Grace Klinika - Grey's Anatomy 6x21 - 6X24
2012. február 28. írta: redbandita

Grace Klinika - Grey's Anatomy 6x21 - 6X24

Ma estétől visszatérnek a Seattle-i kórház sebészei, méghozzá egy nagyon izgalmas nyitó epizóddal, hiszen az évadzáró teljesen elvarratlanul hagyott egy csomó kérdést. Oly sok hónap után most választ kapunk majd arra, hogyan folytatódik a történet... De most még idézzük fel, mi is történt a hatodik évad utolsó részeiben.

6X21Ez nem vicc (How Insesitive)

A kórházba egy nagyon furcsa beteg érkezik, de most nem olyan értelemben, hogy mondjuk egy horgony áll ki a fejéből, vagy hiányzik egy végtagja stb. Csak annyi a különlegesség, hogy a férfi túlsúlyos, de ez így nem fedi le a valóságot, mert a páciens elképesztően kövér. Daruval emelik ki a lakásából, és a hordágyon való szállítása se egyszerű. Dr. Bailey (Chandra Wilson) megpróbálja felkészíteni a bandát, hogy higgadtan és felnőttek módjára kezeljék a helyzetet, de ez nem igazán jön össze. Pedig, aki tréfálkozik, nevet vagy ironizál, az nem mehet a beteg közelébe...

Ennek egyik oka, hogy már így is van egy elég nehéz pere az igazgatónak, méghozzá azzal a férfival (Michael O'Neil), aki néhány résszel ezelőtt vesztette el a feleségét. Dereket (Patrick Dempsey) nagyon megviseli az eset, és ismét rádöbben, hogy milyen nehéz főnöknek lenni.

Christina (Sandra Oh) eközben egy furcsa feladatot kap, egy betegnek a kislányára kell vigyánia, ez nem várt emlékeket idéz fel benne. És megismerünk (megint) egy érzelmesebb dr. Yang-ot, persze nem tart sokáig. Szerencsére.

6X22 Végtelen szerelem (Shiny Happy People)

Ez az epizód arról vált a leginkább híressé, hogy a Disney sztár, Demi Lovato vendégszerepel benne. Egy skizofrén lányt alakít, akit évek óta kezelnek, de most Alex (Justin Chambers) és Lexie (Chyler Leigh) rájönnek, hogy talán nem is jó a diagnózis. És tényleg. Kiderül, hogy a lányt mindvégig félrekezelték, ráadásul van gyógymód is, így a tini újra esélyt kap, hogy "normális" életet élhessen.

Eközben egy nagyon furcsa "pár" talál egymásra a kórház falain belül. Nem, most nem megint két szerepló gabalyodik egymásba, hanem egy idős férfi és egy hölgy. Már régebb óta ismerik egymást, mert a nő és a férje abba az étterembe járnak, ahol az idős és most éppen beteg bácsi pincérkedik. Kiderül, hogy évek óta szerelmes a nőbe, de sosem merte bevallani neki. Ami ennél is érdekesebb, hogy a hölgy is pont így van ezzel. Most, hogy a sors egy kórterembe vezette őket, talán ideje bevallani az igazat... De mi van, ha már késő? Az orvosok fogadásokat tesznek arra, hogy mi lesz a történet vége... A téteket Meredith-nél (Ellen Pompeo) lehet megtenni, aki különös figyelemmel kíséri az idős párt.

De, ha már a szerelmi szálaknál tartunk, akkor elárulom, hogy azok is bonyolódnak. Teddy (Kim Raver) a lehető legrosszabbkor érkezik meg markhoz (Eric Dane), így vélhetően eddig tartott a futó kalandjuk. Lexie és Alex azon vívódnak, hogy vajon mi van köztük valójában: barátság extrákkal vagy inkább szerelem... Amikorra döntésre jutnak, kisgrey újabb problémába ütközik, Mark a maga sajátos módján megkéri a kezét. Bailey és újdonsült pasija is túlesnek az első veszekedésen, vagyis inkább csak Miranda veszekszik :P

6X23 Vesztegzár (Sanctuary)

Az évad utolsó előtti epizódja, és talán a szezon egyik legizgalmasabbja, pedig voltak más "nagy pillanatok" is. De itt most tényleg beleadtak apait-anyait a készítők, és jó magasra tették a lécet.

Korábban már jeleztem Nektek, hogy lesz még jelentősége a férfinak, akinek a feleségét le kellett kapcsolni a lélegeztetőről, mert agyhalott volt. A férje bekattan és pisztollyal a kezében vadászni indul... Hogy mire? Nos az elsődleges célpont: Dr. Derek Sheperd, de a listán van még dr. Webber és Lexie is... Na de ne rohanjunk ennyire előre.

Ugyanis ez nem ilyen egyszerű, mert a férfi (aki ugyanaz, aki perli a kórházat) teljesen megzakkan és orrba szájba lövöldöz, így nyilván olyat is eltalál, akit nem feltétlenül akar. Többen golyót kapnak és több főszereplő is veszélybe kerül pl. Alex, Charles (Robert Baker). De veszélyben forog mindenki... Derek bezárja Meredith-t és Christinát egy raktárba, de azok persze nem maradnak bent... Miranda épphogy megússza, de szemtanúja az egyik kolléga lelövésének. Callie (Sara Ramirez)  és Arizona (Jessica Capshaw) veszélyben vannak, de egyikük ura marad a helyzetnek...

Ha mindez nem lenne elég izgalom, akkor még hozzá teszem, hogy Meredith terhességi tesztje pozitív lesz, bár a kórházban uralkodó helyzet miatt, ezt nem tudja elmondani a férjének.

6X24 A halál érintése (Death And All His Friends)

Amerikában ez a két rész egyszerre ment le, mert annyira összefügg. Nálunk persze nem így történt és "szétválasztották" a részeket. Így egy hétig nem tudhattuk, hogy ki éli túl és ki nem... A Grace Klinikán ugyanis semmi sem biztos. Elég sok főbb karakter hagyta már a sorozatot.

Mindenki másképp reagál a kialakult helyzetre. Miranda pl. hol pánikol, hol mindent megpróbál, hogy megmentse, kollégája életét. Sloan eközben Lexievel éppen Alex megmentésén ügyködik, de szükség van még eszközökre, aminek a beszerzése Kisgrey feladata, de ekkor szembe kerül a lövöldözővel...

April "jóvoltából" Dereknek is szembe kell néznie a pisztollyal fenyegetőző, háborgó, bosszúszomjas férfival. A lány el tud menekülni Derek segítségével, ám ő golyót kap. Meredith és Christina érkezik oda, ők próbálnak segíteni és a műtőhöz vonszolják, ahol egyébként dr. Avery (Jesse Williams) is tartózkodik. Owen is megérkezik a műtőbe, ám a lövöldöző is. Elég stresszes Christina helyzete, hiszen előtte fekszik a főnöke, aki egyben legjobb barátnője férje, leendő gyerekének apja, miközben fegyvert fognak rá, hogy hagyja abba...

Richard (James Pickens Jr.) először kintről figyeli az eseményeket, de aztán a rendőrök minden tiltakozása ellenére beront a kórházba és a merénylő keresésére indul. Meg is találja, beszélgetni kezdenek, majd újabb lövés dördül.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr444217861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása