Supernatural 810- 823.
2013. július 27. írta: Szilvásgombóc

Supernatural 810- 823.

Itt a nyár és Supernatural nélkül maradtunk, de nem kell olyan sokáig várni a 9. évadra. Ahogy azt megszokhattuk az évad igen csak fordulatosra sikeredett, az egyes ügyek mellett természetesen megvolt a fő szál is. A cél, melyhez, mint mindig most is az évad végére jutnak el a Winchester testvérek. De hogy a próbákat kiállják-e és teljesítik-e küldetést az ismertető végére megtudjátok. A próba kifejezést szándékosan használtam, de erről majd később.

supernaturalseason81.jpg

Eddig igyekeztem, ha nem is mindig részenként, de kisebb etapokban beszámolni a fejleményekről, de hogy egészen őszinte legyek borzalmasan kevés volt a negyven egynéhány perc egy hétre.  Így gondoltam kipróbálom enbee sorozatnézési technikáját, miszerint halmozz-fel-csomó-epizódot-és-nyomass-maratont (a halmozáshoz önuralom szükséges). Benny eltűnését követő eseményekkel indul/folytatódik a Supernatural maraton.

A fiúk szokás szerint sorra vadásszák le a szörnyeket és mentik meg a potenciális áldozatokat. Útjuk során találkoznak gólemmel, tündérmágiával, Abbadonnal, boszorkányokkal, megküzdenek magával Zeussal is. Amerre járnak mindenhol megkínzott, megcsonkolt, meggyilkolt tetemek szegélyezik útjukat, de mindet semmi a legnagyobb csatához képest. És persze régi és új ismerősök is felbukkannak: Charlieval Moondoorban találkoznak, a lány nem repes különösebben a boldogságtól, hogy viszont látja ribikét (ahogy ő hívja őket). Később pedig a vörös számítógépzseni együtt nyomoz Deannel egy dzsinn után. Kicsit furcsán fest a jó értelemben flúgos lány egy konszolidált FBI ügynök képében, aki nem hiszi, járjon utána.

Charlie.jpg@facebook/supernatural

Egy kisebb időutazás segítségével találkoznak apai nagyapjukkal, aki értetlenül áll az előtt, hogy unokái „primitív” vadászok, nem Egyetemesek. Az Egyetemesek a vadászok felkészült és kiképzett titkos társasága volt. Henrynek nem csak a társaság bukásával és azzal a tudattal, hogy unokái alantas vadászok, hanem azzal is meg kell birkóznia, hogy fia halott.

Henry.jpg@facebook/supernatural

James a boszorkány is a vadászok segítségére szorul, familiárisa kutya képében keresi fel a testvéreket, hogy megfejtség hogy lehet az, hogy James álmában meggyilkolt áldozatai valóban halottak. Mágiával mindent el lehet érni, egy másik boszorkány agyába plántálni emlékeket.

Emlékeztek még Krissyre? Apukájával együtt szorultak Dean és Sam segítségére, a lány már akkor is önfejű volt, de most hogy árva lett és társai is vannak, még inkább a saját feje után megy. Két társával együtt vámpírokat gyilkol. Íme, a vadászok új generációja. Tapasztalatlanok, kihasználják őket.

Kessy.jpg@facebook/supernatural

A tizenhatodik epizódban egy nem mindennapi lénnyel volt dolguk. Egy férfit az út szélén elcsapott egy furgon. A holttestet reggelre egy járőr fagyottan találja, miközben egy sas lakmározik belőle. Mondhatnánk, hogy ez az amerikai vadonban előfordulhatna… feltápászkodik és odébb áll. Kicsit furább, hogy a hulla, hullaként újra feltűnik a színen és a máját ezúttal is megette valami. És persze a furcsaságoknak még nincs vége, hiszen a folyton meghaló srácnak van egy fia.  Na de hogy kit utálhatnak annyira az istenek, hogy így kitoljanak vele? Prométheusz az, aki ellopta az emberiségnek a tüzet Olymphos hegyéről. Zeusz ezért kikötözte egy hegyhez, ahol mindennap meg kell halnia és egy sas tépi ki a máját. Most hogy a hegyről megmenekült, Zeusz utána küldte a lányát, Artemiszt, hogy végezzen a bosszantó titánnal. Samnek és Deannek meg kell menteniük a titánt és fiát a sarkában loholó istenségtől.

Prometeus.jpg@facebook/supernatural

Dean és Sam sorra végez minden szörnnyel, amely véres cafatokban hagyja maga mögött áldozatait. Ők is tudják, hogy ez csak ideiglenes megoldás, a probléma forrását kell kiiktatniuk.  Kevin jóvoltából, aki szakadatlanul azon dolgozik, hogy megfejtse a táblákon lévő írásokat. Valami olyat információk birtokába kerülnek, melyekre nem is számítottak. Most már tudják, hogyan lehet bezárni a Pokol Kapuját! 3 próbát kell teljesíteni. Már az első próba sem piskóta, emlékeztek a pokolkutyákra?  Az első a pokolkutyákkal kapcsolatos. Nincs más dolguk, mint megölni és megfürdeni a vérében. Dean minden áron teljesíteni akarja az első próbát, Samet minél távolabb akarja tudni ettől. Sőt meg sem fordul a fejében, hogy ő is megtehetné. Így a dolgok merőben más irányt vesznek, mint ahogy azt Dean gondolná. Ugyanis Sam lesz az, aki megöli a pokolkutyát.

Míg az első próbát teljesítik a testvérek az angyalok és démonok azzal vannak elfoglalva, hogy az angyalok és démonok tábláját megszerezzék. Ehhez pedig minden lehetséges eszközt felhasználnak. Démonokat gyilkolnak a „gazdatesttel” együtt vagy éppen kiképzik Casst arra, hogy ölje meg Dean Winchestert. Igen, utóbbi Naomi remek ötlete, aki igyekszik uralni Castilet. A démonok gyilkolása mögött nem kisebb démon van, mint Crowley áll (tudom, hogy általában nem szeretjük a rosszfiúkat, de őt és Lucifert is imádom). Naomi és Cass között a kapcsolat megszakad, amikor ténylegesen Dean megölésére kerül a sor, az angyal és a vadász barátsága erősebb Naomi akaratánál. Cass lelép a táblával, amire mindenki vadászik. Igen, magával viszi a démonok tábláját, magára hagyja a Winchester fiúkat. Ezért Dean teljes joggal lesz mérges az angyalra.

Az évad során búcsúznunk kell egy régi ismerőstől. Megtől, aki időről időre feltűnt és gyakorta a fiúk segítségére is volt. Megmentik ugyan Crowleytól, de később ő végez vele, amikor a démon, időt akar nyerni a testvéreknek és ballonkabátos barátjuknak. Sajnálom. Kíváncsi vagyok mi lett volna, ha tovább szövődnek a gyengéd érzelmek közte és Cass között.

A második próba sem éppen sétagalopp. Egy ártatlan lelket kell kimenteni a Pokolból és a Mennyekbe segíteni. Így Sam egy renegát Kaszás (Ajyaj) kíséretében elindul a Pokolba, de az út a Purgatóriumon át vezet. Ezt az egy kis apróságot Ajyaj elfelejtette megemlíteni. Mialatt Sam megtalálja a portált a Pokolba és Bobbyt (mert ki is lehetne méltóbb arra, hogy kimentsék onnan:), Crowley megöli Ajyajt. Nélküle pedig Sam és Bobby egyaránt odalent ragadnak a Purgatóriumban. Mikor Dean tudomást szerez a Kaszás haláláról, segítséget kér barátjától. Nem kisebb szívességre kéri Bennyt, mint arra, hogy szálljon alá és vezesse ki Sammyt, ahogy annak idején őt. De ugyebár ehhez meg kell halni, jelen esetben le kell fejezni Bennyt. A vámpír vállalja a feladatot, mert ahogy ő mondja itt fent úgysem tud beilleszkedni sehova, kell egy kis szünet. Bobby teljesen ledöbben mikor Benny megérkezik, hiszen nem ebben a szellemben nevelte és tanította a fiúkat. Sam Bobbyval tér vissza, a vérszívót nem tudta magával hozni, vámpírok támadtak rájuk, ő pedig feltartotta őket, míg Sam eljut a kapuig.

Bobby lelkét el kell juttatni a Mennybe, de ez sem megy zökkenőmentesen Crowley meg akarja akadályozni, de nagy meglepetésünk Naomi segít (ahogy arról is szólt Deannek, hogy a Pokolba vezető út a Purgatóriumon át vezet) Bobby lelkének eljutni a fénybe. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Naomi valójában miért segít a Winchestereknek, mert az lemerem fogadni, hogy nem angyali szívjóságból.

A huszonegyedik részre már azt hittem, hogy látszik a fény az alagút végén, most hogy megvan a tábla utolsó része is, de Crowley a nagy rendező jócskán visszataszít minket az alagút mélyére. Email üzenet érkezik a kansasi bunkerbe (ez volt az Egyetemesek főhadiszállása, amit a testvérek birtokba vettek és nagyon tetszik nekik). Ha Sam és Dean ezt látják, azt jelenti, hogy Kevin halott. Most rajtuk a sor, hogy megfejtsék a táblán szereplő írást. Samnek eszébe jut valami, amit még a Stanfordon tanult, ez alapján szerinte az a legkönnyebb út ha megkeresik azt, aki Isten szavait a táblákba véste.

Szerencsére Kevin mégiscsak életben van, a Winchesterek oldalán megedződött próféta Crowley két démonát is ördögcsapdába ejtette. Így Crowleynak nem maradt más választása, magának kellett az utolsó táblát elvinnie a kis prófétának. A hiányzó darabot Casstől szerezte meg, nem is akármilyen módon.

Sam állapota az első próba teljesítése óta folyamatosan romlik, véreset köhög, szédeleg, lázas. Egy cseppet sincs készen arra, hogy kiállja a próbákat. Dean joggal aggódik érte, de öccse makacs, mint egy öszvér (vagy, mint a bátyja?!).

Persze megtalálták Metatront, aki lejegyezte Isten szavát és megtudják mi az utolsó próba. Meg kell gyógyítaniuk egy démont.

metatron.jpg@facebook/supernatural

Dean és Sam azon vannak, hogy megtalálják a módját, hogyan kell meggyógyítani egy démont. Ehhez pedig egy kísérleti alanyuk is van Abbadon, akit ebben az évadban daraboltak fel és betonoztak be. Most elővették és összefércelték, hogy hasznukra legyen. Úgy gondolták kezek hiányában és a golyóval a fejében tud meglógni. Hát tévedtek. Érdekes lehet figyelni, hogy vajon kiderül-e miért rémült meg a démon, mikor megtudta, hogy Sam és Dean Crowleyval beszélnek telefonon.

Crowley továbbra is a démontáblát akarja, és azt hogy Sam és Dean hagyjon fel a Pokol Kapujának bezárásával. Hogy nyomatékot adjon szavának 12 óránként megöl egy a fiúk által korábban megmentett embert. A harmadik áldozat Sarah,. Sam és Dean végignézték, ahogy meghal és nem tehettek semmit ellene, Dean és Sam feladják a harcot, hogy megmentsék azokat, akiket már megmentettek.

A testvérek nem kisebb fába vágta a fejszéjét, minthogy végrehajtsa a harmadik próbát Crowleyn. Nem kis feladat, Sam óránként fecskendezi vérét a Pokol Királyába, míg meg nem jelenik Abbadon.

És ha mindez nem lenne elegendő végjáték, Metatron még egy „kicsikét” tovább borzolja a kedélyeket. Kiderül, hogy mindenkit az orránál fogva vezetett. Az angyalokat száműzni akarja a Mennyből.  Sőt, ha Sam végrehajtja a harmadik próbát, meghal. Ezt a lényeges infót elfelejtette megosztani. Metatron tevékenységének még ezzel sincs vége. Elveszi Cass angyal-lelkét, halandóvá teszi, mialatt Dean minden erejével azon van, hogy meggyőzze Samet, hogy ne mentse meg Crowleyt..

Sam végül feladja, de iszonyúan rosszul lesz, Dean Casst hívja segítségül, de a halandóvá tett (jelenleg) ex-angyal már nem hallja a segélykérést. Ha még ez nem lenne elég, az angyalok tűzgolyóként hullnak az égből. Elbuknak.


A Kilencedik évad ősszel kezdődik, és hogy mikor lesz a premier? Arról többek között itt olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr145428195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása