Már készül a Star Trek 12, de kérdés, hogy mikor lesz a bemutató
2011. június 13. írta: redbandita

Már készül a Star Trek 12, de kérdés, hogy mikor lesz a bemutató

Most, hogy J. J. Abrams rendező pontot tett legújabb filmje, a Super 8 végére, minden erejével a következő Star Trekre koncentrálhat. "Elég nagy feszültségben éltem, mert túl sokat molyoltam a Super 8-al" – ismeri be a rendező. – "De most, hogy már tényleg az utolsó simításokat végezzük a filmen, fellélegezhetek, és jöhet a Star Trek. A forgatókönyvön még kell dolgoznunk egy kicsit, de gyorsan fog haladni a munka, ha már nem kell másra is odafigyelnem."

Nagyon ért a feszültségkeltéshez J. J. Abrams, hiszen nemrég napvilágra került, hogy könyvet ír, de hogy miről... Abrams könyvét közlésre fogadta el a Mulholland Books kiadó, ám egyelőre sem a történetet, sem a címet nem lehet tudni. Sőt, Abrams maga még csak nem is írója a regénynek, hanem alkotója, vagyis az ötlet és a cselekményváz származik tőle, a papírra vetés rabszolgamunkáját pedig Doug Dorst bestsellerszerző végzi el. A rejtélyes regénnyel kapcsolatos legnagyobb talány kétségtelenül az, hogyan jut ideje Abramsnek ilyesmivel foglalkozni, amikor éppen befejezte a Super 8-at, és már neki is ugrott a Star Trek XII-nek.

A Paramount stúdió ugyan nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy csúszhat a Star Trek 2 bemutatása. A premier eredetileg kitűzött dátuma 2012. június 29., de könnyen lehet, hogy az Enterprise űrhajó csak karácsonykor indul újra útnak, mert jelenleg mindössze egy 70 oldalas forgatókönyv-vázlat áll rendelkezésre, és J.J. Abrams rendező csupán most láthat neki a komolyabb munkának, mivel befejezte Super 8 című sci-fijét. A stúdió óvatossága érthető, mert egy másik szuperprodukcióval már megégették magukat. Michael Bay rendező ugyanis bevallotta, a Transformers: A bukottak bosszúja azért nem lett tökéletes, mert tartani kellett az eredeti határidőt, így nem volt elég idő a történet alapos kidolgozására.

A Paramount egyébként most tolta későbbre egy másik film bemutatójának időpontját, amelyben szintén a Star Trek sztárja, Chris Pine szerepel. Ez a Tom Clancy kémregényeiből készített Jack Ryan-sorozat újabb darabja, egyelőre cím nélkül. Úgy volt, hogy Pine ezt forgatja le először, de mivel szintén kezdetleges állapotban van a forgatókönyv, a Star Trek elkészítése lett a fontosabb.

Tom Clancy, a kémregények királya kedvenc hősét eddig Alec Baldwin (Vadászat a Vörös Októberre), Harrison Ford (Férfias játékok, Végveszélyben) és Ben Affleck (A rettegés arénája) alakította. Pine természetesen a fiatal Jack Ryant játssza majd, ezért a történet nyilván a hidegháborús időkben játszódik, erre utal a projekt munkacíme is: Moscow. Annyit lehet tudni a sztoriról, hogy egy helikopterbalesettel kezdődik, amelyben Ryan az egyedüli túlélő. Arra azonban még várnunk kell, hogy Pine helyre tegye az oroszokat, mert a Star Trek XII előbb fog elkészülni.

Hírek forrása: UIP-Duna Film

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr302982760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása