Amerikai Pite - A találkozó - American Pie The Reunion [2012]
2012. április 02. írta: redbandita

Amerikai Pite - A találkozó - American Pie The Reunion [2012]

Az van az Amerikai Pitével, hogy lassan egy sorozattá növi ki magát, mivel ez szám szerint a nyolcadik (jól számolom?) rész, ám ezúttal minden más lesz. Vagy talán mégsem?! A történet a harmadik rész után folytatódik, mintegy kitörölve az előző (nemtudomhány) borzalmas epizód emlékeit, hogy végre feltegye az i-re a pontot. (Már bocs a közhelyekért.) Én mindig félek az ilyen nagy visszatérésektől, vagy sokadik folytatásoktól, de végül egész jó élménnyel jöttem ki a moziból. Azt hiszem A találkozó méltó folytatása a klasszikus értelemben vett "pitefilmeknek".

Tizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott

UIP-Duna Film

Közel tíz évvel az eléggé sajátosan alakuló, de aztán jól elsülő esküvő után, és tizenhárom évvel az érettségi után, a régi jó barátok most osztálytalálkozóra készülnek. Ha lehet hinni a Facebook kiírásoknak, Twitter bejegyzéseknek (mert 2012-ben már ilyenek is vannak), akkor mindenki eljön az akkori végzős osztályból. És tényleg! A rendezők csokorba fogták az azóta kissé eltűnt színészeket és közel két óra erejéig visszaadták őket Nekünk.

A történet központi témája talán nem is az osztálytalálkozó, hanem az, hogy a régi ismerősök, barátok újraélik a fiatalságukat, és rájönnek, hol siklott félre az életük, vagy mit kéne jobban csinálniuk. Bizony ám... egy Amerikai Pite film, ami még elgondolkodtató is, persze a maga módján, nem kell nagy filozófiai bölcselkedésekre gondolni. Én bevallom, hogy a negyedik rész óta nem bírtam rávenni magam egy "pite filmre" sem, mert az már annyira kiábrándító volt, főleg a szerintem jól sikerült harmadik rész után.

UIP-Duna Film

2003-at írtunk, amikor Jim Levenstein (Jason Biggs) a fiatalabb korában hát, hogy is fogalmazzak: furcsa nemi életet(?) élő fiú feleségül vette, a zenetáboros, szintén elég furcsa, Michellet (Alyson Hannigan). Egyébként talán ők ketten vitték a legtöbbre a szereplők közül. Jason feltűnt jónéhány vígjátékban, Alyson pedig az Így jártam anyátokkal című sorozat oszlopos tagja.

UIP-Duna Film

Mostanra már megszületett Jim és Michelle kisfia is, és azóta a szülők nemi élete megint nagyon zűrössé válik. Talán nem is a zűrös a jó szó, hiszen az együttlétek aránya egyenlő a nullával. Jim azt tervezi, hogy a hétvégén felmelegíti felségével a régi emlékeket, és ha minden jól megy, akkor a szexuális életüket is. De, hogy menne jól minden, ha megjelenik a "bránermájszter" azaz Stifler (Sean William Scott)!?

UIP-Duna Film

A fiúk, azaz a már házas Kevin (Thomas Ian Nicholas) és a híres TV sztárrá váló Oz (Chris Klein) Jimmel együtt egy békés sörözgetésre vágyna, na meg régi barátjukra, Finchre (Eddie Kaye Thomas), akiről évek óta nem tudnak semmit. Valami furcsa naivitás miatt úgy gondolják, hogy Stifler talán el sem jön, hiszen "véletlenül" meg sem hívták. De milyen lenne egy igazi(!) "pitefilm" Stifler nélkül!?

UIP-Duna Film

Innentől kezdve elszabadul a pokol, és bár senki nem akar, valahogyan szinte mindig ivászat és bulizás alakul az esti programokból. Jim (szokásához híven) hibát hibára halmoz, így az amúgy is gyengécske lábakon álló házassága, vészesen közeledik a végéhez. Ebben szerepet játszik egy nagyon nagyon fiatal és nagyon szexi fiatal lány, akinek korábban Jim volt a babysittere. Kevint teljesen felzaklatja Vickivel (Tara Reid) való találkozása, és ugyanígy van ezzel Oz is. Benne is mély érzéseket kelt első nagy szerelme, Heather (Mena Suvari).

UIP-Duna Film

Annyit mondhatok, hogy bonyodalom és kavarodás bőven lesz, ami persze számunkra sok vicces pillanatot okoz. Ami nekem egy kicsit furcsa volt, azok a drámai elemek voltak, ehhez nem voltam hozzászokva, és nem is igazán illett a képbe. Nálam legalábbis, de ettől még jól szórakoztam a közel két órában és többször a hasamat fogtam a röhögéstől. Szóval a Pite rajongóknak csak ajánlani tudom, mert garantált a nosztalgia, a móka és a kacagás.

Korhatár besorolás: 18 éven aluliak számára nem ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr894354628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása