Gyors és nagyon finom! Éljen a töki tompos!
2013. április 29. írta: Szilvásgombóc

Gyors és nagyon finom! Éljen a töki tompos!

Az elkészítése nem igényel nagy sütés-főzési tapasztalatot, nem szükséges hozzá semmi különleges hozzávaló. Gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolható. Hétvégi nassolni való a családnak, akár egy kerti bulin is kiváló lehet. Kemencében sütve lefogadom még jobb.

final.jpg

Tészta hozzávalók:

2-3 közepes krumpli
1/2 kg liszt
1 kis doboz kefír
4 evőkanál olaj (én oliva olajat használtam)
1 teáskanál só
1/2 deci tej
1 kevéske cukor
1/2  kocka élesztő

Feltétek (gyakorlatilag ízlés szerint variálható):

1 doboz tejföl (lehet közepes is)
2-3 gerezd fokhagyma
sonka
szalonna
2-3 fej lilahagyma
sajt

Elkészítés:

A krumplikat összevágjuk és feltesszük főni sós vízben, a tejet meglangyosítjuk egy pici cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ameddig a krumpli fő és az élesztő felfut, a tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálba öntjük. A főtt krumplit összetörjük, majd az élesztővel együtt a száraz anyagokhoz adjuk, kézzel jól összedolgozzuk, majd egy konyharuhával betakargatva egy bő fél órát kelesztjük lehetőség szerint a melegedő sütő környékén, a kelt tészta a meleg helyeket szereti a legjobban

download_token_id=dxi-kM6IEeGs1QAwSGL-THbjfcDOiBHhvQsAMEjTdGw&m=d45185cfe53438de6e5b0eef1eab00d3_nHcF3n2eS1OPRHqPyc_ITw&h=rugby.jpgd9f31d47e9d2ed14c494ccfc45330207.jpg

Ameddig dagad a tésztánk a feltétek pikk-pakk összekészítjük. A tejfölbe fokhagymát préselünk, jól összekeverjük, lilahagymát szeletelünk én 2 közepes fejjel tettem rá, de elbírja a hármat is. Sonkát/szalonnát szelünk vékonyabb ujjnyi vékonyra, hogy könnyebben megsüljön, de természetesen tehetünk rá kolbászt is. Végül sajtot reszelünk.

download_token_id=dxi-kM6IEeGs1QAwSGL-THbjfcDOiBHhvQsAMEjTdGw&m=22d15ab6de9881bd0a4982e802772058_fjvu7VPTRVW36Y2WtQI15Q&h=rugby (1).jpgdownload_token_id=dxi-kM6IEeGs1QAwSGL-THbjfcDOiBHhvQsAMEjTdGw&m=4da7308f8eced693b3b4750d8f9b72c4_BNtMtz4FSU-y-DdOvubNUA&h=rugby.jpg

Egy lapos tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a megkelt tésztát olajos kézzel elegyengetjük, elnyomkodjuk benne, hogy mindenhol egyforma vastag legyen, villával megszurkáljuk, hogy a gőz szépen el tudjon távozni belőle.

edb354b4f397dc88ad6a59d0bddb3a72.jpg

Előmelegített sütőben úgy negyed óra alatt elősütjük a tésztát légkeveréses sütőben 150-170 fokon. Az elősült tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel de vigyázat, mert a meleg tésztára kent tejföl hamar kiengedi ínycsiklandó illatát, majd jöhet a szalonna/sonka és a hagyma. Végezetük megszórjuk a sajttal.

download_token_id=dxi-kM6IEeGs1QAwSGL-THbjfcDOiBHhvQsAMEjTdGw&m=167bdcc93f109997f3909fb6046784f4_Uqq0efdQR-ihRJtyVDNSog&h=rugby.jpg

Erősen megindult nyálelválasztással várhatjuk ameddig a sajt aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből csak addig kell kibírni amíg már nem túl forró. Szóval, akik a forrót szeretik előnyben vannak. :P Jó étvágyat!

download_token_id=dxi-kM6IEeGs1QAwSGL-THbjfcDOiBHhvQsAMEjTdGw&m=9f7ad472bb3a09f2893a24f03defc613_9C1KiFMMR9GcnTZO2vcmLw&h=rugby.jpg

Nálunk nagy sikere volt! Nektek hogy sikerült?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr325252306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.loretta · http://popkult.blog.hu/ 2013.04.29. 13:56:57

naggggyooon guszta, én is rendszeresen csinálok, tönkölybúzalisztből is csudálatos, csak picit tovább kell keleszteni is meg sütni is! ;) üdv: egészségfalváról :D
süti beállítások módosítása