Sorozat Stephen King regénye alapján - A Búra alatt
2013. szeptember 14. írta: Szilvásgombóc

Sorozat Stephen King regénye alapján - A Búra alatt

Csütörtökön dupla résszel indított a TV2 új sorozata, mely Stephen King regényének adaptációja Steven Spielberg rendezésében, A Búra alatt. Az amerikai kisvárosra egyetlen éjszaka alatt valamiféle erőmező, egyfajta Búra ereszkedik le. A Búra a városka lakóit teljesen elszigeteli a civilizációtól. A pánik és a félelem eluralkodik a városon.

under-the-dome.jpg
120px-16_icon_A_(Hungary).svg.png16 éven aluliak számára nem ajánlott

Jelenleg az első évad fut Amerikában is, a nagy sikerre való tekintettel a második évadot már be is rendelték, amit 2014 nyarán láthat a tengeren túli közönség. A szereplő gárda több ismerős arcot is tartogat, hiszen főszerepet kapott a Twilight vörös hajú vámpírja Rachelle Lefevre, a Derült égből család főszereplő lánya Britt Robertson, Dean Norris és Mike Vogel.

búra alatt.jpgA képek forrása a CBS

Az első két rész történései azoknak, akik nem látták, és persze a vélemény alább.

1. rész
A helyszín az Egyesült Államok, Maine állam egy kisvárosa Chester's Mill. Mindenki éli hétköznapi, unalmas, dolgos életét, vannak akik szerelmesek, vannak akik kevésbé és egyesek borzasztóan féltékenyek. Dale "Barbie", az exkatona egy tetemet földelt el, Angie éppen suliba/munkába indul, Julia egy újabb sztorihoz kap fülest rejtélyes propán szállítmányokról, Linda a seriffel járőrözik. Amikor egy kisebb földrengés és erős szél kavarja fel a tipikusnak mondható kisvárost. Valami hosszában kettészel egy tehenet, egy egész pajtát... Ez a valami sziklaszilárd, átlátszó és látszólag áthatolhatatlan. Ami pedig talán a legfontosabb, elzárja a külvilágot. 

dome_101_028_04_v013.00048_v2ws.jpg@CBS

Big Jim, a tanácsos az egyetlen működő rádióállomáson keresztül figyelmezteti a lakosságot. Megjelennek a "szkafanderes" katonák. Egy napon belül ketten is rohamot kapnak és görcsök közepette ugyanazt a mantrát mondogatják: "Csillagok, pink csillagok lehullnak sorban".  Angiet elrabolja - a most már mondhatjuk - expasija. Julia otthonába invitálja Dalet, ahol egy fotóról kiderül, hogy Julia eltűnt férje az, akit elásott.

2. rész

A második rész azzal indul, honnan is ismerte egymást Dale és Julia férje. Átutazók is a Búra alatt ragadtak, egy beteg lány és két kísérője - az egyik nő pszichológus - . Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a két nő titkolja a lány betegségét, ennek még talán meglesz a böjtje. De az is biztos, hogy a "dilidoki" jelenléte még jól jöhet.

103144_0615b.jpg@CBS

Julia beveszi magát az egyetlen működő rádió állomásra, ahol egy technikai zseni egy általa készített géppel, olykor be tudja fogni a búrán kívül sugárzott katonai rádiójeleket. Innen tudják, hogy a búrát eddig semmivel sem tudták áthatolni, nem reagál semmilyen anyagra. Sőt még a szerkezetét sem tudják meghatározni.

utd_102_08b.jpg@CBS

Mindeközben a tanácsos minden erejével azon van, hogy Lindát távol tartsa attól amit Duke rá hagyott. Nehogy kiderüljön a titka. Duke halálát még az első rész végén a búra okozta, ugyanis az átlátszó fal közelében a technikai kütyük tönkre mennek. Duke pészmékere felrobbant. Ha maga a búra nem lenne elég, tűz üt ki Duke házában. Ahol, mint kiderül propán palack van, aminek tudjuk mi lesz a következménye.  Nagy a szárazság, és ha nem fékezik meg a lángokat a búra alatt minden leéghet. A kisváros lakossága egy emberként fog össze, az összetartó erő pedig úgy tűnik Dale és Julia.

103144_0557b.jpg

Nos. Ha pontoznom kellene 10-ból 8-at kapna. Jelenleg. Tetszik, a történetek most kezdődnek, most fonódnak össze. Izgalmasabbat, pörgősebbet vártam. Bár ahogy az egyes szálakat elnézem tisztességesen összegabalyodnak. A Búra alatt egy összezárt közösségben a titkokat sokkal nehezebb megtartani, a félelem és a pánik sok mindent kihoz az emberből. Várom a jövő szombatot, ugyanis a két alkotó zsenitől sokat várok. Nagyon.

Az USA-ban 2014 nyarán indul majd a második évad, melynek forgatókönyvének megírására nem mást kértek fel, mint Stephen Kinget.

103036_d0226bws.jpg

Ezt a képet pedig csak azért mert nagyon tetszik :)

utd_art2_0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr135508928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása