Hol halnak meg a galambok?
2012. augusztus 10. írta: .loretta

Hol halnak meg a galambok?

Interjú a Wasabi Kht.-val

Vegyünk egy adag alterrockot, tegyünk hozzá egy kis pop-ot, némi jazz-el fűszerezve, és elektronikával megkeverve kapunk egy picit csípős, de annál aromásabb egyveleget, a Wasabi Kht.-t. Az öttagú zenekar (Nagy Gábor /ex-Zanzibár/ gitáros, Hajdu Nelli énekesnő, Hain Réka basszusgitár, Bodzsár Tamás billentyű, trombita, Kludovácz Csaba dob) 2010 óta építgeti a csapat útját.

IMG_9785_ver1.jpg

Egy fröccs mellett vagy inkább kettő lett, maradhat?, beszélgettem Nellivel és Gáborral a zenekarról, céljaikról, eddigi sikereikről, terveikről. Összefoglalom nektek, mit is kell tudni róluk!

A zenekar tagjai 2010-ben találtak egymásra Gáborral és Nellivel az élen. Eddig olyan nagy magyar zenekarok előtt léptek fel, mint a Kiscsillag, a Magashegyi underground, vagy a Carbonfools. A zenekarnak jelenleg egy videóklipje készült el, de most is épp a következőn dolgoznak.

 Amikor arról kérdeztem őket, hogy milyen közönségnek szeretnének játszani, vagyis inkább szerintük kik azok, akik rajonganak értük, azt mondták, hogy még elég változatos a nagyérdemű. Az egyetemistáktól kezdve a gyerekes családokig, mindenki hallgatta már őket, és ők is még keresik azokat, akiket a legjobban el tudnak bűvölni zenéjükkel. Majd megtalálják a közönségüket, és a közönségük is megtalálja őket  – mondta Gábor. Még kialakulóban vannak, ezért nyitott a lehetőség, hogy olyan képet építsenek fel magukról, amit szeretnének.  Erre azt a választ kaptam, hogy elsősorban az a fontos számukra, hogy őszintének és igényesnek tűnjenek, akik tudnak zenélni, és dalaikkal lekötik a közönséget. „Szórakozni és szórakoztatni” – erről szól a zeneipar – mondta Gábor.

 honlap.jpg

 Zenéjükben kiemelkedő szerepet kap a szöveg. És ezért is fontos számukra az őszinteség. A szövegeket egyébként általában Nelli írja, aztán persze utólagos finomításokkal a többiek is hozzáteszik a részüket. Érzésekről, hangulatról, az életről. Őszintén.

 wasabi.jpg

 Magyar példaképeik között említették a Quimby-t, Tankcsapdát, Omegát, Vad Fruttikat és Harcsa Veronikát is, meg még sokan másokat, például a régi nagy rockzenekarainkat. Gábort inkább a jazz és a blues irányzata felé húzza a szíve, míg Nelli a gospel nagy rajongója.

Szóval, ha legközelebb azt halljátok, hogy előzenekar a Wasabi Kht., akkor ne egy sushi jusson eszetekbe. Vagy ne csak… Inkább gondoljatok arra, hogy Hol halnak meg a galambok.

 Egyébként a Szigeten az Open Stage-en meg is hallgathatjátok őket élőben. Ha épp arra jártok, ne hagyjátok ki!

 Minket meg tessék like-olni a fb-on is: 

http://www.facebook.com/popkultblog

Meg őket is, akkor már:

http://www.facebook.com/wasabikht 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr264705099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása