Midseason 2013
2013. január 19. írta: enbee

Midseason 2013

A televíziós sorozatok bűvkörében létezik egy olyan dolog, hogy midseason, ami a nem ősszel, hanem az újévben induló remekműveket takarja. Több oka is lehet annak, ha egy csatorna úgy dönt, csak télen kezdi el vetíteni a filmfolyamot, ezek közül nagyjából mindegyiknek, így vagy úgy a csúnya anyagiakhoz van köze. Természetesen. Az újoncok közül szeretnék most párat a figyelmetekbe ajánlani, bár hozzá teszem, hogy még egyik pilotot sem láttam!

2013_midS.jpg

Ripper Street [BBC] - december 31.

ripper_street.jpg

A helyszín a londoni East End, az évszám pedig 1889. A rendőrök a whitechapeli gyilkosságok ügyében nyomoznak Hasfelmetsz Jack után. Mi többet kell erről mondani? (Néhány név: Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg)

Deception [NBC] - január 7.

deception.jpg

A krimi/dráma főszereplője egy fiatal rendőrnő, Joanna Locasto , aki gyerekkorát egy hatalmas házban, gazdag emberek között töltötte - mint a házvezetőnő lánya. Ennek ellenére Bowersék szinte családtagként tekintenek a lányra, a Joannával egyidős Vivian pedig benne találja meg a legjobb barátnőjét. Ez persze már csak történelem, az öribarik évek óta nem is beszéltek egymással. Aztán Joanna egykori társa, a most már FBI-os Will Moreno bombát robbant: Vivian meghalt. A látszólagos túladagolás ellenére Will megkéri Joannát, hogy foglalkozását eltitkolva térjen vissza a Bowers-házba, és nyomozzon a család után. (Néhány név: Victor Graber, Tate Donovan, Wes Brown)

Banshee [Cinemax] - január 11.

banshee.jpg

Ha az ember kikerül a börtönből, és szabad életét úgy kezdi, hogy egy kisváros (jelen esetben Banshee, Pennsylvania) sheriffjének szerepét ölti magára, arra én nyugodtan mondom azt, hogy tökös húzás. Lucas Holt pontosan ezt teszi, ráadásul véééletlenül pont abban a pennsylvaniai kisvárosban, Banshee-ban, ahol egykori szerelme/munkatársa is lakik a családjával. Banshee életét egyébként nem csak az új sheriff, hanem annak régi üzlettársai is várhatóan felélénkítik majd . (Néhány név: Rus Blackwell, Antony Starr, Ivana Milicevic)

The Carrie Diaries [CW] - január 14.

carrie_diaries.jpg

Szex és New York harminc évvel korábban. A '80-as évek végén járunk, Carrie Bradshaw végzős a középiskolában, és nagyjából ugyan azok a dolgok érdeklik, mint felnőtt-Carrie-t: szerelem, szex, barátság, család. Édesanyja halálát követően, hogy a lányát kicsit felrázza, Mr. Bradshaw részmunkás állást szerez Carrie-nek - Manhattanban. Kezdődhet is a Carrie-Manhattan love story. (Néhány név: AnnaSophia Robb, Adriana DeMeo, Austin Butler)

The Following [FOX] - január 21.

following.jpg

Egy pszichopata sorozatgyilkos felbukkanása soha nem jó hír. Mi van akkor, ha ez a bizonyos szakember felveszi a kapcsolatot az aktív "kollégákkal", és gyakorlatilag egy szektát épít belőlük maga köré? Ki lesz képes ezeket a szorgos és leleményes kis hangyákat elkapni? (Néhány név: Kevin Bacon, James Purefoy, Shawn Ashmore)

The Americans [FX] - január 30.

americans.jpg

Két dolgot tudok csak a sorozatról, de ennyi nekem nagyjából elég is arra, hogy a pilotra rászánjam azt az egy órát. A főszereplő Keri Russell. Ez egy. A másik pedig, hogy a Keri által játszott Elizabeth Jennings és a férje, Philip orosz alvóügynökök a '80-as évek Amerikájában. Az IMDb azt írja, hogy a The Americans egy dráma, de a plakát alapján én azért egy kis humort is várnék tőle. Trailer alapján már kevésbé. (Néhány név: Keri Russell, Matthew Rhys, Annet Mahendru)

Do No Harm [NBC] - január 31.

do_no_harm.jpg

Dráma sorozat egy fiatal, jóképű, zseniális idegsebészről, aki kettős életet él. Mármint szó szerint. Mint Dr. Jekyll és Mr. Hyde. Dr. Cole próbálja kontroll alatt tartani a szociopata Iant, kisebb-nagyobb sikerrel. Ahm... meglátjuk. Mármint én tuti nem, de biztosan lesz, aki megnézi. (Néhány név: Jennifer Butler, Ruta Gedmintas, Alan De La Garza)

Zero Hour [ABC] - február 14.

zero_hour.jpg

Ha toplistát állítanánk össze a "bogaras" emberekről, az összeesküvés-elméletekkel foglalkozó megszállottak tuti dobogóra kerülnének. Na hát a Zero Hour főszereplője 20 éve szerkesztője egy ilyen szkeptikus magazinnak, de azon kevesek közé tartozik, akikneket igazol a sors. Egy véletlen folytán ugyanis belekeveredik egy akkora összeesküvésbe, amekkora még nem volt a történelemben. Dráma. (Néhány név: Anthony Edwards, Jacinda Barrett, Michael Nyqvist)

Cult [CW] - február 19.

cult.jpg

Nyomozós sorozat titokzatos eltűnésekkel és halálesetekkel, ahol a szálak végül egy szektához vezetnek. Kívülről már láttunk ilyen ügyeket, talán most kapunk egy kis belsős információt is erről a világról. Mondjuk CW sorozat, szóval világmegváltást azért ne várjunk. (Néhány név: Matthew Davis, Robert Knepper, Alona Tal)

Golden Boy [CBS] - február 26.

golden_boy.jpg

Aki kíváncsi arra, hogyan lehet egy rendőr járőrből 7 év alatt parancsnok, és ezért milyen árat kell fizetnie az illetőnek, az nézze a Golden Boyt. (Néhány név: Theo James, Kevin Alejandro, Chi McBride)

Top of the Lake [Sundance Channel] - március 18.

top_of_the_lake.jpg

Tui Mitcham 12 éves - és 5 hónapos terhes. Egyik nap kisétál a tóhoz, és eltűnik. Robin Griffin nyomozó az, aki hazautazik a kisvárosba, hogy kinyomozza, mi történt. De vigyázat, mert ahogyan az már lenni szokott az ilyen elszigetelt kis hegyi városokkal, semmi sem az, aminek látszik. Kezdve a sor magával Robinnal...  (Néhány név: Elisabeth Moss, Holly Hunter, David Wenham)

Bates Motel [A&E] - március 18.

bates_motel.jpg

A cím mondhatni magáért beszél, de azért pár kiegészítést muszáj megemlítenem. Szóval a Bates Motel (a Carrie naplóhoz hasonlóan) nem az ismert sztorit meséli el újra, hanem azt próbálja megmutatni, hogyan jutottunk el oda, ahova. Jelen esetben a fiatal Norman és az ő drága jó anyukája, Norma a főszereplő, illetve az ő fura kapcsolatuk, aminek hála megszületett a jól ismert sorozatgyilkos, Norman Bates. (Néhány név: Vera Farmiga, Freddie Highmore, Mike Vogel)

Defiance [SyFy] - április 15.

defiance.jpg

A közeli jövőben kedves barátaink az űrből, a Voltanok meglátogatnak minket, lévén az ő naprendszerük elpusztult. A földi vezetőkkel ugyan lezsírozták a dolgot, ám amikor felbukkannak, mégsem fogadják őket tárt karokkal, így kitör a háború, amire pedig majdnem rámegy a bolygó. Évtizedekig folyt a háború, mire az emberek és a Voltanok is végre rájöttek, hogy az egymás elleni harc helyett ideje lenne a túlélésre fókuszálni, ha a Földön szeretnék folytatni az életüket. Jeb, aki a földönkívüliek érkezésekor mindössze 10 éves volt, most hazatér St Louis-ba, és a most már leginkább menekülttáborhoz hasonlító város élére áll, hogy megvédje otthonát. (Néhány név: Julie Benz, Mia Kirshner, Jaime Murray)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr155020120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása