X-Faktor 2011. 11. 26. A legjobb hat "természete"
2011. november 26. írta: redbandita

X-Faktor 2011. 11. 26. A legjobb hat "természete"

Azt est témája a természet ereje volt, azaz a dalok évszakokat "mutattak be" vagy a szelet, a napsütést, az esőt stb. Most már mindenki két dallal készült, egy saját produkcióval és egy duettel. Az est sztárvendége Király L. Norbi volt.

@RTL Klub

Gondolom többen is hallottátok, olvastátok vagy valahogyan szembesültek Keresztes Ildikó magánéleti problémáiról, így azt gondolhattuk az adás elején, hogy a válása lesz a nagy bejelentés. De nem ez volt, hanem, hogy megjelent az új lemeze.

Elsőként Tarány Tamás lépett színpadra, Joe Cocker Summer In The City című dalával. Tamást csodaszép, fiatal táncoslányok vették körül, majd egyszercsak az egyik behozta Tamás gitárját. A fiút eddig még nem láttuk kedvenc hangszerével, pedig ez is jól áll neki.

"Lassan tiszteletbeli Rocktenorrá avatlak..." (Geszti Péter)

Majd Muri Enikő következett a Zanzibár együttes Március végétől című dalával. A mentoroknak nagyon tetszett az előadás.

Harmadikként Baricz Gergő énekelte el a Black-től a Wonderful life-ot. Szerintem nagyon jól sikerült, bár Gergő mindig ügyes.

"Én már nem is tudok cikit mondani, én szeretlek". (Nagy Feró)

"Ez olyan Baricz Gergős lett, tele volt érzelemmel..." (Malek Miklós)

"Engem kirázott a hideg" (Keresztes Ildikó)

A reklám után a múlthéten párbajozó Kocsis Tibi jött az Ain't know sunshine című örökzölddel. A mentorok egyöntetűen megdicsérték Tibit, akin egyébként egy Ördög Nórát ábrázoló póló volt.

"Nagyon imádom, amikor énekelsz. Mosolyogj egy kicsit többet, olyan jól áll neked." (Keresztes Ildikó)

Tibó után Kováts Vera következett, akit a múltkor Geszti Péter konditerembe küldött, emiatt mentorával a hét folyamán futni mentek, bár Feró csak biciklizett, amíg a lány futott és énekelt. Vera stylistja elég merész volt, mivel a lány egy fehér ruhát viselt, fehér harisnyával, hozzá pedig egy fehér hótaposót. Adele Set fire to the rain dalát énekelte el. Malek Miki szerint nem az ilyen drámai dalok valók Verának, hanem a cukik.

"Te vagy az egyik kedvencem itt az X-Faktorban, te kis hópihe" (Geszti Péter)

"Ez egy kicsit nagy falat volt neked" (Keresztes Ildikó)

A lányt az egyetlen együttes követte, akik még versenyben vannak. Természetesen a Rocktenorsra gondolok, akik ha jól emlékszem először érkeztek magyar dallal, méghozzá a Korál együttes Homok a szélben című slágerével.

"szerintem ez volt eddig a legjobb" (Malek Miki)

"ebből a dalból mindent kihoztatok, sőt hozzátettek, pedig ez a dal már 30 éves" (Nagy Feró)

"felnőttetek ehhez a műsorhoz" (Geszti Péter)

A duettekkel elsőként Kocsis Tibor és Muri Enikő érkezett Mary J Blige és George Michael közös számával, az As-al. Én bevallom nem igazán kedvelem Enikőt, de ez a dal szerintem nagyon jól sikerült.

"gyerekek maradjatok együtt" (Geszti Péter)

Aztán Tarány Tamás és a Rocktenors zúzta szét a színpadot a The Rasmus In The shadows című rockdallal.

"iszonyú, elementális erővel toltátok" (Nagy Feró)

"felrobbantam itt a székemben" (Keresztes Ildikó)

"ez volt a legjobb produkció, amit itt láttam" (Geszti Péter)

A bulvársajtó szinte a válogató óta pletykál Baricz Gergő és Kováts Vera szerelméről. Ők ezt cáfolták, most azonban egy dal erejéig egy párt alkottak és igazából a vak is láthatja, hogy izzik köztük a levegő, de nincs is ezzel baj. Cindy Lauper Time after time című dalát adták elő.

"Ha filmrendező lennék forgatnék veletek egy filmet" (Malek Miki)

"Akkor jó egy film, ha a végén jönnek a boldog kisfarkasok" (Geszti Péter)

"Annyira cukik vagytok együtt" (Keresztes Ildikó)

"ezzel a produkcióval most újabb alapot adtatok a pletykalapoknak és nem szólhattok egy szót se" (Nagy Feró)

A hat még versenyben lévő játékos Roy és Ádám Az én órám másképp jár című dalát énekelték el ugyanolyan színvonalasan, ahogy tették azt az eddigi összes műsorban.

Aztán következett egy "feledhetetlen figura" azaz a tavalyi X-Faktor egyik legmegosztóbb figurája, Király L. Norbi. Ahogyan megszokhattuk tőle fergeteges partyt csinált, de most nem gyújtott tüzet. Külön felhívnám a figyelmet a férfi táncosokra!

Elérkezett a legrosszabb rész, vagy legidegőrlőbb, amikor Ördög Nóra szép lassan elkezdi sorolni a továbbjutókat. Az utolsó három a Rocktenors, Kováts Vera és Tarány Tamás voltak. A biztos továbbjutó Kováts Vera lett, amire Feró nagyon hevesen reagált, fel s alá kezdett mászkálni.

A párbajt a negyedszerre párbajozó Rocktenors kezdte. Most is beleadták minden tudásukat, ahogyan már megszokhattuk tőlük a temérdek párbaj alatt.

Aztán a párbajdal éneklésben még szűz Tarány Tamás következett és ő is nagyon odatette magát, annak ellenére, hogy most először énekelt ilyen stresszes helyzetben.

A mentorok végül 3:1 arányban a Rocktenorst küldték haza. Nyilván Geszti Pétertől kapták az egy szavazatot. Így végül az utolsó még talpon lévő csapatnak is el kellett hagyni az X-Faktor színpadát.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr543413785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása