Titanic 4/4 [2012]
2012. április 16. írta: enbee

Titanic 4/4 [2012]

Törp becsület szavamra, nem fogom elmondani, hogy kik élik túl a hajó elsüllyedését, és kik nem. Remélem lesz ezen kívül is miről írni!

Mondhatni szokás szerint az eddig látott történet újabb adalékokkal válik teljesebbé: Maloney-ék megbeszélik a Lubov-ügyet, Annie-t Paolo bemutatja a testvérének és Rushtonék végigszenvedik az utolsó vacsorájukat az első osztályon, míg asztaltársaságuk többi tagja az olasz étteremben mulat.

Az ütközést megint egy újabb nézőpontból (most szó szerint) nézhetjük végig: a hídról. Utána beindul a riadólánc és a pánik, a családtagok és a csónakok keresése. Véglegesül a lista, hogy kiknek van helyük valamelyik lélekvesztőn, és kik azok, akiknek alternatív túlélési módot kell találniuk. A nők és a gyerekek többsége szárazon elhagyja a Titanic-ot, de a férfiak bizony ugraniuk kell. Kivéve a gyáváknak, akik valahogyan feljutottak a csónakok egyikére...

Aztán jön az ismert kép, ahogyan szinte függőlegesen "áll" a Titanic a vízben, és nyikorgások közepette a tengerbe merül. Akik közel vannak a hajóhoz, azok iszonyatosan sikoltoznak (érthető), akik biztosnak mondható távolból figyelnek, azok tátott szájjal, hang nélkül nézik az egészet. A vízben lebegőknek csak akkor van esélyük a túlélésre, ha gyorsan kimentik őket, ám a csónakokban lévők nem igazán akarnak vissza fordulni. A tisztek összekötik a csónakokat, és az utasokat átcsoportosítják, így az egyik ladik "felszabadul". Már csak az a kérdés, hogy mire a tisztek visszaeveznek, lesz-e még túlélő, akit ki lehet menteni?


A film a magyar hatóságok korhatár-besorolásán még nem esett át, ezért megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.

Számítsatok rá, hogy ha az első három részen keresztül eljutottatok idáig, akkor a befejező felvonás kicsit sírósabb lesz. Mondjuk erre lehetett is számítani, elvégre embereknek kell elbúcsúzniuk szeretteiktől, talán örökre. Amit az előző részekben megúsztunk szirup területén, azt most lenyomják a torkunkon. Na nem négy adagnyit egyszerre, csak úgy másfelet. Vannak nagyon megható részek, például amikor Jim a lányával, Theresával beszélget, vagy amikor Barnes oda adja Mabelnek a levelet. Aztán ott vannak azok a jelenetek, amikor a túlélők megtalálják a hozzátartozóikat - élőket és holtakat...

A vége egy kis hiányérzetet hagyott bennem, mert amint feltűnik a Carpathia a színen, véget ér a sztori. Olvashatunk egy pár sort arról, hogy mennyien haltak meg, és hogy 100 év elteltével sincsen a Titanic elfelejtve, de annak, hogy megtudjuk, a túlélőkkel mi lett, én jobban örültem volna. Talán túl klisé megoldás lett volna, de így meg nem érzem lezártnak a történetet. Talán az ITV úgy gondolta, hogy legyen ez enbee saját problémája.

Észre vettétek, hogy tényleg nem árultam el, kik élték túl, és kik nem a filmbéli Titanic katasztrófáját?!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr784413273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása