Moonlight 1. évad 16. befejező rész
2011. október 31. írta: Szilvásgombóc

Moonlight 1. évad 16. befejező rész

Elérkeztünk az egy évadot megélt sorozat utolsó részéhez. Résen leszek, hátha egyszer lesz folytatás. Habár nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz. Sajnos. Íme az évad és egyben sorozatzáró epizód összefoglalója. 

 
116. Szonáta befejező rész
 
Záró epizód, drámával, romantikával fűszerezve. És persze nyitott kérdéseket is hagy maga után, de ezekre nem kapunk választ. A sorozat sajnos csak egy évadot élt meg. 
 
Mick és Beth a negyedik hivatalos randijuknál tartanak (hivatalos=hullák nélkül), egy Josef által finanszírozott kosárpálya átadóján vannak. Romantikus zene szól Beth és Mick táncolnak, és élvezik egymás társaságát, amikor egy sikoly töri meg a varázst. Hát mégsem ez a negyedik randijuk.
 
A kosárcsapat sztárját, Dominicot holtan találják Josef kísérőjének társaságában, Simone állítja nem ő tette. Tehát indul a nyomozás. Ebben a részben fény derül arra, hogy a Los Angelesben élő vámpírtársadalomnak igen is vannak szabályai. A legfőbb szabályuk az, hogy őrizzék a titkot mindenáron. Dominik menedzsere egy vámpírházaspár, akik már 150 éve házasok. Ám az asszony megcsalja férjét a fiatal kosarassal, aki szintén viszonyba kezd. A 150 éve Emma kiborul és indulatában megöli a fiút.
 
Mick igyekszik ugyan elsimítani a helyzetet, de azt nem tudja megakadályozni, hogy Emma börtönbe kerüljön. Emma nem hajlandó más segítséget elfogadni csak Mickét, amennyiben 24 órán belül nem hozza ki, elárulja az egész vámpírtársadalmat. Mick néhány barátja segítségével kiszabadítja Emmát, ám saját törvényeik szerint meg kell halnia. Jackson Emma férje igyekszik megakadályozni, de sajnos nem tehet semmit. Így inkább önként vonul a halálba. Ez ébreszti rá Micket, hogy nem szabad félnie az érzéseitől, itt és most kell szeretnie. Méghozzá nem mást, csakis Betht.
 
 
Simone és Josef között szerintem határozottan lehetne valami, ha tovább folytatódna a sorozat. Érdekes lehetett volna végigkövetni, hogyan győzi le saját szabályait a szabályok szerint élő Josef. Mint minden vámpírtörténetben itt is előjött és a további évadokban is előjöhetett volna az átváltoztatás kérdése. ez mindkét vámpír kapcsán izgi lehetett volna. Habár lehet kicsit alkonyatos lett volna (talán). Vajon kiderülne Josef és Beth sötét titka? Ezt már sajnos nem tudjuk meg.
 
Nekem tetszett. Remélem Nektek is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr443264654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása