Anyát a Marsra - Mars needs Moms (2011)
2011. május 01. írta: redbandita

Anyát a Marsra - Mars needs Moms (2011)

Nem kifejezetten Anyák napi film, ha csak a címét ismerjük. De higgyétek el, hogy az egyik legfontosabb momentuma a filmnek az anya-gyermek közötti szeretet. Te mit tennél meg az anyukádért? Erről szól a Disney legújabb egész estés animációja. Már az Aranyhaj és nagy gubancnál is látszott, hogy a Disney szakít a klasszikus mese kifejezéssel, és elindul a mondern kor irányába. Nos azt hiszem, hogy az Anyát a Marsra című Disney film, már nem említhető egy lapon a Csipkerózsikával, vagy Micimackóval. Én nem vagyok biztos benne, hogy ez jó irány egy olyan klasszikusokat felvonultató filmgyártónál, mint a Disney. Szerintem Walt Disneynek esze ágában sem lett volna filmet készíteni a marslakókól, akik anyákat rabolnak el...

Azt azért meg kell jegyeznem, hogy én IMAX 3Dben láttam ezt az animációs filmet, és úgy valóban elképesztő látványt nyújt. Kifejezetten tetszett amikor a színes grafittiket készítő marslakólány munkásságát nézhetjük meg ilyen technikával.

Ám azt nem tudnám elképzelni, hogy egy itthoni DVD megtekintésekor is az az érzés fogjon el, hogy egy jó filmet láttam. Sajnos.

Tény és való, hogy a Disney korábban is készített földönkívüliekről rajzfilmet, hiszen a Lilo és Stich filmekből három rész is készült, sőt később egy sorozat is. mégsem tudnám azt mondani, hogy egy kalap alá lehet venni a kettőt, hiszen ott pont az a lényeg, hogy a szeretet mindent megváltoztat. Még a legrosszcsontabb űrkutyából is képes rendes háziállatot, sőt barátot faragni.

Az Anyát a Marsra című animációban, erről nincs igazán szó. Sokkal inkább a kalandra, a veszélyre van kihegyezve a történet. Milot szigorúan neveli az anyukája (már ha a szemét kivitele és a brokkoli megevése annak számít). Egyik este annyira összevesznek, hogy Milo száján kicsúszik, az utállak, és a jobb lenne nélküled. Itt mondjuk eléggé hajaz a sztori a Reszkessetek betörőkre. Milo felébred a zajra, és látja amint az anyukáját elhurcolják, gondolkodás nélkül utána szalad és hősként veti magát az űrhajóra, fel is kapaszkodik, így az űrlényekkel tart a Marsra. Nagy nehézségek árán kiszabadul, és anyja keresésére indul. Ami nem megy könnyen, mert a gravitáció hiányával kell szembenéznie, mivel egy építményben vannak így legalább levegőhöz tud jutni. Ami viszont még ezeknél is rosszabb, hogy hosszúlábú, darázsderekú, macskanőruhába öltözött marlakók masíroznak mindenhol.
Milo szerencsére ráakad egy másik emberre, Gribble-re. Az ő anyukáját is elrabolták, a fiú már nem tudta megmenteni, és azóta itt él. Ő meséli el Milonak, hogy mi folyik itt a Marson. Nők uralják a bolygót, a fiúkat megölik, de nem akarnak bébicsőszt játszani, ezért anyákat rabolnak el a Földről és az ő gondoskodó szeretetüket próbálják robotokba ültetni. Ezek a dadák nevelik fel a marlakólányokat, akikből csak katona válhat. Kedves történet, nem?

Nos mivel ez mégiscsak egy gyerekeknek szóló történet vannak benne pozitív fordulatok is pl. kiderül, hogy mégiscsak élnek férfiak a Marson is, és ők még a szeretetre is képesek. Milo és Gribble pedig megismernek egy kedves marlakó lányt, Ki-t. De vajon elegek hárman ahhoz, hogy időben megmentsék Milo anyukáját? Visszajutnak-e a Földre? Milyen sors vár a marslakókra?

Egyszer érdemes megnézni, ha szereted az animációs filmeket. A látvány, a vizuális élmények miatt is érdemes megnézni, de ennél többet ne várjatok tőle. Az is biztos, hogy ez a film biztosan nem válik majd Disney klasszikussá...

A képek a Fórum Hungary engedélyével kerültek megjelenítésre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr442854238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása