Trónok harca - 104 - Cripples, Bastards and Broken Things
2011. május 10. írta: enbee

Trónok harca - 104 - Cripples, Bastards and Broken Things

Az előző részhez hasonlóan a Cripples, Bastards and Broken Things is leginkább egy átvezető résznek tűnik, bár az utolsó jelenet, és a következő rész előzetese már igencsak akciódús jeleneteket ígér. Reméljük beindul a biznisz.

Viserys megint alkotott, de ezúttal nem egyszerűen megfenyegette a húgát, hanem rá is támadt. Azonban rossz lóra tett, mert a khaleesi megtalálta eddig nem igazán létező önbecsülését, és a hatalmát is sikerült megtanulnia használni, amit remekül be is mutatott. Öröm volt nézni, ahogy lerendezte a beképzelt, arrogáns és bunkó bátyuskát! Egyébként tetszik, hogy Viserys ilyen, mert végre van egy velejéig rossz negatív szereplőnk, aki annyira el van borulva, hogy kevés az esély arra, hogy "megtérjen". Nagyon helyes, mert az elpuhult rosszfiúk elég szánalmasak tudnak lenni néha...

El sem hiszem, hogy ezt mondom írom, de a nedes konspiráció-felderítő szál eléggé hidegen hagy. Természetesen úgy tűnik, hogy Stark rájött, miért halt meg az elődje, és ha tényleg ez volt az ok, akkor lassan ő is elkezdheti előkóstoltatni a vacsoráját. Szóval kiderült, hogy Jon a halála előtti időszakban egy kovácshoz járkált, ahol a tanonccal beszélgetett. Plusz az utolsó éjszakáján egy jegyzéket olvasgatott a királyok családjáról. Igen, úgy tűnik, hogy Robertnek van egy fattya! És hát kinek áll érdekében, hogy ezt az infót akár gyilkosság árán is titokban tartsa? ... Azért remélem, hogy a fiúnak nem lesz semmi baja.

Szegény Lord Snowt miatt is aggódok, mert úgy tűnik, egyáltalán nem számít, hogy mennyire jól teljesít a kiképzésen, az előítéleteken képtelen felül emelkedni. A társai már megbecsülik, sőt jó barátokra is szert tett, de a felettesei továbbra is rongyként kezelik. Nem mellesleg érkezik egy új fiú a Falhoz, és hát szegényke gyáva is, ügyetlen is, kövérke is, úgyhogy az oktató rászáll. Jon kiáll mellette, ezzel nem kifejezetten javít a helyzetén.

A következő részek nagy csihi-puhiját, amit a leadben beharangoztam, valószínűleg Lady Stark kutyulta, akinek felindultságában sikerült Tyriont fegyveresekkel elfogatnia a fia elleni gyilkossági kísérlet miatt. Szegény Catnek sikerült az egyetlen normális Lannistert letámadni, aki történetesen szívén viseli Bran sorsát.

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr972894378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása