Hope Springs - Amit még mindig tudni akarsz a szexről (2012)
2013. január 13. írta: Szilvásgombóc

Hope Springs - Amit még mindig tudni akarsz a szexről (2012)

Meglátni, megszeretni és meghódítani… a romantikus filmek jelentős része ezzel foglalkozik. A kemény dióval viszonylag kevesebbet foglalkoznak, ez pedig talán legalább olyan fontos (ha nem fontosabb!), mint az, hogy hogyan szerezd meg azt, akit akarsz. Ez pedig a hogyan tartsd meg! Ez egy cseppet sem könnyű, nem csak fiatalon, de 31 év házasság után sem. Tommy Lee Jonest még nem láttam olyan filmben, amiben nem lőnek, üldöznek vagy robbantanak. Kimondottan jól áll neki a morcos, elkényelmesedett öreg úr szerepe.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Hope Springs_2D_HU.jpgPro video film & distribution

Ahogy az várható nem azzal kezdődik a történet, hogy meglátta, beleszeretett és meghódította. Hanem 31 évvel később. Kay (Meryl Streep) és Arnold (Tommy Lee Jones) felneveltek két gyereket és biztos társai egymásnak az élet mókuskerekében. Reggel felkelnek. Kay reggelit készít férjének. Arnold  elmegy dolgozni, ezalatt Kay is dolgozik, de mire ura hazaér meleg vacsorával várja. Arnold este golfot nézve elalszik a tv előtt. Kay rádöbben, hogy ennél többet szeretne.

DF-05256 NL.jpgPro video film & distribution

Vissza akarja kapni a szerető férjét, akivel egy szobában alhat (sőt egy ágyban! – igen külön szobában töltik az éjszakát) és néha napján akár szeretkezhetnének is. Kay hiába vágyik férje után, ha Arnold számára minden úgy kényelmes, ahogy van. Megszokta már így. A megszokást nagyon nehéz levetkőzni.

DF-05425.JPGPro video film & distribution

Kay nem hagyja annyiban a dolgot és lép. Nem is kicsit, bejelentkezik Dr. Bernie Feldhez (Steve Carell), a híres párkapcsolati szakértőhöz a Great Hope Springs nevű kisvárosban. Ennél nagyobbat nem is léphetett volna Kay, hiszen Arnold nem igen rajong az utazásokért és az még kevésbé tetszik neki, hogy idegennel beszéljen a házasságáról és a közös életükről. Nem is akar menni, de persze az utolsó pillanatban megjelenik a repülőn.

DF-02069_.jpgPro video film & distribution

Dr. Feldnek nincs éppen könnyű dolga a makacs, szkeptikus és zárkózott Arnolddal. És Kaynek sem megy éppen könnyedén, de a cél ott ül mellette a kanapén. Arnold. A terápiák során beszélnek a jelenről, a múltról, a vágyaikról és fantáziáikról fájó sebeket szakítanak fel. Az intenzív napi terápiák végén egy feladattal térnek vissza a motelbe. Egyszerűnek tűnő feladatok: öleljék meg egymást, simogassák egymást, teljesítsék a másik vágyait (vagy legalább próbálják meg). 

PK-13_(DF-02665_r).JPGPro video film & distribution

Nem tűnnek nehéznek, mégis olykor beletörik a bicskájuk. De mégis felszítja a tüzet, ezzel talán nem árulok el nagy titkot.

DF-08142.JPGPro video film & distribution

Meryl Streep fantasztikus, könnyedén játszik, humoros. Tommy Lee Jones szerintem egyszerűen zseniális, a kényelmes, zsörtölődő, makacs öreg. Illik hozzá. :) Tanulságos és elgondolkodtató, még talán felér egy kisebb terápiával is. Nem csak idősebbeknek, nem csak házasoknak!


A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr345015252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása