Teen Wolf 110-112
2011. augusztus 16. írta: enbee

Teen Wolf 110-112

Pofás kis véget ért az MTV új sorozatának, a Teen Wolfnak az első évada. Nem kell félni, bőven vannak utalások az utolsó három részben is arra vonatkozóan, hogy merre lehet a történet szálát tovább fonni, de ne haladjunk ilyen gyorsan. Nézzük, mi történt a Co-Captain, Formality és Code Braker című részekben.

A minden áron vérfarkassá válni akaró Jacksonnak úgy tűnik, beteljesülni készül legnagyobb kívánsága. Derek elviszi őt a leégett Hale-házba, ahol még a harapás előtt megjelenik Scott is, hogy megmentse a csapattársát, de ezzel csak azt éri el, hogy mindhárman csapdába kerülnek. Megjelenik Kate néni a csapatával, és lövöldözni kezd. Jackson elmenekül, Scott megsérül, Dereket pedig elfogják. A meglőtt Scott az erdőbe menekül, de elájul. Az állatorvosi rendelő asztalán tér magához. Amikor megjelenik Peter bácsi, aka az alfa, hogy magával vigye az elkóborolt kiskutyáját, a doki szembe száll vele, és valami varázserővel, vagy nem tudom mivel, megállítja. Hogy az állatorvos végül is micsoda, az jó kérdés. Tuti nem mezei lódoki, és a vérfarkast is kihúzhatjuk a listáról. A boszorkány kézenfekvő megoldás lenne, talán túlontúl is. Mindegy, ezt a kérdést felírhatjuk a következő évad megválaszolandó rejtélyei közé.

A suliban mindenkit a bál izgat. Sajnos Scottnak a rossz jegyei miatt megtiltották a részvételt, pedig már éppen kezdett volna kibékülni Allisonnal. Így viszont, hogy nem lehet ott a puccparádén, Jackson viszi el Allisont táncolni, persze csak baráti alapon, és Scott parancsára, hogy vigyázni tudjon a lányra, Stilesnak pedig az álma válik valóra azzal, hogy Allison ráveszi Lydiát, legyen okoska párja. Természetesen az este nem úgy alakul, ahogyan azt táncoslábú szereplőink szerették volna. Az alfa megharapta Lydiát, aztán magával vitte Stiles-t, hogy segítsen neki megtalálni Dereket (akit egyébként Kate kínoz a Hale-ház pincéjében). A "segítségért" cserébe felajánlotta Stilesnek, hogy farkassá változtatja őt, de a fiú vissza utasította az ajánlatot. E közben a tornateremben Scott szerelmet vallott Allisonnak, szóval azt hiszem fogalmazhatunk úgy, hogy a galambok kibékültek. A parkolóban éppen elmélyítenék a kapcsolatukat, amikor megjelenik Argent apu az egyik vadásszal, és nyilvánvalóvá teszik a Kate által már részben felkészített Allison számára azt, hogy mi is Scott.

Lydia mondjuk kórházban van, de az összes többi főszereplő a Hale-háznál gyűlik össze. Először Scott szabadította ki Dereket, de amint a két farkas kiért a házból, rájuk támadt Kate és a kissé összezavarodott Allison. Ekkor jelenik meg apu, (aki Stiles segítségének hála rájött, hogy Kate gyújtotta fel hat évvel korábban Hale-éket,) és megállítja a húgát, mielőtt az lepuffanthatná Scottot. Csak hát előbújik az alfa is, és lefegyverez mindenkit. Magával vonszolja Kate-et, és az utánuk rohanó Allison szeme láttára megöli őt. Ez után Peter természetesen Allisont akarja elkapni, de Scott és Derek ezt nem hagyja, és támadásba lendülnek. Nem áll túl jól a szénájuk, de felbukkan Stiles és Jackson, akik gyújtó bombát dobnak az alfára, aki így újra megpörkölődik. A munkát Derek végzi be, ami két okból is fontos: 1) Scott örökre vérfarkas marad; 2) Derek lesz az új alfa.

Egyébként Kate elhullásával sem marad a sorozat idegesítő nőszemély nélkül. Ezt a szerepet Mrs. Argent veszi át, aki egyik pillanatban még egy Stepford Wife, a következőben pedig már valami erős markú kiképző őrmester. Szegény nagyon nem szimpatikus, egyelőre nagyon nem fájna a szívem, ha tőle is el kellene búcsúznunk a közeljövőben.

Már csak az maradt tisztázatlan, hogy mi van Lydiával? Nos, a vörös leányzó nem halt bele a harapásba, ami azt jelenti, hogy megfertőződött. Vagyis elvileg ezt kellene. De Scott és Stiles belopózik hozzá a kórházba, megnézik a sebét, és az nem gyógyult meg úgy, ahogyan anno Scotté tette. Jogos a kérdés, hogy mégis micsoda Lydia?

Aki olvasta a korábbi Teen Wolf bejegyzéseimet, az tudja, hogy Stiles nagy kedvencem. Ezzel könnyen lehet, hogy nem vagyok egyedül, Mert Jon Kasdan, A nők hálójában írója és rendezője, a The First Time című készülőfélben lévő romcomjának főszerepét Dylan O'Brienre osztotta. A történet egy középiskolás párocska bimbózó románcáról fog szólni. Dylan párja a Derült égből család Luxa, Brittany Robertson fogja játszani.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr883158516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása