One Tree Hill 907-909
2012. július 22. írta: enbee

One Tree Hill 907-909

Így a vég közeledtével kezdünk egyre krimisebbre váltani! Jó, mondjuk ez érthető is, mert ha valaki folyamatosan követte végig a One Tree Hill cselekményét, akkor az bizony az eltelt kilenc év alatt a pattanásos tiniből igencsak belenőtt már a fiatal felnőtt kategóriába, és így a középiskolás furkálódások helyett kicsit komolyabb témára van kihegyezve. Na ha ilyen igényetek van, akkor nem csalódtok a végjáték felé közeledve, mert a dráma nagyobb, mint valaha!

Még a két viszonylag egyszerű eset Mouth és Skills. Mouth végre ráveszi magát, hogy tegyen az egészségéért, és nem csak azért, mert mások folyton piszkálják, hanem mert ő sem érzi már jól magát a bőrében. Skills meg... Hát ő kicsit rosszul érzi magát, mert a dugó pajtija, Ms. Lauren már hónapok óta nem elérhető. Aztán amikor meglátja a tanító nénit az utcán, akkor láss csodás, a nő terhes! Skillst persze leveri a víz, de aztán Chase bölcs tanácsára találkozik a nővel, és elmondja neki, hogy ő mindig ott lesz a gyereknek, bármiben számíthatnak rá, satöbbi, satöbbi. Laurennek ez nagyon jól esik, de megnyugtatja Skillst, hogy a baba apukája, aki nem ő, a képben van, és együtt nevelik majd a kis jövevényt. Az apuci pedig nem más, mind Quinn ex-férje, David!

Na ha már Quinnt említettem, akkor jöjjön ő. Quinnel alanyi jogon nem nagyon történik semmi, de közvetetten azért fontos szerepet játszik. És nem David miatt. Ő Haley támasza, meg persze Clay-é is.

Clay a pszichológusnál nem nagyon ér el semmit, mert nem hajlandó megnyílni. A doki szerint szembe kell nézni azzal, ami a felesége halála napján történt, és ehhez el kellene mesélnie, hogy mi történt, de erre Clay továbbra sem hajlandó, csak másról beszél, vagy egyszerűen elviharzik. Az egyetlen jó dolog, hogy Logan is a szanatóriumban/kórházban van, és ők ketten sokat játszanak együtt. Aztán Clay-nek végre összejön a dolog, és elkezd mesélni az orvosnak. Odáig el is jut, hogy Sara hogyan esett össze és halt meg, illetve hogy a mentők letakarják és elviszik, de hogy utána mi történt, az totál homály. Szó szerint. Clay ezen kiakad és elviharzik, de csak visszajönnek az emlékei, és már tudja, hogy mit felejtett el. Vagyis inkább kit. Sarának és neki volt egy pár hónapos kisfiúk! Akit Logannek hívtak... Clay persze nem érti, hogyan titkolhatták ezt el előle, de az orvos szerint Sara halála után többször is próbálták neki elmondani, hogy van egy gyermeke, de Clay ettől minden egyes alkalommal visszazuhant zéróra, és kezdhették elölről a terápiát. Ezek után a bíróság úgy döntött, hogy Logant Sara szülei neveljék. Most, hogy kint van a macska a zsákból, Clay nagy nehezen elmondja Logannek az igazságot, és megkérdezi a fiát, hogy szeretne-e vele élni. Logan pedig nemet mond.

Chase-nek meggyűlik a gondja a törvénnyel, de egy cseppet sem bánja. Rájön ugyanis, hogy Chuckot veri az apja! A fiú persze tagadja, és ez Chase-nek komoly fejtörést okoz, de amikor fültanúja lesz Mr. Scolnik "nevelésének", akkor a következményekkel nem törődve nekiugrik a pasinak és megveri. Jön a rendőrség, és elviszik Chase-t, mert a sztoriját, hogy ő csak Chuckot védte, a fiú nem erősíti meg. Így hát nem tiszthez való viselkedés miatt Chase-t nagy valószínűséggel kirúgják a légierőtől, és akár három évre is börtönbe zárhatják. Chris Keller menti meg a helyzetet (na ezt milyen fura leírni...), mert miután beszélgetett Chuckkal, a fiú megjelenik Chase meghallgatásán a légierőnél, és elmeséli, mi történt. Bár Chase-t így is leszerelik, de legalább börtönbe nem fog kerülni, mert Mrs. Scolnik a rendőrségen mondta el ugyan azt, amit Chuck a légierőnél.

Szegény Brooke-ra is rájár a rúd már megint. Behívják egy meghallgatásra a börtönbe, hogy felszólaljon Xavier Daniels mellett vagy ellen. Brooke elmondja, hogy szerinte a férfi nem bánt meg semmit, és nem érezné magát biztonságban, ha Xavier újra szabadon járna-kelne a nagyvilágban. Ettől függetlenül a pasit, aki megverte Brooke-ot a saját boltjában, és megölte Quentint, szabadon engedik. Xavier állítólag nem akar semmit Brooke-tól, de felbukkan Karen Kávézójában munkát keresve, és amikor Brooke elhajtja, akkor a szomszéd csajnál kap munkát. Aki ugye kimondottan élvezi, hogy ezzel Brooke-ot paráztatja... A lényeg, hogy Brooke és Xavier között odáig fajulnak a dolgok, hogy a férfi megfenyegeti Brooke-ot, hogy szálljon le róla, mert ott és akkor kapja el legközelebb, ahol és amikor csak akarja.

Scottékról nem beszéltem eddig, és nem véletlenül hagytam őket a végére. A rendőrség már foglalkozik Nate eltűnésével, de nem halnak bele a robotba. Mondjuk a rendőr, aki először elhajtotta Haley-t, megjelenik a Scott háznál, és a fű alatti magán nyomozásához kéri a nő segítségét, de sokat ő sem halad. Vagyis hát igen, csak nem Scotték malmára hajtja a vizet. Nate-nek ugyanis sikerül megszökni a fogva tartói elől, és ez a bizonyos rendőr még az épületben rátalál, de kiderül, hogy ő is az emberrablókkal van... Szívás. Na és persze Haley-nek sem könnyebb, otthon ülni, és nem tudni, egyáltalán életben van-e még a férje? Annyi talán könnyebbség, hogy a gyerekekre nem kell vigyáznia, mert Lucas bácsi értük jött, és hazavitte őket Sawyerhez és Peytonhoz. Jobb is, hogy Jamie és Lydia nincsenek ott, amikor az anyjuk hívást kap a rendőrségről, hogy találtak egy holttestet, amire illik Nate személyleírása, és be kellene mennie azonosítani. Szerencsére nem Nate fekszik az asztalon, de Haley-t így is megtöri ez az egész mizéria, és felkeresi Dant, hogy csináljanak már valamit!

Dan persze már rajta volt az ügyön, és a Juliantól kapott videó segítségével van is nyom, amin elindulhat. Egy rabtársnak köszönhetően Dan eljut ahhoz a dílerhez, aki anno Clay-nek is szerezte a cuccot, és Haley segítségével el is kapja a fickót, hogy kiszedje belőle, hol van Nate. Hát maradjunk annyiban, hogy az eljárás alatt Dan nem fukarkodik a "szeretetével"...

Az epizódok címei:
907 - Last Known Surroundings
908 - A Rush of Blood to the Head
909 - Every Breath Is a Bomb
És már csak négy van hátra!

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr424657676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása