Őrült, dilis, szerlem - Crazy, Stupid, Love [2011]
2012. február 24. írta: redbandita

Őrült, dilis, szerlem - Crazy, Stupid, Love [2011]

Nagyon jó kis vígjáték, amit pároknak, egyedülállóknak, szóval tényleg bárkinek szívesen merek ajánlani. Arra azonban felkészítek mindenkit, hogy itt nem a mostanában divatos pisi-kaki poénok lesznek dominánsak, sokkal inkább az irónia és a fekete humor, én imádtam. Ryan Gosling pedig tündököl a magabiztos csajozógép szerepében, akit egyébként Golden Globe-ra jelöltek emiatt.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

Cal Weaver (Steve Carell) élete fenekestül felfordul, amikor oly sok évnyi házasság után (több, mint 20 év) a felesége (Julianne Moore) bejelenti egy békésnek tűnő vacsorán, hogy lefeküdt az egyik kollégájával és elakar válni. Hát lássuk be, hogy Cal nincs könnyű helyzetben. Egyrészt egyáltalán nem számított rá, hogy ez bekövetkezik, másrészt ő még szereti a feleségét, harmadrészt neki az sem tűnt fel, hogy valami megromlott volna köztük. Egyébként lássuk be, hogy nem is jellemző, hogy egy negyvenhez közeledő nő egyszercsak kilép a házasságból, ez általában fordítva szokott lenni.

Pro Video Film & Distribution

De Cal viszontagságai igazából nemhogy véget érnének, csak most kezdődnek. Először is el kell költöznie a családi házból, és egy lakást bérelnie, egyedül. Távol a gyerekeitől, a feleségétől. Bánatát alkoholba próbálja folytatni, de ez sem olyan egyszerű, mert mint tudjuk az alkohol könnyen előhozhatja a szomorkodós, depis énünket is. Cal-al is ez történik, a bárban minden este fennhangon meséli, hogy a felesége megcsalta egy David Lindhagen nevű alakkal. A bárban törzsvendég egy fiatal srác is, Jacob (Ryan Gosling).

Pro Video Film & Distribution

Jacob egy csajozó gép, kb. 3 perc alatt arról dumálja le a bugyiját, akiről csak akarja. Durva... Ám egyszercsak falba ütközik egy vöröshajú szépség (Emma Stone) személyében, akinek egyáltalán(?) nem jön be a nagyképű srác dumája. Pedig még a barátnője (Liza Lapira) is megpróbálja rábeszélni, a lány (mármint a barátnő) egyébként az én kedvenc karakterem a filmben. Olyan kb. mint a Szex és New York Samantha-ja, csak még jobban felvágták a nyelvét. Nagyon nagy forma :)

Pro Video Film & Distribution

Na szóval Jacob megunja Cal állandó nyavajgását és hááát hogy is mondjam... felkarolja őt. Elkezdi kikupálni, hogy ő is kitanulja a csajozás rejtelmeit. Egyébként ez nem könnyű vállalkozás, mert Cal-nek egész életében egyetlen nője volt, méghozzá a felesége... na ilyen pasi is csak egy hollywood-i produkcióban létezik :P Itt egyébként a film eléggé hajaz a Randiguru-ra, de Ryan Gosling toronymagasan leszerepli Will Smith-t, pedig Willnek is nagyon jól állt az a szerep.

Pro Video Film & Distribution

Elkezdik az öltözék átalakításával, aztán jönnek az aranyszabályok, majd pedig a bevetés. De még úgy is, hogy egy igazi profi kezeli Cal-nak nagyon nehezen indul a "pályafutása". A kiszemelt nőknek is a házasságáról mesél, vagy a válásról, vagy a gyerekeiről. Sorban elmenekülnek... De aztán megtörik a jég, és Cal pótolni kezdi azt, ami kimaradt a fiatal korából.

Amíg Cal lubickol a szabadságban, a flörtökben, a csajozásban, addig a többi szereplő életében, a szerelem okoz problémát. A fia (Jonah Bobo) szerelmes a nála évekkel idősebb babysitterbe (Analeigh Tipton), aki viszont a főnökébe szerelmes. David Lindberger (Kevin Bacon) és Emily kapcsolata sem úgy alakul, ahogyan azt gondolták... Szóval a szálak keszekuszálódnak, és rájövünk (amit ugye eddig nem is sejtettünk), hogy milyen őrült és dilis dolog a szerelem, és milyen őrült és dilis az, aki szerelmes.

Pro Video Film & Distribution

A történet végén van egy jókora csavar, ami még a tapasztalt filmnézőket is meglepheti. De aztán az utolsó perceket szerintem már kár volt beletenni, az már túl nyálas és majdnem el is rontja az addig felhőtlenül vicces filmet. De csak majdnem...

Én csak ajánlani tudom, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz egy nehéz nap után, vagy bekuckóznál egy jó kis filmre, a hideg elől.

 

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr454135346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása