Forgalmazóra talált a magyar film
2012. szeptember 12. írta: redbandita

Forgalmazóra talált a magyar film

Deák Krisztina filmje október 11-étől látható a hazai mozikban

Deák Krisztina 2009 és 2011 között forgatott filmjét, az AGLAJA című magyar-lengyel-román koprodukciót hamarosan végre a közönség is megtekintheti. Az Ónodi Eszter főszereplésével készült alkotás a Ristretto Distribution és a Katapult Film közös forgalmazásában október 11-én kerül a hazai mozikba. Az Aglaja  Veteranyi, német nyelven publikáló, magyar-román származású írónő önéletrajzi regényén alapuló film egy anya és lánya egymásrautaltságáról, a családjuk széthullásáról, az összetartozás nagyszerűségéről és átkáról, a felnőtté válásról szól. Mindezt egy Nyugatra menekült kelet-európai artistacsalád kálváriáján keresztül meséli el. Ha porondon akarnak maradni, valami egzotikus mutatványt kell kitalálniuk. A különleges produkciót az Ónodi Eszter alakította mama, Sabina eszeli ki: a saját haján lóg a cirkusz kupolájában, miközben égő fáklyákkal zsonglőrözik. Kislánya, Aglaja minden este retteg attól, hogy a mamája lezuhan. A mama halálától való félelem átszövi Aglaja életét. Pedig egy napon - a családi tradíciót követve - ő lesz „Az Acélhajú nő”.

AGLAJA103416_eszter.jpg

A filmben többek között olyan nagyszerű színészeket látunk együtt a vásznon, mint Bogdán Zsolt, Kamarás Iván, Jordán Adél, Lázár Kati, Bálint András, Keresztes Tamás, Börcsök Enikő és Molnár Piroska, Aglaját pedig két, kiemelkedően tehetséges lány alakítja: hatévesen Jávor Babett - aki egyébként a korcsoportjában fitness bajnok és a fiatal tehetségeket segítő MOL Új Európa Alapítvány támogatottja -, tizenhat évesen Móga Piroska, aki azóta a kaposvári színészképző növendéke.

 A Budapesten, Bécsben, Constanzában és Berlinben forgatott alkotás elkészültét az MMKA, az NKA, a Történelmi Filmalapítvány,  az RTL Klub, a Lengyel Filmintézet, a Román Filmintézet,  az Eurimage és a Media program és a NEFMI támogatta.

 Szelényi Ákos elmondta, hogy azért döntöttek a film forgalmazása mellett, mert fontosnak tartják, az elmúlt évek szerény hazai termése után a magyar filmek újbóli visszatérését a mozikba. „Nagy örömünkre szolgál, hogy ez a visszatérés ezúttal egy látványos, igazi moziélményt nyújtó alkotással lesz lehetséges.” – tette hozzá Angelusz Iván. AGLAJA a Ristretto Distribution és a Katapult Film közös forgalmazásában október 11-én kerül a hazai filmszínházakba.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr624769271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.12. 17:02:01

Miért volt ilyen nehéz forgalmazót találni rá? Nem értem a buktatókat...

redbandita 2012.09.13. 00:01:04

@TrueY: nem akarok butaságot mondani neked, ezért megkérdeztem a film forgalmazójának sajtósát, akitől a hírt kaptuk. Amint válaszol, azt rögtön közzéteszem itt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.13. 11:52:12

@redbandita: Csak akkor nem értem, hogy miért hírértékű a hír... :) Vannak olyan filmek, amik elkészülnek, de nincs forgalmazójuk?

redbandita 2012.09.13. 15:26:30

@TrueY: ma kaptam választ a sajtósoktól. A film már a februári filmszemlére elkészült, de csak most találtak hozzá premier időpontot és forgalmazót.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.14. 09:58:32

Köszi! Azt hiszem én ezt már soha nem fogom megérteni, hogyan kell értelmezni ezt a hírt... ;)
süti beállítások módosítása