mozifilmben egyaránt. Nem sokszor kapott fő szerepet, leginkább mellékszereplő volt. Láthattuk őt a James Norrington megformálójaként A Karib-tenger kalózaiban. Vagy a Lagzi-randi-ban, ő a megcsalt vőlegény Edward Fletcher-Wooten.

Ben-Miles.jpgPatrick Maitland (Ben Miles), aki sikeres üzletember és nőcsábász. Nem az az érzelgős típus csak a nők megszerzése jár a fejében és nem nagyon törődik mással. Hódításait videóra is veszi, ami több ízben bajba sodorja. Nagy hibája, hogy képtelen hazudni, mindig kimondja, azt ami legelőször az eszébe jut. Ben Miles tv-s és mozifilmekben is egyaránt szerepel.

 

 

9268467_ori.jpgJeff Murdock (Richard Coyle) Steve legjobb barátja és Susan munkatársa. Teljesen életképtelen, ha a nőkről van szó, szexuális frusztrációi és képzelgései megnehezítik saját maga, és mások életét is. Ezen kívül számos szorongása van, amikhez hangzatos név és elmélet is tartozik Pl.: Kuncogás spirál. Kísértetiesen hasonlít Barney-ra, az Így jártam anyátokkal-ból. Vagyis inkább Barney hasonlít Jeff-re csak itt jóval kevesebb önbizalommal kel számolni. A karakter már nem volt benne az utolsó évadban. Pedig ő volt a legviccesebb, szerintem. Richar Coyle játszik tévében és mozi filmben, de mostanság leginkább színpadon látható.

c3cf0dd223f4a0d9e76c6e9a81cec745.jpegOliver Morris (Richard Mylan) olyan hiánypótlék féle Jeff után. Jane barátja, akivel a sorozat legvégén jön csak össze. Szintén frusztrált idióta és rendszerint túlpörgi a dolgokat. Legjobb tudomásom szerint Richard Mylan színpadi színész jelenleg, de voltak televíziós munkái és amúgy táncos is. 

 

 

Ajánlom azoknak, akik szeretik a brit humort, mert ez nagyon az. Illetve angolul nézve jó kis nyelvgyakorlás, gyönyörűen beszélnek benne. :)

 

16.pngTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

coupling.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr725519318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása