Premierfilmek a 46. héten
2011. november 18. írta: redbandita

Premierfilmek a 46. héten

A héten több filmpremier is lesz, de nagy valószínűséggel az Alkonyat lesz, ami mindent visz. Erről fognak szólni a hírek, ezt fogják reklámozni és már most lefogadom, hogy a nézőszám is toronymagas lesz. Na de nézzük, mi lesz még:

Az adósság (The Debt)

John Madden rendező eddig inkább csak drámákat alkotott, most egy thrillert hozott össze. A történet középpontjában három fiatal Moszad ügynök áll, akik 1965-ben egy titkos küldetés során elfognak és megölnek egy hírhedt náci háborús bűnöst. Most, harminc évvel később felbukkan egy férfi Ukrajnában, aki azt állítja magáról, hogy ő az a náci. Az egyik egykori ügynök beépül, hogy kiderítse az igazságot. A történet nekem egy kicsit hasonlít a Red című film sztorijára, talán azért is, mert az egyik főszereplő Helen Mirren.

Alkonyat - Hajnalhasadás első rész (Twilight - Breaking Dawn Part 1)

Őszintén szólva nem fűzök hozzá túl sok reményt. Hiszen az előző filmek sem tudtak a könyvek nyomába érni, legalábbis nálam. A történet maga ott fog folytatódni, ahol a Napfogyatkozás befejeződött. Bella és Edward az esküvőre készül, majd a lagzi után nászútra mennek. Onnan azonban kétségek között érkeznek vissza Folksba. A regény olvasóinak már nem árulok el nagy titkot Bella gyermeket (?) vár, ám a terhessége nem zökkenőmentes sőt... A Breaking Dawn-t két részben mutatják majd be, most a sztori a kisbaba megszületésével és Bella halálával zárul.

Séraphine

Francia-belga dráma, melyben Séraphine (Yolande Moreau) figurája kiemelkedő színészi alakítás nyomán válik maradandóvá. A szépen fényképezett, kellemes zenéjű film megmosolyogtatja nézőjét vagy könnycseppet csal a szemébe, legszebb pillanatai azonban azok, amelyekben a kopott rongyaiban öregedő művész megdicsőült és büszke arcát láthatjuk festményei mellett. A film legnagyobb érdeme talán éppen az, hogy az egykor élt Séraphine de Senlis különös festményeit megmutatja a mai nagyközönségnek: a fantasztikus, lángoló színek, az egymásba fonódó, boszorkányos bujasággal összetekeredő növényi motívumok ma is csodálatot ébresztenek.

Tomboy

Francia dráma, egy kislányról. Laure (Zoé Heran) nagyon fiús kislány és amikor családja új helyre költözik, hagyja, hogy az új közösség azt higgye, hogy valóban az. A nyári szünetben nevet is vált és Michaël-nek hívatja magát. Nem kell hozzá sok, hogy Lisa (Jeanne Dison) beleszeressen, de a szünidő vége - amikor minden kiderül - már nincs messze.

Út a csillagok alatt - El Camino a világ oltárától a világ végéig

Birinyi József dokumentumfilmjében két magyar (Szabó Péter, dr. Tokai Ferenc) zarándok útját követhetjük végig. A barátokat két kamerával kísérték el az alkotók a "világ oltáráról", Fatimától egészen a "világ végéig", a kontinentális Európa legnyugatibb pontjáig, a "Finis Terráig", a Portugál El Camino nyomán.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr293402291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása