Premierfilmek a 44. héten
2011. november 04. írta: redbandita

Premierfilmek a 44. héten

Ezen a héten az a különös helyzet állt elő, hogy minden premierfilmet láttunk már, ami a héten a mozikba kerül. Így mindegyikről hamarosan részletes beszámolóval, vagy inkább véleménnyel jelentkezünk. De hogy mik ezek?

 

A segítség (The Help)

Sokan már most biztosak benne, hogy A segítség nagy eséllyel száll majd ringbe az Oscarért a Legjobb film kategóriában. Én azért vártam ezt a filmet, mert nagyon kedvelem Emma Stonet a Könnyű nőcske óta. Ám mégis kevésbé maradt meg bennem az általa alakított Skeeter karaktere, mintsem maga a történet. Az ugyanis nagyon magával ragadott. A 60-as évek Amerikájában járunk, a feketék helyzete nagyon rossz: éhbérért dolgoztatják őket, rengeteg órában. Bármit megtesznek mégsem becsülik őket. Skeeter elhatározza, hogy változtat ezen. A filmről szóló kritikával holnap jelentkezem.

Apró kis hazugságok (Les Petits Mouchoirs)

Marion Cotillard neve nekem leginkább az Eredetből ismerős, most azonban egy francia vígjátékkal tér vissza a vászonra. Pytia már megnézte a filmet, így hamarosan jelentkezik majd a cikkel. Addig is a tartalomból: Ludo Párizsban fekszik az intenzíven egy baleset miatt. Barátai úgy döntenek, hogy nem hagyják ki az évi közös nyaralásukat és elindulnak a tengerpartra. Szórakozásuk azonban nem felhőtlen, kisebb-nagyobb viták kerekednek, részben a múlt sérelmei és titkai, részben lelkiismeret furdalásuk miatt.

Made in Hollywood (Somewhere)

Sokszor láttunk már apa-lánya kapcsolatot a filmvásznon, most megint egy kicsit más szemszögből közelítünk. Egy sikeres színész (Stephen Dorff), de az élete sivár: minden nap új csaj, idegen hotelszobák. Most azonban kislányát kell nevelnie, mivel az anyja lelép. Én már láttam Sofia Coppola legújabb filmjét, de annyira nem tetszett. Erről majd egy kicsit később...

Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin: The Secret Of The Unicorn)

Spielberg fogta magát és túl a hatodik X-en elkészítette első animációs filmjét, méghozzá egy nagysikerű képregény és rajzfilmsorozat újragondolását. Látványos jelenetek, izgalmas kalandok. Aki teheti 3D-ben nézze meg, mert elképesztő.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr803354745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása