Vámpírnaplók 2X09-2X10
2012. február 01. írta: redbandita

Vámpírnaplók 2X09-2X10

Ez az évad határozottan izgalmasabb, mint az első, pedig az se volt rossz! Az eseményke egyre keszekuszábbak lesznek, egyre több titokról hull le a lepel, csak azt nem lehet tudni, hogy melyik igaz és melyik legenda, vagy esetleg hazugság. Azon már meg sem lepődhetünk, hogy butuska Elena megint bajba kerül,és ismét segítségre van szüksége...

2X09 Ötszáz év menekülés (Katerina)

Elena (Nina Dobrev) úgy dönt, hogy az lesz a legegyszerűbb, ha az egyik legfőbb illetékest kérdezi arról, miért is hasonlítanak ennyire egymásra, ki valójában ez a Klaus és mit akar tőle stb. Szóval szeretne minél több információhoz jutni, bár kérdéses az informátor megbízhatósága... Mert Elena Caroline (Candice Accola) segítségével, lemegy Katherine-hez (Nina Dobrev) a kriptába, hogy egy üveg vérrel kizsaroljon belőle néhány infót. Caroline-nak ezután az a feladata, hogy elterelje Stefan (Paul Wesley) figyelmét, ez egész jól megy egy darabig, de aztán persze lebukik. Egyébként azzal tartja fel, hogy Tyler tudja az igazat, vagy legalábbis annyit, hogy Caroline vámpír.

Stefan a kriptához rohan, amikor rájön, hogy Elena mekkora őrültséget csinál már megint... De eddigre már késő, legalábbis eddigre már Elena sok rossz hírrekl lesz gazdagabb. Például kiderül, hogy az átok megtöréséhez áldozatra van szükség, amihez kell egy darab boszi (Bonnie) egy darab vámpír (Caroline) egy darab Holdkő (ami Katherinnél van) és egy darab Elena... Katherine elmeséli, hogyan vált vámpírrá, hogy Klaus anno az ő vérével akarta megtörni az átkot, csak megszökött, így Klaus lemészárolta az egész Petrova családot. Katherine figyelmezteti a lányt, hogy vélhetően az ő szerettei sem ússzák meg élve.

Eközben Damon (Ian Somerhalder) és új ismerőse, Rose (Lauren Cohan) azon vannak, hogy minél többet kinyomozzanak a Holdkőről és az átokról. Ehhez felkeresnek egy nagyon nagyon okos vámpírt, Slatert (Trevor Peterson). De a beszélgetés félbeszakad, amikor a feltámadott Elijah (Danielle Gillies) rájuk robban egy hatalmas kirakat üveget. Damon kimenekíti Roset és visszaviszi Mystic Fallsba.

Bonnie (Kat Graham) és Jeremy (Steven R. McQueen) megismernek egy új fiút a suliban, Luka-val (Bryton James). Ez elég kedvezőtlen hat Bonnie és Jeremy kibontakozóban levő románcára... De a srác egyből gyanús volt nekem, de amikor az apját is megismerjük, még furcsább az egész... Észrevettétek, hogy Bonnie-nak mindig a rossz ember tetszik meg?

2X10 Az áldozat (The Sacrificie)

Komolyan mondom, hogy ezekkel a Gilbertekkel csak a baj van... Mindegyik makacs és önfejű, imádnak fejjel a falnak rohanni. Elenának megint terve van, szeretne valahogy kapcsolatba lépni Klaussal, ehhez pedig azt kéri Rosetól, hogy vigye el őt Slaterhez. Csakhogy ugyebár Slater igencsak hallott, még ahhoz képest is, hogy vámpír... Elijah segítségével karót szúrt magába. A két lány kutakodni kezd a lakásban és ekkor összefutnak Slater hááát özvegyével(?), Alice-el (Bree Condon). Ekkor Elena végre lerántja a leplet valódi tervéről, amitől még Rose-nak is leesik az álla. Végre kezd rafkós lenni a kiscsaj, csak az a baj, hogy megint meggondolatlan a terv... Elena kitalálja, hogy átadja magát Klausnak, ha cserébe ő nem bántja a szeretteit. Ám szerencsére(?) Damon megint időben érkezik, hogy megmentse kis szerelmét. Elijah is megjelenik, de futni hagyja őket...

Eközben Jeremy is őrült tervet eszel ki, hogy Bonnie ne tegye ki magát egy újabb varázslatnak. A Holdkő megszerzéséért Bonnie készít egy port, amivel le lehet bénítani az amúgy is gyengélkedő Katherinet. De Jeremy nem várja meg a többieket, ő maga lép akcióba. A terv tulajdonképpen jó lenne, csak mire megtalálja a követ, addigra Katherine magához tér és elkapja. A kis Gilbert segítségére siet a leendő sógora, Stefan. A baj csak az, hogy így ő esik csapdába. Szííííívás...

Elena és Damon már a rossz hírre érnek haza, de Damon megígéri Stefannak, hogy ki fogja hozni a kriptából, addig pedig vigyáz Elenára... De vajon mennyire lehet megbízni Damonban? Katherine pedig mire képes azért, hogy elcsábítsa Stefant?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr843977249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása