The Secret Circle - Pilot
2011. szeptember 21. írta: enbee

The Secret Circle - Pilot

Ha még nem kapsz csömört a csini amerikai középiskolás paralényektől, akkor az L.J. Smith regénysorozata alapján készült vadonatúj csoda pont Neked való! Főszerepben a Derült égből családból ismert Britt Robertson, a gonoszok leggonoszabbika pedig A Fiú a klubból, Gale Harold.

 

Fura körülmények között (mi tudjuk, hogy Charles - Gale Harold - tette) meghalt Cassie (Britt Robertson) édesanyja. Mivel a 16 éves lány édesapja nem sokkal a pici Cassie születése után meghalt, a szőkeség kénytelen Chance Harborba, a nagymamájához költözni. Nem sokáig huzigálják a készítők a mézesmadzagot az orrunk előtt, egyből a lényegre térnek! Cassie már a városban töltött első napjai során összefut anyja fiatalkori ismerőseivel, akik között szerepel a helyi középiskola igazgatója (Dawn Chamberlain - Natasha Henstridge), a kocsma tulaja (Ethan Conant - Adam Harrington) és persze a titokzatos Charles Meade is. Aztán meg ott vannak az évfolyamtársak, akik könnyedén beilleszthetőek a megszokott skatulyákba: Diana Meade (Shelley Henning), Charles lánya, okos, kedves, határozott karakter, igazi vezető; Adam Conant (Thomas Dekker), Ethan fia, külsőre lázadó, igazából rendes gyerek; Faye Chamberlain (Phoebe Tonkin), Dawn lánya, a rossz lány, aki mindig azt teszi, amihez kedve szottyan, senkire sem hallgat, csak a saját feje után megy; Nick Armstrong (Louis Hunter), a szomszéd fiú, akinek aztán mindig minden mindegy; és Melissa Glaser (Jessica Parker Kennedy), aki Faye utánfutója.

Nem is tudom, hogyan mondjam ezt el, szóval egyszerűen csak kimondom, ahogyan az "ötök" is beavatták Cassie-t: ők mind a hatan boszorkányok. Kezdem a sztorit az elején. A városban van hat család, akiknek a tagjai boszik. Gondolom sejtitek, melyik hat az. A generációk tagjai mindig létrehoznak egy-egy kovent, de Cassie-ék szüleinél valami rosszul sült el, és egy baleset következtében az egész csoport meghalt - a mostani szereplőink mindegyike elveszítette az egyik szülőjét. Valószínűleg hasonló eredménytől tartva a nagyszülők nem adták oda a mostaniaknak a családokban generációról generációra öröklődő boszis könyvet, és a gyerekeket is úgy nevelték, mintha hétköznapiak lennének.

Csakhogy! Diana megtalálta Meade-ék naplóját, és a többieket is beavatta a dologba. Hogy ne foghassák őket vissza családtagjaik, senkinek sem mondták el, hogy tisztában vannak azzal, mik is ők valójában, és csak titokban találkoztak, gyakorolgattak. Cassie felbukkanásával azonban teljessé vált az ő kovenjük is, az erejük megsokszorozódott, ideje lenne hát "hivatalossá" tenni a dolgot. Csak az a baj, hogy Cassie nem igazán hajlik a dologra. Még Adamnak is nehéz lesz rábeszélnie a lányt, főleg az után, hogy Cassie megtalálja a saját családi naplóját, benne anyja figyelmeztető levelével.

Könyv formájában még nem találkoztam ezzel a történettel, Cassie életét csak annyira ismerem, amennyire a The Secret Circle bemutatta, és hát eddig még nem dobtam tőle hátast. Kiszámítható, klisékre épül, nincsen benne semmi innovatív. Az egyetlen furi dolog az, hogy a lányok kétszer annyian vannak, mint a fiúk. Ezt persze ellensúlyozza, hogy úgy tűnik, Cassie a legerősebb boszi a koven tagjai közül... A következő két részre még megszavaztam a bizalmat a sorozatnak, de ha nem sikerül valamivel meglepniük, akkor felőlem mehet a titkos koven a süllyesztőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr23242101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása