Micimackó [2011]
2011. július 18. írta: redbandita

Micimackó [2011]

Nem írtam el az évszámot. 2011-ben ismét filmvászonra kerül Micimackó! Tény, hogy ennek a cikknek a Disney Blogunkon lenne a helye, de mivel ott időrendben vesszük a filmeket, száz év múlva sem jutnánk el ehhez a filmhez. Így arra gondoltam inkább most számolok be róla!

Nem sok színész teheti meg, hogy 35 év kihagyás után térjen vissza a filmvászonra, de a csekély értelmű medvebocs, mit sem változott az elmúlt három évtizedben. Most is ugyanolyan vicces, és szeretnivaló, mint „fénykorában”. Tulajdonképpen ő az a sztár, aki sosem ment ki a divatból, és azt hiszem még jó néhány évig nem is fog.

Emlékeim szerint a Disney eddig még nem csinált olyat, hogy egy ilyen régi figurát elővett volna, kicsit leporolgatja és új történetet készít vele. Az utóbbi időben a Disney teljesen más jellegű meséket készített, pl. Volt, a csodakutya, vagy Aranyhaj, a többméterhosszú hajkoronával rendelkező elrabolt királylány, vagy legutóbb Milo, aki az anyukájával együtt került a Marsra. Most visszatértek egy olyan jól bevált karakterhez, akivel igazából nem lehet mellé lőni.

Micimackó és barátai ugyanúgy szórakoztatják a XXI. század kisgyerkőceit, mint annak idején a 80-as, 90-es évek gyerekeit. Tényleg nincs olyan ember, aki ne ismerné a sárga mackót. Most is legalább olyan viccesek, mint a klasszikus 1977-es filmben, vagy a sorozatban, vagy a többi Micimackó filmben.

A történetben most Bagoly a főszereplő, annyiban, hogy az ő általa félreolvasott papír miatt kezdődnek a kalandok. A papírcetlit Róbert Gida hagyja ott kis barátainak, mivel a társaságból Bagoly tud csak olvasni, ezért Micimackó neki mutatja meg a levelet. Azt hiszem pont ez a probléma. Bagoly teljesen félreértelmezi az üzenetet, és azt gondolja, hogy Róbert Gidát elrabolta egy Rögves nevű fenevad. Persze mindenki bepánikol (leginkább az apró termetű Malacka) és elhatározzák, hogy kiszabadítják a kisfiút, ehhez pedig foglyul ejtik a szörnyet. Rögves létezése mellett szól az is, hogy Füles farka (ismét) eltűnik. Micimackó összes mézét is valószínűleg Rögves vitte el, nem pedig a mindig korgóhasú Mackó ette meg...

 

Bevallom őszintén, hogy nem vagyok már kisgyerek, de mégis mindig jókat tudok kacagni Micimackó okfejtésein, Malacka briliáns elméjén (majd figyeljétek, hogyan próbálja kiszabadítani a gödörbe szorult barátait) vagy Tigris bohóckodásain, Füles mély depresszióján. Egyszerűen imádnivalóak mindannyian.

Annak pedig kifejezetten örültem, hogy Micimackó magyar hangja továbbra is Mikó István, mert máshogyan el sem tudnám képzelni Mackó eszmefuttatásait. Ahogyan arról már Nálunk is olvashattatok Zséda énekli az új film főcímdalát, ami szerintem nagyon jól sikerült!

Én azt gondolom, hogy a mai gyerekek is mind szeretni fogják ezt az új Micimackó történetet, így bátran merem ajánlani a filmet minden kisgyermekes családnak. Mivel nem hosszú, így valószínűleg a legkisebbek is végig tudják majd ülni minden gond nélkül.

Képek: Fórum Hungary engedélyével Image.net oldalról

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr273074144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása