Premierfilmek a 49. héten
2012. december 06. írta: redbandita

Premierfilmek a 49. héten

December első hetében óriási filmdömping a mozikban:

  • A hét pszichopata és Si Cu
  • Kispályás szerelem
  • Sinister
  • A tündér
  • A végzet napja
  • Fehér éjszaka
  • A keresztelő
  • Égbőlpottyant Mikulás

nUXai1TIEZOL7KbW.jpg

A hét pszichopata és Si Cu (Seven Psychopaths)

Marty (Colin Farrell) "A hét pszichopata" című forgatókönyve befejezésével küszködik. Billy (Sam Rockwell) a legjobb barátja, munkanélküli színész és részidős kutyatolvaj, aki mindenáron segíteni akar a cimborájának. Hans (Christopher Walken) Billy vallásos bűntársa, akinek erőszakos múlt van a háta mögött. Charlie (Woody Harrelson) a pszichopata gengszter, akinek hőn szeretett kutyáját Billy és Hans ellopja. Charlie kiszámíthatatlan, hihetetlenül erőszakos, és egy pillanatig sem habozik megölni bárkit, akinek köze lehet a rabláshoz. Marty most aztán megkapja mindazt a figyelmet és ihletet, amire szüksége van, de kérdés, hogy vajon életben marad-e addig, amíg befejezheti élete főművét.

A keresztelő (Chrzest)

Michal mindent megkapott, amiről valaha álmodott: csodás felesége van, újszülött fia, saját vállalkozása. Egy régi barátját, Janeket kéri meg, hogy a fia keresztapja legyen. Ez azonban csak a kezdete Michal jól kigondolt tervének, amely nem a keresztelőről szól. Hamarosan kiderül, Michael élete titkokkal terhelt, s közel sem olyan gondtalan, mint amilyennek tűnik. Alvilági kapcsolatokkal, élet-halál harccal kell szembenéznie, amelytől óvná nejét és csemetéjét, s ebben lehetne segítségére a leendő keresztapa.

A tündér (La fée)

Dom (Dominique Abel) éjszakai műszakban dolgozik egy kis tengerparti hotelben valahol Észak-Franciaországban. Este egy nő (Fiona Gordon) csomagok nélkül, mezítláb tér be hozzá és közli vele, hogy tündér és teljesíti három kívánságát. Ebből kettőt valóra vált, azonban a harmadik előtt eltűnik. Dom, aki addigra beleszeret, a lány és az elveszett utolsó kívánság nyomába ered.

A végzet napja (The Day)

Sivár, posztapokaliptikus világban járunk, hol az életben maradt populáció állandó küzdelmek káoszában él. Néhány túlélő, egy csapat teljesen normális fiatal kénytelen részt venni a szörnyű játékban, pedig már régen eltévedtek országuk hatalmas, elhagyatott területein. Egyetlen céljuk, hogy menedéket találjanak, de ötlettelenül, céltalanul járnak - már csak öten, bár valaha 12-en voltak. Végül egy út menti házban táboroznak le, nem sejtvén, hogy tökéletes kalitkába sétáltak bele - s az ajtók bezárultak.

Égbőlpottyant Mikulás

A nyolcéves Ben családjával beköltözik nagyapja megüresedett házába. Az új környezetben nagyon magányos, nehezen illeszkedik be. Helyzetét megnehezíti az iskolatársakkal vívott küzdelem, a család életét pedig még inkább megváltoztatja az, hogy édesapja elveszíti munkáját. Kint szürke eső esik, és csak az utal az ünnep közelségére, hogy Ben édesanyja most nyitja meg saját, házi készítésű édességeket áruló boltját.

Fehér éjszaka (Nut blanche)

Egy éjszaka, egy drogüzlet, két átverés, menekülés, gyermekrablás, tömény akció, váratlan fordulatok. Frédéric Jardin egyetlen éjszaka történéseit meséli el. Egy piszkos zsaru, Vincent úgy hiszi, megköti élete legnagyobb üzletét, ám ezzel kockára teszi egyetlen fia életét. Az egyik legbefolyásosabb drogbáró, Jose kokóját szállító drogfutárt váratlan támadás éri. A küzdelem során a maszkos rablók kiléte lelepleződik. Kiderül, két zsaru csapott le az értékes szállítmányra, s bár a kokaint megszerzik, az egyikük, Vincent súlyosan megsebesül. Természetesen Jose bosszúja sem marad el, s Vincent-nak egy éjszaka alatt kell a helyzetet megoldania, különben.

Kispályás szerelem (Playing For Keeps)

A megnyerő egykori futballcsillag, George (Gerard Butler), néhány sikertelen ballépés után hazatér, hogy végre rendbe tegye az életét. George a fiához is szeretne újra közel kerülni, ezért elvállalja az edzőséget a fiú focicsapatában. Hiába igyekszik azonban érett, komoly felnőtté válni, a kikapós "futballanyukák", akik valósággal tapadnak rá, számos megpróbáltatás elé állítják, ráadásul volt szerelme, Stacie (Jessica Biel) is férjhez menni készül.

Sinister

A filmben Ethan Hawke egy írót alakít, aki valódi bűnesetek alapján veti papírra a regényeit, és egy nap, nyugtalanító tartalmú filmekkel teli dobozra bukkan. Ezzel olyan természetfeletti események sora veszi kezdetét, amelyek rémálommá változtatják a szerző és családja életét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr405085080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása