My Babysitter's a Vampire [2010]
2012. szeptember 24. írta: redbandita

My Babysitter's a Vampire [2010]

Ha hiszitek, ha nem a Disney cég (meglovagolva a Twilight lázat) kétszer is hozzányúlt a vámpír témához, egyszer a Randiztam egy vámpírral című remekmű(?) elkészítésekor, máskor pedig a most kielemzett film megvásárlásakor. Hozzá kell tennem, hogy az elsőként említett film 2000-ben készült, amikor még nem is tudtuk ki Edward Cullen. Ám a jelen alkotás már 2010-ben készült, majd 2011-től sorozat is indult belőle a Disney Channel-en, ami már túl van a második évadon is. Pedig én alig bírtam eldönteni, hogy ez most komoly e vagy pedig csak egy paródiája akar lenni az Alkonyatnak!? Itt ugyanis a tinik egy Szürkület című tinivámpírfilmért vannak oda. A sztori többi része viszonylag egyértelmű. Van egy srác, akinek vámpír a bébiszittere...

MyBabysittersaVampirePoster.jpg

Igaz a Teletoon gyártotta a filmet, de a Disney csatorna rengeteg ország még sorozatot is vásárolt belőle, aminek már a második évada megy a Disney Channel-e. A sztori egyébként magából a címből megtudható: egy srác rájön, hogy a babysitter, aki rá és a húgára vigyáz, az egy vámpír.  Egyébként viszonylag sokára világosodik meg, hiszen mégiscsak hihetetlennek tűnik neki, hogy léteznek vérszívók. A fiúról egyébként (meglepő módon) kiderül, hogy ő is és természetfeletti és kapaszkodjatok meg még a szomszéd lúzer srác is az! Elképesztőőőőő :D

MBSAV-my-babysitters-a-vampire-24033005-516-393.png

A történetben szereplő fiatalok éppen egy tinifilm, a Szürkület premierjét várják, amelyben egy gyönyörű vámpír fiú megismer egy középiskolás emberlányt és halálosan beleszeret. Ismerős? Na igen, tiszta Alkonyat feeling, a filmben bemutatott plakátok, előzetesek is mind hajaznak a Twilight alkotóinak ötleteire. Nem tudom azóta se eldönteni, hogy paródia e vagy tényleg komolyan gondolták, de mindenesetre eléggé gagyivá teszi a filmet.

Pedig alapból is elég bénácska a történet. A tinik ennek a vámpíros filmnek a premierjére készülnek nagy erőkkel, eközben pedig egy vámpír, Jesse (Joe Dinicol) megszállja kb. az egész sulit és szinte mindenkit vámpírrá tesz. Kezdi a színjátszó körösökkel, majd kiterjeszti és végül már egy két lúzert, matekzsenit is vámpírrá tesz. 

IzzIn.png

A célja sokáig nem derül ki, ám van két srác és egy "vegavámpírlány", akik mindenáron megakarják állítani Jesse-t. Ethan (Matthew Night), Benny (Atticus Dean Mitchell) és Sarah (Vanessa Morgan) tudják, hogy veszélyben forognak, de mégis felveszik a harcot a vámpírokkal, mert szeretnék megmenteni a többi diákot és a városka lakóit is. A vámpírok egyébként nagyon viccesek, nagy fekete napszemüvegben járnak, nem látszanak a tükörben és vért isznak. Ennyi a tudományuk... Rosszul hat rájuk a szentelt víz, a fokhagyma és persze a karó, tőr stb. Szóval eszerint a film szerint elég könnyen elpusztíthatóak, akár két tini srác is elbánik velük.

Na jó teszem hozzá, hogy mindkettőjükről kiderül, hogy nem átlagosak, különleges képességeik vannak. Még az egyikőjük nagyijának is súlyos titkai vannak arról, mi is ő valójában.

Nem tudom kinek merem ajánlani, talán inkább csak a 14-16 év közötti fiataloknak, akik a Twilightból vagy a Vámpírnaplókból ismerik csak a vámpírokat. De nekik is csak akkor ajánlom, ha már nagyon nincs jobb dolguk.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr554798067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása