Magic Mike (2012)
2013. január 20. írta: Szilvásgombóc

Magic Mike (2012)

Szerettem volna megnézni moziban, sajnos, nem jutottam el. Otthon is csak tologattam, hogy megnézem. Na most végre megnéztem. A látvány óriási Channing Tatum, Matthew McConaughey és Joe Manganiello (fél)mesztelenül, kidolgozott (felső)testtel táncolnak. És csak a kedvenceimet említettem.

MM-CB-01404r_02.jpgbig bang media

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

Elsőre azt mondanám, hogy a történet nem igazán világmegváltó, aztán kicsit később, miután a látványt feldolgoztam, megláttam a film mondanivalóját, amit (többek között) Mikeon keresztül mutat be. Mike (Channing Tatum) egy kis ezermester, tetőt fed, autókkal foglakozik esténként pedig rengeteg csaj babonáz meg, azzal hogy eszelősen érzékien vetkőzik és mutatja meg hibátlan testének majdnem minden porcikáját. Ő mindezt csak egy állomásnak tartja az életében, amíg eléri az álmát. Mikenak az az álma, hogy egyedi bútorokat készítsen. Ehhez a vállalkozásához gyűjt pénzt, hogy később a banktól (ahogy ő mondja) rendes hitelt kaphasson. Egyik tetőfedés alkalmával találkozik Adammel (Alex Pettyfer), és egy kisebb próba után bevezeti a Club Xquisite csillogó, nők sikoltozásától hangos éjszakai klub életébe.

MM_Still-1_02.jpgbig bang media

Mindeközben persze egyre erősebb barátság szövődik közöttük. Az Xquisitot Dallas (Matthew McConaughey) vezeti, aki hamar befogadja és tanácsokkal látja el (ahogy hívja) a Kölyköt. Nem is kell sok idő ahhoz, hogy Kölyök belerázódjon a dolgokba, sőt túlságosan is belerázódik. Drogok, csajok, verekedés. Ennek Mike mellett Adam nővére sem örül. Adam egy alkalommal nagy pácba kerül, elhagy egy hatalmas adag drogot és nincs miből megfizetnie a kárt. Mike minden spórolt pénzét (amit az álma megvalósítására tartogatott) arra teszi fel, hogy törlesszen Kölyök helyett.

Idővel Kölyök már jobban érzi magát a sztripperek világában, mint Mike, aki belevitte a buliba. Talán a verekedés, a drogok, Dallas pénzéhessége és egy lány iránti vonzódásra rádöbbenti, hogy ez a világ már nem igen való neki. Mást, többet és jobbat szeretne.

MM-CB-03660_02.jpgbig bang media

Hogy egészen őszinte legyek, amikor elkezdtem nézni csak egy elvárásom volt lehetőleg vetkőzzenek végig, vagy legalábbis nagyon sokat. Ez meg is történt :), de mindemellett egy történetet is kaptam. Igaz (ha mondhatom ezt) a lényeg sok eldobott ruha alá van temetve, ott van és elgondolkodtató. Ki is vagy? Honnan jössz és hová tartasz? Mit teszel vagy éppen mit nem teszel meg? Mert a tetteink határoznak meg minket. Talán nem is olyan könnyű ezt észrevenni, mert van valami ami elvonja a figyelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr155026282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása